Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Shadows: Árnyak Téma: Egyéb kategória

Gyerekek, nem hittem volna, hogy az írónő képes lesz felülmúlni az Ónixot. Hihetetlennek tűnt számomra, hogy az egyre gyengülő minőségű könyvei után képes lesz előállni egy “naná, hogy öt csillagos” könyvvel. A Shadows minden képzeletet felülmúlóan tökéletes. Jó előzménykötetként van jó pár kikacsintás olyan szereplőkre, akiknek később jelentőségük lesz (Will, Carissa, Vaughn), jobban megértetik Daemon viselkedését és eközben elénk tárja egy csodás szerelem történetét. A könyv olvasása után még jobban örülök az Opposition végének, Dawson és Bethany boldogságának.

Kíváncsi lettél? -16% kedvezménnyel online megrendelheted!

A bevezetőből gondolom ki is derült: a Shadows a Luxen sorozat előzménykötete, tehát időrendben az Obszidián előtt játszódik, és Katy nem is szerepel a történetben. A regény Dawson és Bethany kapcsolatát mutatja be az első találkozástól, a szerelmük kialakulásán át az Obszidiánban már ismert fejleményekig. Miközben végigélhető a gyönyörű románc, a Luxen-fanok kapnak egy csomó easter egget, és tényleg sokkal jobban megérthetőek a folytatások is a Shadows ismeretében.

Az írónő most E/3-as történetmesélést választott. Úgy kellett ez, mint éhezőnek a falat kenyér. Olvasóként általában az E/1-et részesítem előnyben, de be kell látnom, JLA-nak akkor meg igazán jól a férfi szemszög, ha nem E/1-ben írta. Daemonnál olyan sokszor éreztem, hogy egyáltalán nem férfias, E/1-ben ezek nagyon kiütköztek. E/3-ban viszont igazán kellemesek voltak a Dawson és a meglepetés Daemon szemszögek is. Sőt, továbbmegyek, igazán hitelesek. Nagyon örülök, hogy ezt a módot választotta JLA és egyben sajnálom, hogy csak erre az egy regényre tartotta ezt meg.

Azt már korábban is sejtettem, hogy Dawson és Bethany szerelme varázslatos, de most, hogy olvashattam róla és velük együtt élhettem át, be kell látnom, a párosuk szimpatikusabb, mint a Daemon & Kathy kettős. Jó volt látni, hogy milyen hamar egymásra hangolódtak, a szerelmük és a cukiságuk szinte üvöltött a lapokról, a történetvezetés pedig parádésan sikerült. Még úgy is sikerült végig élveznem és izgulnom a kötetet, hogy azért sejtettem, hogy mi lesz a vége. A cselekmény egy percre sem ült le, esélyt sem adott rá, hogy unatkozzam.

 

Kíváncsi lettél? -16% kedvezménnyel online megrendelheted!

Csupán két dolgot sajnálok. 1.: Miért ennyire rövid? Hosszabban is olvastam volna a párosukról. 2. Hol a folytatás? Az írónő most az Obszidián, az Ónix és az Opál eseményeit írta meg Daemon szemszögből, az Oblivion jövőhéten itthon is megjelenik. De engem sokkal jobban érdekelne Dawson és Bethany története. Bármennyire is fájdalmas lenne az olvasás, akkor is tudni akarom mi történt velük a Minisztériumban, mire gondolt Bethany amikor találkozott Katyvel és figyelmeztette őt, mi módon őrizték meg a szerelmüket a körülmények ellenére is. Remélem az írónő is látja a lehetőséget a történetben és elhozza a nagyon várt folytatást.

Értékelés: 10/10

Luxen rajongóknak ennél tökéletesebb meglepetés nem is létezik! Annyira szuper volt megismerni végre Dawsonékat, és bepillantani a luxenek életébe, mielőtt Katy kámforként forgatta volna fel a békéjüket. Az E/3-as elmesélési mód pedig még tökéletesebbé varázsolta a regényt. Örömmel olvastam!

Hogy tetszik a borító? Imádom! Pepe Toth nagyon jól néz ki. És ami a legjobb, hogy itt látom a Dawsonos vonásokat, nem olyan nagyképű, mint Daemon.

Kinek ajánlom elolvasásra? A Luxen rajongók vessék rá magukat de rögtön! 🙂

 

Kíváncsi lettél? -16% kedvezménnyel online megrendelheted!

 

JENNIFER L. ARMENTROUT – SHADOWS – ÁRNYAK – BLOGTURNÉ

 

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”] [restab title=”A blogturnéról” active=”active”]

Ismeritek már Daemon és Katy történetét, de vajon mi történt Dawsonékkal?
A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent a Luxen sorozat kiegészítő novellája, a Shadows – Árnyak, ami elmeséli az előzményeket.
A blogturné során hat blogger tesz közzé bejegyzést és ha velünk játszotok, tiétek lehet egy példány a könyvből. Légy részese te is!

[/restab] [restab title=”Nyereményjáték“]

Dawson és Daemon nem ember, ahogy pedig tudjuk a történetük egészen más irányt fog venni, mint szeretnék.
A mostani játékban könyvborító részleteket találtok, amelyeken egy közös pont lesz, földönkívüli szerepel a könyvben és a középpontban földönkívüliek lesznek. Nehezítésként, nem csak a sorozatcímre vagyunk kíváncsiak, hanem a kötet címére is.
Játékra fel! 🙂
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)