Online a Delírium-pilot Emma Roberts főszereplésével! Téma: Egyéb kategória

A tavalyi Upfronts legfájdalmasabb híre volt, hogy nem kapott berendelést sorozatra a Delírium pilot. Azóta a FOX vélhetően meg is bánta a döntését, hiszen a Sleepy Hollow kivételével az összes drámája megbukott, a Delírium pedig akár sikeres is lehetett volna. A be nem rendelt pilotok ritkán kerülnek nagyközönség elé, most azonban szerencsénk van: június 20-án a Hulu korlátozott ideig elérhetővé teszi azt, így megnézhetjük mi is, mire mondott nemet anno a FOX.

Ne feledjük, csupán egyetlen rész készült a történetből, amit annak idején én is nagyon vártam, és amiről több cikk is íródott a Media Addictra. (cikk #1 + #2 + #3) A főszerepben Emma Roberts, Darren Kagasoff (The Secret Life of the American Teenager) és Gregg Sulkin (Faking It), a történet pedig egy olyan világban játszódik, ahol szó szerint tilos a szerelem. Ez is egy könyvfeldolgozás, méghozzá Lauren Oliver hazánkban is megjelent Delírium c. regényén alapul.

Az első rész tehát már jövőhéten elérhető lesz, no de készülhet-e több is? A Hulunak vannak saját sorozatai, így ha jó lesz a fogadtatása a pilotnak, akkor semmi sem elképzelhetetlen. Ami a főhősöket illeti, Kagasoff ráér, Emma Roberts sem szerepel elviekben sorozatban, bár, esélyes arra, hogy visszatérjen az American Horror Story negyedik évadára is. Gregg Sulkin ugye a Faking It-ben szerepel, de a második évad csak tíz részes berendelést kapott, így az sem rabolja el sok idejét. Tehát, ha a pilot sikeres lesz, ha a stúdió és a Hulu akarja folytatni, ha sikerül megegyezni a színészekkel, ha találnak alkalmas időpontot amikor mindenki ráér, akkor akár sorozat is lehet a Delíriumból. De minden a pilot fogadtatásán múlik. Egy tuti, én biztos meg fogom nézni.

Lauren Oliver – Delírium
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Megjelenés: 2011. december 02.
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: „Kilencvenöt nap, és védett leszek. Nem tudom, fájni fog-e a kúra. Túl akarok lenni rajta. Nehéz türelmesnek maradnom. Nehéz nem félni, amíg nem vagyok biztonságban, habár a delírium eddig még elkerült. Mégis aggódom. Állítólag a régi időkben az emberek megőrültek a szerelemtől. Ez a legelvetemültebb gyilkos a világon: akkor is végez az áldozattal, ha megérinti, és akkor is, ha nem.
A jövő társadalmában a szerelem a legsúlyosabb és legveszélyesebb betegségnek minősül, ezért tizennyolc éves korban mindenkit megoperálnak, és kiirtják az agyából a szerelmet. A cselekmény kezdetén Lenának már csak két hónapja van a műtétig, amelyet szorongással vegyes örömmel vár a boldog és nyugodt élet reményében. Ám ez az nyár egész másképpen alakul, mint remélte…
LAUREN OLIVER már első, remekbe szabott regényével lenyűgözte az olvasókat. A Mielőtt elmegyek a Publishers Weekly elragadtatott kritikájában „nyers, érzelmes, helyenként gyönyörű” könyvként szerepelt, amelynek vége „merész, ugyanakkor szívfacsaró”. Az írónő rég várt második regényével, amely egy disztópikus trilógia első kötete, ismét kivételes tehetségéről és sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot.