Évértékelés: Az 5 kedvenc sorozatom 2016-ban Téma: Egyéb kategória

Elérkeztünk az évértékelés utolsó, és talán legnehezebb kategóriájához. Már korántsem nézek annyi sorozatot, mint fénykoromban, ami azt is jelenti, hogy már csak a legjobbak, a legnagyobb kedvenceim maradtak a listában. Plusz egy guilty pleasure.

Szóval, összeállítottam a top5 sorozat listámat, ezeknek a megtekintését pedig tényleg bárkinek csak ajánlani tudom, mert olyan szerethetőségi faktort képviselnek, amire érdemes benevezni. Avagy, függővé válni – mert mindegyik széria igencsak addiktív.

A férjem védelmében (The Good Wife)

Sajnos tavaly véget ér a kedvenc sorozatom. Egészen elképesztő hét évad állt mögöttünk, és ami a legmeglepőbb: hogy mindegyik minőségi volt. Egy pillanatra sem csökkent A férjem védelmében színvonala, az utolsó percéig izgalmas, feszültséggel és egészen kiváló színészi alakításokkal tarkított sorozat volt, ami sokkalta több, egy ügyvédi sorozatnál. Iszonyúan sajnálom, hogy a dal végéhez értünk, de kíváncsian várom a spin-off sorozatot, a The Good Fight-ot.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot (How To Get Away With Murder)

A második évad ugyan kicsit gyengébb volt, de a harmadik évad első fele visszaidézte számomra, hogy miért is szeretem annyira a sorozatot. Az évadrejtély most zseniális, a WTF pillanatok kiszámíthatatlanok, és ami a legjobb, hogy most végre voltak heti jogi esetek. És basszus, mindegyik isteni volt, akárcsak a romantikus és magánéleti szálak. Viola Davis alakítása pedig, ó, egek, hát az a nő maga a tökéletesség!

Shadowhunters

Az egyetlen guilty pleasure a listán. A könyvhöz képest rettentő sok a változtatás, ami nem feltétlenül probléma. Viszont magával a történettel is bőven akadtak problémát, de mindezek dacára is egyszerűen imádom a Shadowhunterst. A megteremtett világot, a karaktereket, a WTF pillanatokat, az aláfestő zenéket, a színészeket, a történetszálakat és igen, Malec párosát is. Van, amikor ennyi is elég az üdvösséghez.

Supergirl

Éppen ideje volt már, hogy Supergirl berepüljön a képernyőkre, és végre valahára újfent bebizonyítsa, hogy női szuperhősökre igenis szükségünk van. És igen, az alapelvet is jó volt megerősíteni, miszerint egy nő is lehet legalább annyira menő szuperhős, mint egy férfi. Az pedig szinte csak hab a tortán, hogy a Supergirl imádnivaló és a végletekig szerethető sorozat, Melissa Benoist pedig olyan cuki, hogy meg kell zabálni, Calista Flockhart pedig az egyik legjobb mellékszereplő a képernyőn.

Trónok harca (Game of Thrones)

Ha egy sorozatot nagy hypolnak, az engem irritálni szokott. Nem tudom miért van ez, de ezt már elfogadtam. A Trónok harca viszont tényleg megérdemel minden ovációt. Egészen elképesztő, hogy mennyire minőségi sorozatról beszélünk, mind a történetvezetés és a színészi játék terén. Ami viszont annyira monumentálissá teszi, az a mozifilmeket megszégyenítő látványvilág. És igen, engem is elszomorít, hogy már csak tizenhárom rész van hátra…