OBSZIDIÁN: SOROZAT IS KÉSZÜLHET A NÉPSZERŰ KÖNYVBŐL Téma: Egyéb kategória

Ahogy a múltkor megírtam, Jennifer L. Armentrout Obszidián c. könyvének a megfilmesítési jogát már eladták. A napokban az írónő posztolt ezzel kapcsolatosan, amiből kiderült, nem csak film, de akár sorozat is lehet a történetből. Utóbbi viszont talán kevésbé tűnik járható útnak, hiszen a The CW műsorán 2014-ben startol a Star-Crossed c. széria, ami hasonló alapszituációra épít, egy lány, és egy jóképű földönkívüli tiltott szerelmére.

Jennifert az utóbbi hetekben számtalan olvasója kérdezte a film, vagy a tévésorozat kapcsán, erről pedig az írónő így írt a blogján: “Nincs semmi újdonság, amit most meg tudnék osztani veletek. Ez nem azt jelenti, hogy nem történik semmi (a háttérben). Higgyétek el nekem, hogy határozottan folyik a dolog mindkét félnél, de nincs semmi olyan, amiről mostanság mesélhetek. A Mozi és a Tv szakemberei nagyon stratégiai módon teszik meg a bejelentéseiket és a friss híreket a közönség felé, és én csak akkor mondhatok el bizonyos dolgokat, amikor azok elértek egy bizonyos szakaszhoz. Várakozni szívás, de azt remélem, és azt gondolom, hogy kifizetődő némely esetben”. Artmentrout kitért arra is, hogy nem tudja sorozat vagy film lesz-e a történetből, ha pedig széria, akkor mely csatornán lenne látható. Ez végül is teljesen evidens, Artmentrout csak a jogokat adta el, ezután neki sok beleszólása nincs a történtekbe.

Ami pedig a castingot illeti, “Nincs kontrollom a castingra sem, vagy bármi másra, amivel száz százalékig ki vagyok békülve, mivel nem vagy casting-rendező” – fejtette ki a blogján. Az általa feltöltött képek alapján viszont jól látszik, ő a főszerepet minden bizonnyal Theo James-nek adná, akinek A Beavatott c. filmje tavasszal debütál a mozikban.

Amíg várunk a mozgóképes feldolgozásra, érdemes ám a könyveket is elolvasni. A széria második kötete ugyanis pont ma jelent meg, Ónix címmel, Miks-Rédai Viktória fordításában. A Könyvmolyképző Kiadó weboldalán jelenleg 15 százalékos kedvezménnyel lehet megrendelni, a Kiadó két könyvtől ingyen szállít. Érdemes azonban folyamatosan figyelemmel követni a Könyvmolyképző karácsonyi Adventi meglepetéseit, hátha lesz még nagyobb akció is a napokban a regényre. Egy biztos, engem nagyon érdekel a második kötet.