A Dal 2014 – Íme, a Top 30 induló Téma: Egyéb kategória

Ma délután hattól egy sajtótájékoztató keretein belül az MTVA kihirdette, mely harminc dal került be A Dal 2014 élő showjába. Nem feledni, a győztes produkció képviselheti majd hazánkat a Hollandiában Dániában megrendezésre kerülendő Eurovíziós Dalfesztiválon. A szervezők választottak még öt tartalék-produkciót is, hiszen tavaly is kiderült három dalról, hogy megszegték a nevezési szabályokat, nevezetesen Szeptember 1 előtt elhangzott a daluk nyilvánosan, valamilyen platformon.

Ami a kiválasztott mezőnyt illeti, sok a duplázó tavalyról, de ami még érdekesebb, hogy a harminc előadóból legalább tizennégyet ismerhetünk tehetségkutató műsorból, de az is lehet, hogy többeket. (Minden névre egy magam-fajta ‘media-addict’ sem emlékezhet:)) Youtube-on rákerestem mely dalokba lehet már belehallgatni, amit megtaláltam azt linkeltem is, de a biztonság kedvéért amint az összes dal hallgatható lesz, jövök egy komplett listával, addig is íme, a top30, amit 430 dalból válogatott ki a köztévé tíztagú zsűrije.

Bogi – We All
Batta Zsuzsanna “Marge” – Morning Light (Reggeli fény)
Belmondo – Miért ne higgyem
Cserpes Laura – Úgy szállj (Fly)
Depresszió együttes – Csak a zene
Dér Heni – Ég veled (Next Please)
Extensive – Help Me (Ments meg)
Fool Moon – It Can’t Be Over (Ha vele vagyok)
Gájer Bálint – Elmaradt Pillanatok
Group n Swing – Retikül
Hien – The Way I Do (Ezt érzem igazán)
Honey Beast – A legnagyobb hős
Kállay-Saunders András – Running (Hova szaladnál?)
Kelemen Csaba “Lil C” – Break up
Király Linda – Everything (Mint te vagy)
Király Viktor – Running Out Of Time (Miért?)
Knoll Gabi (Egy másik zenekar énekesnője) – Sweet Memories (Emlékek)
Music Fabrik – This is my Life
Mystery Gang – Játssz még jazzgitár
New Level Empire – The Last One (Az utolsó)
Oláh Ibolya – Egy percig sztár
Pál Dénes – Brave New World (Szép új világ)
Polyák Lilla – Karcolás (Rise again)
Radics Gigi – Catch Me (Kapj el)
Szabó Leslie – Hogy segíthetnék
Szécsi Saci és Böbe – Born To Fly
Buibuls – Minden mosoly
To Beat or not to Beat – Camon Babe (Meg akarom mondani)
Tóth Johanna “Joni” – Waterfall (Húz az ár)
Vastag Tamás – Miss One Smile (Állj meg világ)

Visszatérve a jelöltekre, személy szerint nagyon elégedett vagyok a listával. Kifejezetten örülök a tehetségkutatós arcoknak, az pedig, hogy Radics Gigi ismét megpróbálhatja, az engem nagy boldogsággal tölt el. Gigi egy akkora kincs, és olyan tehetséges, hogy látatlanban neki drukkolok. Ha csak a hangi adottságokat vesszük alapul, akkor Király Lindát és Oláh Ibolyát is büszkén küldhetnénk a versenyre. De részletesebben majd akkor nyilatkozom, ha meghallgattam az összes dalt.

Ami pedig a műsor menetrendjét illeti, 2014 január 25-től február 8-ig lesz három elődöntő, az azt követő hétvégén, tehát február 15-én szombaton, és 16-án vasárnap két középdöntő, majd február 22-én a mindent eldöntő döntő. Egyelőre úgy tűnik a szabályok változatlanok, a nézők a legvégső négyből választhatják ki a kedvencüket. Mondanom sem kell, az összes adásról lesz Élő Blog, és már most nagyon várom a műsort, remélem ti is, mivel készülök pár meglepetéssel, többek között jó lenne külön-külön egy-egy cikket rááldozva is bemutatni A Dal résztvevőit, nemigaz? 🙂