Glee 5×08 – Previously Unaired Christmas Téma: Egyéb kategória

Bekövetkezett az, amire abszolút nem voltam felkészülve, de van egy olyan sejtésem, hogy ti sem. Ez a karácsonyi rész ugyanis kibaszottul jó volt. Másként ki sem tudnám fejezni, mert ez a rész odabaszott rendesen, különösen az elmúlt hetek gyengeségei után. Egyszerűen hihetetlen, még mindig alig hiszem el: jól megírtak egy karácsonyi Glee részt. A negyedik évados Glee Actually 6/10-es, a harmadik évados Extraordinary Merry Christmas 3/10-es értékelést kapott tőlem, a második évados karácsonyi részről pedig szerencsére nem írtam, de ott kábé a Baby It’s Could Outside volt az egyetlen értékelhető momentum. Szóval, arra akarok kilyukadni, hogy a karácsonyi részek terén egyértelmű színvonal növekedést ért el a Glee, ergó jövőre várni is fogom a karácsonyi részt. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Az alapkoncepciót sokáig nem értettem, ez tény, hiszen még mindig 2013 tavasza van a sorozat univerzumában, most azonban előjöttek egy olyan hülyeséggel, hogy a 2012-es karácsonyi részt a FOX nem engedte bemutatni, de majd most. Elég hülyén lett megoldva a rész felvezetése, de maga az epizód tartalmilag nagyon jó volt. Tetszett az, ahogy utólag belemagyaráztak pár, korábban érthetetlen dolgot, mint miért ment Santana csakúgy, olyan hirtelen New Yorkba és miért is lett hirtelen Kittyből egy (majdnem) angyal. Az írók pedig egyre többször követik el azt, hogy egy-egy poénnal a saját hibáikat röhögik ki, ez pedig nekem tetszik, sőt, nagyon is tetszik.

Természetesen ismét New York pörgött a legjobban. Végre, Kurt úgy viselkedett, mint ahogy egy meleg srác tenné szakítás után, New York városában (nem feledni, 2012 karácsonyán szingli volt). Az, ahogy flörtölt a dögös mikulással majd a végén megkapta őt, tényleg annyira hitelesen lett ábrázolva, hogy az valami hihetetlen. A poénok különösen tetszettek, Santana pedig igazán az elemében volt, pláne amikor a gyerekek az ölébe ültek. A New Yorkiak által előadott dalokat imádtam, még a Chipmunkos is tetszett. Olyan jó volt önfeledten bulizni látni őket, de tényleg Kurt volt a csúcs. Hát ahogy elengedte magát, az a flört, a csók, hú, olyan jó hitelesen látni egy meleg karaktert. Oké, aláírom, az alábbi gif-ek önmagukért beszélnek 🙂

Ohio szokás szerint gyengébb volt egy fokkal, de azért az ottani szálakon sem untam magam halálra. Kitty játékbahozása nagyon tetszett, ahogy Tináért is még mindig odavagyok. Azok a beszólások, az a hülye tánc, ó, Tina imádlak! Most még valahogy Beckyt sem éreztem soknak, sőt, amikor kényszeríteni akarta Samet, hogy smárolja le, akkor egy jót röhögtem az egészen. Sue pedig igazán elemében volt, ó, azok a poénok! Alig várom, hogy felirattal újranézzem ezt a részt.

Értékelés 10/10
Valahogy így képzelek el napjainkban egy tökéletes Glee epizódot. Mondanom sem kell meghozta a karácsonyi hangulatom 🙂 Február 25-ig pedig nem is lesz Glee, hát most azt kell mondjam hiányozni fog.