Ahogy én látom: 2014 legjobb 10 sorozata Téma: Egyéb kategória

Idén valahogy egyszerűbb dolgom volt a tíz kedvenc sorozatom kiválasztásában. Egyszerűen rögtön tudtam mik érdemlik meg, hogy a listámon lehessenek. Sok olyan szériát nézek ám, ami jobbára csak megszokás. Tudom, hogy nem elég jó, de nem tudtam még kaszálni. Ilyen például a The Vampire Diaries vagy a Pretty Little Liars, amik már rég túl vannak a fénykorukon…

Szóval, ez a mostani tíz sorozat, amit kiválogattam, úgy érzem tökéletesen teljesít. Szerethető, élvezhető és minőségi részeket produkálnak, a kötelességüket pedig maximálisan elvégzik: szórakoztatnak, méghozzá felsőfokon! Íme, az én toplistám!

02-sor

AWKWARD

Miután elfogadtam, hogy a Jenna és Matty dráma örök és megváltoztathatatlan, bármennyire is egyértelmű legyen, hogy mennyire nem illenek össze, és elkezdtem a mellékszereplőkre koncentrálni, sikerült újra nagyon, de nagyon megszeretnem az Awkwardot.

A negyedik évad második fele konkrétan zseniális lett, és már most sajnálni fogom, amikor az ötödik évaddal véget ér a sorozat. Ja, és Sadie forever!

02-sor

BROOKLYN NINE-NINE

A tavalyi év meglepetés-újonc komédiája a második évadában is olyat alakít, hogy az agyam eldobom tőle. Írtó jó poénokkal operál a show, ráadásul a színészi játék is nagyon erős. Engem még mindig meglep, hogy ennyire tudok lelkesedni egy rendőrös sorozatért, de épp ez a zsenialitása, hogy egy alapvetően komoly környezetben a poénok még nagyobbat ütnek. Egyszerűen imádom!

Örülök nagyon, hogy benyomta vasárnapra a FOX, így nem kell attól tartanom, hogy túléli-e az évet.

02-sor

DEVIOUS MAIDS

Marc Cherry sorozata továbbra is ugyanolyan vicces, szórakoztató, szókimondó és egyedi, mint amilyen az első évadban volt. Persze, még mindig árasztja a Született Feleségek feelinget, de mostanra már kialakította a saját stílusát, és ez roppant jól áll neki.

A második évad még magasabbra tette a lécet, mint az első, így naná, hogy bekerült a legjobbak közé. Szerencsére a Lifetime is elégedett, érkezik a harmadik évad!

02-sor

IN THE FLESH

Nem hittem volna, hogy túl lehet szárnyalni az első évados élményeket, de a sorozatnak összejött! Hihetetlenül jó az, ahogy sikerül a zombiságot egyre jobban úgy előadni, mint egy újabb okot a rasszizmusra, és a társadalom reagálása ebben a sorozatban egyszerűen zseniális. Mindezt a realista karakterek teszik még élethűbbé és tökéletesebbé.

Sajnos még mindig nincs hír arról, hogy berendelték volna-e a harmadik évadot. Őszintén bízom benne, hogy tovább nézhetem Kieran kalandjait. Igazán lenne még mit elmesélni!

02-sor

REIGN

Bár a sorozat második évada kicsit gyengén kezdett, de aztán nagyon magára talált, a tavasszal leadott első évados részek pedig tökéletesek voltak. Döbbenetesen jó ez a dráma, Mary és Katherine pedig talán a legerősebb női karakterek a The CW képernyőjén – a sziporkázó színészi alakításaikról nem is beszélve.

Szerencsére a The CW már be is rendelte a harmadik évadot, így még jó sokáig élvezhetjük a sorozatot. Csak a minőség maradjon ennyire patent, mint most!

02-sor

REVENGE

A negyedik évad eddig leadott részeit még nem láttam, de a télen-tavasszal bemutatott harmadik évad második fele annyira tökéletes volt, hogy automatikusan a listára repítette a sorozatot. Nem csak, hogy visszatért az első évados minőség, hanem szerintem még túl is szárnyalta azt. Kíváncsian várom miként teljesít a negyedik évadában a show – a kezdés kicsit szkeptikussá tett.

A nézettsége is egyre alacsonyabb, szóval ideje felkészülni, mert nagy valószínűséggel májusban lecsap a kaszás a sorozatra.

02-sor

SCANDAL

Shonda Rhimes sorozata már az első évadtól kezdve tökéletes. Nem is igazán lehet semmi rosszat mondani rá, nekem legalábbis nem igazán jut az eszembe. Izgalmasak és érdekesek az átívelő szálak, a heti ügyek is mindig jók, a karakterek drámáiról nem is beszélve. És itt is ki kell emelni a színészi játékot, leginkább Kerry Washington az, aki elvarázsol.

A nézettségre nincs panasz, tehát jövőre is a listámon lesz a Scandal. Allelujah! Alig várom már a nyarat, hogy megint két-három nap alatt bedarálhassam magyar szinkronnal a legújabb évadot.

02-sor

THE FOSTERS

Annak ellenére, hogy ez egy tini sorozat, igencsak komoly problémákkal foglalkozik, sőt, számos tabu témát érintett, mint a transzexualitás, a tinédzserkori erőszak, droghasználat, elkallódó gyerekek, az amerikai örökbefogadási/nevelőszülős rendszer és a sort még folytathatnám. Az írók nem szívbajosak, és minden témát minőségi módon adaptálnak. Nagy elismerésem!

Az ABC Family sorozatának a második évada jövőhéten folytatódik. A nézettsége és a kritikai visszhangja egész jó, úgyhogy perpillanat garantáltnak látom a harmadik évadát.

02-sor

THE GOOD WIFE

Már hat éve izgalmas, eredeti és a végletegekig minőségi dráma A férjem védelmében. Kezdetben talán nem sokan hittük volna, hogy ennyi időn után is ennyire jó lehet egy network dráma, de A férjem védelmében a bizonyíték, hogy vannak olyan szériák, ahol az írói kreativitás kifogyhatatlannak látszik. Julianna Marguiles alakítása előtt pedig továbbra is emelem a kalapom.

Bár a CBS sorozata sosem volt túl nézett, őszintén kétlem, hogy idő előtt elkaszálnák, hiszen ez az egyetlen sorozatuk, ami rendre jelöléseket kap a díjátadókon – még így, hat év után is!

02-sor

THE ORIGINALS

Vámpírnaplókban bemutatott backdoor pilot után elképzelhetetlennek tartottam, hogy a The Originals jó sorozat legyen. Erre tessék, az originál vámpírok kalandjai teljesen elvarázsoltak. A második évad képes volt még az elsőre is rápakolni, ha lehet még jobb lett a sorozat.

A The CW vasárnap már be is rendelte a harmadik évadot, így sokáig a képernyőn lesznek a Mikaelson testvérek. Juhú!