NŐ GYALÁZÁSÉRT FELJELENTETTÉK SEBESTYÉN BALÁZSÉKAT Téma: Egyéb kategória

Újabb botrányba keveredett a Morning Show három műsorvezetője. Sebestyén Balázs nemrég még a melegeket és a nőket alázta élő adásban, majd Galambos Lajost tette a nevetség tárgyává, most pedig A Nőkért Egyesült nyújtott be ellenük panaszt a médiahatósághoz. A kereset szerint a Morning Show műsorvezetői megsértették a közerkölcsöt, amikor a humorosnak szánt beszélgetés formájában nevetgéltek, és elbagatelizálták annak a lánynak az esetét, akit az ELTE gólyatáborában megerőszakolták. “A szexuális erőszak témájának eleve nincs helye egy humoros profilú műsorban; és önmagában az is a történtek bagatellizálása, hogy a bűncselekményre egy kedélyes, sok nevetéssel tarkított beszélgetést fűztek fel” – áll a szervezet keresetében. Balázsék többek között olyan poénokat is elsütöttek, miszerint “téged is megerőszakolt már a jobb kezed“, magát az erőszakot pedig káreseménynek minősítették. A Nőkért Egyesült szerint a műsorban elhangzottak nem csak a nemi erőszak áldozatait, és azoknak emberi méltóságát sérti, hanem a nőkét is.

A keddi Morning Showban a műsorvezetők, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri is szóba hozták az esetet. “Sajnos a médiumok úgy vették át a beszélgetésünket, ami nem fedte a valóságot. Kivettek és összeollóztak mondatokat. Mindezt azért, hogy lájkokat és klikkelés számokat produkáljanak. Ez szerintem nem korrekt. A megszólalás azóta is fent van az internet oldalunkon és bárki meghallgathatja a beszélgetést és levonhatja a saját következtetését” – mondta Balázs. A Class FM hivatalos nyilatkozata szerint sem poénkodtak a megerőszakolt nőkön. A Class FM rádió az eset eltorzításának érzi, és csupán az újságírók kattintás és like vadász akcióinak, amivel rossz fényben akarják feltüntetni a rádiót.

Az adást a Morning Show oldalán végig lehet hallgatni, és el lehet dönteni, hogy tényleg túlzásba estek-e, amikor olyanokat mondtak, hogy “Gyerekek, ne legyünk már álszentek, ezek 18 évesek. Ezek a gólyák már nagyban kelepelnek“. További szemelvény: “Közös vacsora, tábortűz, tánc, megerőszakolás, ez a program.” Mindezt persze sok nevetéssel tarkítva közölték a nagyérdeművel. Mert a nemi erőszak olyan “vicces” dolog.