Az Internátus: Ó, te Áruló, hogy én mennyire… Téma: Egyéb kategória

Eljött az a pont Az Internátusban, amikor azt mondom, szünetet kell tartanom. Nem tudom hány napot, ahogy az is lehet, hogy már ma este neki is esem a folytatásnak. A minőségével semmi baj nincs, a sorozat továbbra is hihetetlenül jó. Egyszerűen arról van szó, hogy kiderült, kicsoda az Áruló, és akárhányszor ránézek, pláne ha visszagondolok arra, hogy miket tett, elfog az adrenalin, és tökre felidegesítem magam az egészen. Nem szokott belőlem ilyen hatást kiváltani egy karakter sem, pláne egy negatív karakter. Sőt, alapjáraton kedvelem a gonoszokat, mert ők teszik gördülékennyé a sztorit. Viszont az árulókat gyűlölöm. A Harry Potterben nem is Voldemort a legrosszabb, a leggonoszabb, hanem Féregfark, meg is érdemelte azt, amit kapott. Remélem Az Internátus árulója is megkapja a magáét a végén. Annyira megérdemelné! Spoileresen folytatom a kép alatt.

Nemrég fejeztem be a 6×07-et, azt a részt, amikor Carol véglegesen meghalt. Teljesen ledöbbentem, alig akartam elhinni, hogy mi történt vele. Túlélt egy zuhanást, kiásta magát a sírból, egész nap várt a segítségre, erre az későn érkezett. Annyira sajnáltam szerencsétlen lányt, hogy az valami hihetetlen. Persze, haragudtam is rá, mi a francnak ment fel a padlásra, amikor a lépcső árnyékában megbújva leleplezhette volna az árulót. Szomorú vagyok, amiért szerencsétlen lánynak meg kellett halnia, miközben elismerem azt, hogy írói szempontból ez mennyire bravúros döntés volt. Innentől kezdve már nincs játék, ha egy főszereplőt is képesek megölni, méghozzá egy központi karaktert, akkor ezek nem szórakoznak. (Tudom ám, hogy Héctor él, hülye azért nem vagyok 🙂).

Ami pedig az árulót illeti: ó, hogy én mennyire gyűlölöm azt a Rokit. Még azt sem érdemli meg, a Roque nevet rendesen leírjam. Az árulóktól nincs is szánalmasabb dolog, különösen azért, mert alig magyarázták meg, hogy Roki miért állt át. Engem nem hatnak meg a műkönnyei, az összetörtség azon a bárgyú képén, aki ennyire gyáva, az attól sokkal többet érdemel. Azért átállni, mert fél, hogy megfertőzik, miközben elnézi, hogy a barátai élet és halál közt lebegnek? Erre még azt mondom, hogy fél. Nem csak fél, retteg, és nem tudja mit tegyen. No de az a pillanat, amikor Carol a függönybe kapaszkodik, és felhúzhatná, egy másik sorsdöntő. De ott sem segített, képes volt úgy eltemetni, hogy nem nézte meg rendesen él-e. Viszont az a pillanat, amikor őrülten meggyűlöltem Rokit az volt, amikor húzta az időt, hogy Carol meghaljon. Ennek érdekében Marcost direkt rossz útra vitte, majd elküldte a srácot, keresett egy botot és azzal akarta agyonütni Carolt, miközben “Bocsáss meg Carol”-t mekegett. Na ez volt az a pont, amikortól kezdve Rokira ránézni is alig bírok. Mert ez már szándékos emberölés, ezt már direkt csinálta. És nekem eme tettekre nem magyarázat az, hogy “félt”.

Tudom, én kértem az eddigi kritikáimban azt, hogy Rokival is történjen valami, kapjon ő is egy mellékszálat, de ilyesmi eszembe sem jutott. Sose hittem volna, hogy lesz az iskolában egy gonoszabb karakter, mint a valamelyik náci, Roki viszont minden határon túllépett. Ami a hatodik évad eddigi történéseit illeti, mindent egybevéve még mindig imádom. Azt szeretem a legjobban, ahogy a drámai, félős pillanatokat megszakítják a mókásak. Evelyn for the president felkiáltással röhögök minden percben, amikor az a két kislány valami ostobaságon őrlődik. Mint maikor Evelyn azt hitte szegény, és lecsapott Javier Olgádóra, aki gazdag, ú, azt kétszer visszatekertem úgy nevettem rajtuk. Vagy amikor azt hitte terhes, és Lucas “nyakába akarta varrni a felelősséget“. Evelyn valami hihetetlen, ahogy a többi gyerek is. Egy másodpercig sem idegesítenek, meg annyira kis cukik, hát meg kell zabálni őket.

Ha értékelnem kellene a hatodik évadot eddig, kétségkívül 10/10-et adnék rá, de azért megnézem még a folytatást is. Kíváncsi vagyok rá nagyon, csak Rokit bámulni, az álszenteskedő pofáját, hű, nem lesz egyszerű. Egy kicsit hagyom még ülepedni, aztán nekiveselkedem. Eddig azért drukkoltam, hogy Iréne Espi végre szabad legyen, most majd azért drukkolok, hogy Rokit találja el egy Miley Cyrus-féle Wrecking Ball, aztán az ex disney-hercegnő két jól irányzott nyelvcsapással változtassa szellemé azt a kis férget.