Faking It: Menő leszbikusnak lenni az MTV új sorozatában Téma: Egyéb kategória

Különös sorozattal rukkol elő az MTV! Április 22-én debütál ugyanis a G.B.F. nyomdokait követő Faking It c. széria, aminek a főhőse két barát, Amy (Rita Volk) és Karma (Katie Stevens), akik nem örvendenek túl nagy népszerűségnek a suliban, pedig minden vágyuk, hogy elnyerjék a “Homecoming Queen” címet. A suli “golden gay fiú”-ja, Shane (Michael Willett a G.B.F.-ből) leszbikusnak nézi a két barátnőt, a hír szárnyra kell, a lányok pedig hamar a gimi legnépszerűbbjévé válnak. A probléma az, hogy ők “csak” barátok.

 

Különös víziót tár majd elénk ez a sorozat, hiszen egy 2009-es amerikai The Centers for Diseae Control felmérése szerint az LMBT diákok 80%-át éri kiközösítés az általános- és közép iskolákban a szexuális orientációjuk miatt. Az American Journal of Public Health friss kutatása azt állítja, hogy csökkent az amerikai gimikben az LMBT-közösség elleni támadások száma. Szóval, a Faking It, ha sikert arat, akár célt is érhet az egyenjogúsági “mozgalomban”, hiszen a felmérések kimutatták azt is, hogy az MTV realityjei, a 16 and Pregnant és a Teen Mom sugárzása óta jelentősen megnőtt a terhes tinik száma az Államokban. Ki tudja, talán a Faking It miatt az elfogadás is nagyobb lesz majd. Ezügyben a Glee is jelentős sorozattá nőtte ki magát, így akár a Faking It lehet a méltó utód.

A sorozat kreátora, a korábban a Greeket és a 10 dolog amit utálok benned-et jegyző Carter Covington számára kezdetben már a feltételezés is sértő volt, amikor az MTV felkereste őt az ötlettel: “Meleg emberként megmondtam a csatornának, hogy elutasítom ezt a feltételezést” – utalt ezzel arra, hogy 2014-ben nem lehet népszerűbbé válni azzal, ha a saját nemedhez (is) vonzódsz. Azonban ahogy jobban beleásta magát a gondolatba, részt vett a Trevor Project válság vonalon, ahová tinik telefonálnak a problémáikkal. Jött az egyik este egy hívás egy tinitől, aki azért aggódott, hogy csak azért barátkoznak vele, mert meleg. Corvington ledöbbent a hallottakon, aztán belegondolt abba, hogy tényleg vannak olyan gimnáziumok, ahol nem közösítenek ki, ha meleg vagy. (Emlékezzünk arra, hogy egy New Yorki gimiben a diákok az évkönyvükbe Az év legcukibb párjának két meleg fiút választottak). “Ekkor jutott eszembe, hogy a Faking It valóban működhetne egy olyan gimnáziumban, ahol az egyik lány tényleg érez valamit a legjobb barátja iránt” – reagált Corvington.

Az ötletért pedig nem csak a csatorna és a kreátor, hanem a színészek is rajonganak. Gregg Sulkin, a Pretty Little Liars és a Wizards of Waverly Place sztárja játssza Liamet, aki Shane hetero legjobb barátja, és odavan Karmáért. “Tíz évvel ezelőtt nem lettünk volna képesek arra, hogy ezt a műsort leadjuk a tévében. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a világnak, az idők változnak“. A többi színész is határozottan kiáll az LMBT jogokért, és pozitív üzenetet akarnak sugározni nem csak a sorozattal, hanem a tetteikkel is. Sulkin például aktívan támogatja az LMBT közösséget, különösen azóta, hogy szerepelt a White Frog című filmben, ahol Harry Shum Jr. (Glee) volt a film-béli párja.

Mondanom sem kell, hogy mennyire szimpatikus a Faking It ötlete és maga a gondolat, hogy ilyen fontos dolgokkal foglalkoznak a tévében. Ez egy olyan téma, amiről beszélni kell, az sem árt, ha a komikus oldalát fogjuk meg. És bár maga a tény, hogy az, aki meleg lehet nagyon népszerű, itt, Közép-Európában nem annyira hihető, de hiszek abban, hogy nyugaton már az. És ki tudja, egyszer talán itthon is az lesz. (Pechemre addigra már öreg leszek :)). Egy szó, mint száz, alig várom a sorozat premierjét, továbbá rendkívül boldog vagyok, hogy az MTV utat engedett neki.

A trailert alább megtekinthetitek (sajnos elég lassan tölt be):