Sztárban Sztár – Harmadik Adás – ÉLŐ BLOG Téma: Egyéb kategória

Ha valaki még nem tudta volna, hogy mi fán terem a Sztárban Sztár annak íme, a tegnapi ismertető. Ami a ma estét illeti, ritka hosszú lesz, mert a Tv2 képtelen arra, hogy fél kilenckor elkezdje, és egyetlen nap ne adjon Jóban-Rosszbant, és a Sztárban Sztár farvizén normálisan felvezessen egy olyan sorozatot, ami éveken át biztos pontja lehet a műsorstruktúrának (ez amúgy a Suits). Szóval, 21:30 körül kezdünk, majd éjfélig itt leszünk, és remélem minél többen 🙂

– 21:25: Jellemző. Tíz perccel korábban kezdődött a műsor, így még jó, hogy időben kapcsoltam.

– 21:28: “Minden változhat a Tv2-n, de ő örök. Liptai Claudia” – bemutatják a zsűrit. Fridi pedig hozott egy táblácskát, nehogy 16 éven felülieknek való szöveget mondjon Majka. Lakatos Márk pedig skótszoknyát visel.

– 21:31 – Szandi, mint Madonna: “Oké, elképzeltem, hogy megpróbálom Madonna hangját hozni, de a viselkedése a színpadon tőlem abszolút távol áll” – Szandi eddig tök jó előadásokat nyújtott, remélem most sem okoz majd csalódást. Plusz imádom a Like a Virgin-t, amivel érkezik Szandi. Kíváncsi vagyok 🙂

– 21:34: Hm,külsőben és viselkedésben szerintem visszaidézte Madonnát, a táncosfiúkkal kiegészülve pedig rohadt élvezhető volt az egész. Hangban lett volna még mit belepakolni, de valljuk be, Madonna sem egy Beyoncé, mármint, hangilag. Verdikt: ez nálam 8/10. A vonaglás pedig haláli volt 🙂

– 21:38: “Ez mindjárt elsőre nagyon állat volt. Megjegyzem, mennyivel jobb hangod van, mint Madonnának” – mondja Hajós. Nem értem, miért kell mindig szapulni a külföldi előadókat. Minden héten azzal jönnek, hogy jobbak a magyarok, mint a külföldi világsztárok. “Szandi, te vagy az egyik legnagyobb meglepetés. Öniróniád van, bohóc vagy, és ez egy fantasztikus dolog, amikor az ember a színpadra lép” – Liptai Claudia szokás szerint dicsér. “Madonna soha az életében nem volt olyan jó nő, mint te” – Majkának igaza van? A zsűri szerint: 35 pont.

– 21:40 – Heincz Gábor Biga, mint Szikora Róbert: “Nagyon karizmatikus és jellegzetes figura” – Biga szerint. Elég gáz amúgy, hogy az X-Faktor mentorának öltözik be valaki. Vagy ezt csak én érzem kínosnak? “Olyan felvett manírjai vannak, amik belőle jönnek, és ezt egy kicsit sem szégyelli. Szikora Robi a legnagyobb jampi, és pont” – legalábbis Biga szerint.

– 21:43: Őszinte vagyok: nem ismerem Szikora munkásságát. Egy dalát se ismerem – vagy ha igen, fingom sincs arról, hogy ő az előadója. Nekem ez a dal sem jött be, és nem is nagyon tudom, hogy jellegét tekintve mennyire vette fel Biga a Szikora stílust. Mindenesetre a gidák megvoltak, külsőben Szikora is so-so, de ez nekem középszer. Vagy csak a dal nem tetszik. 6/10, de tuti továbbjut majd.

– 21:48: “Szikora mindig olyan volt nekem, mint egy Salvador Dali-kép. Soha nem tudom, mit akar jelenteni. De a Szikora legnagyobb előnye az, hogy szombaton meg vasárnap van adásban” – LOL. Majka nem bírta ki az X-Faktoros alázást. A zsűri szerint: 36 pont.

– 21:50 – Bereczki Zoltán, mint Mick Jagger: Nem kellene erőltetnie a hülyülést Bereczkinek, mert rohadtul nem áll jól neki. “Ha van valaki, aki távol áll tőlem zeneileg, akkor az a Rolling Stones” – akkor ez egy kihívás. – “Ahogy mozog, az viszont lehengerlő. Elképesztő fazon. Lehet, hogy nem is a zenéjük a jó, hanem Jagger maga?

– 21:53: Wow. Külsőben és mozgásban úgy érzem tökéletesen megelevenítette Jaggert. Hangilag persze nem tudott átalakulni, de hát banyek, mindenre még Bereczki sem képes. No valami hasonló professzionalizmust hiányoltam tőle a múlt héten. Egyedül a tánc lehetett volna több, nem véletlen a “Move’s Like Jagger” c. dal – persze a közönségnek biztos buli lehetett, hogy Bereczki közéjük ment. Liptai Claudia lesmárolása pedig nagyon LOL. Szóval, szerintem 8/10 – nem éreztem jobbnak, mint a Szandit.

– 21:56: “Nem is tudom minek örülök jobban, hogy a Jagger csókolt szájon, vagy a Bereczki Zoli” – nahát, Liptai istenien lereagálta a helyzetet 🙂 “Fantasztikus volt. Ez a te igazi tered, amikor táncolhatsz, mozoghatsz. Még akkor is, ha meg vagyok egy kicsit sértődve, mert Claudiát választottad” – höhö, Márk a csókra áhítozott. “Ez a harmadik adás, de én még ilyen produkciót nem láttam. A hideg futkosott rajtam végig” – Majkának eddig ez a maximum. Márk pedig továbbra is azért pöröl, mert nem őt smárolta le Bereczki. A zsűri szerint összesen: 40 pont.

– 21:58 – Nika, mint a tini Szandi: “Gyerekkorom meghatározó példaképe volt a számomra” – naná, hasonló pályát futottak be tiniként. – “Szandinak karakteres hangszíne van, ettől tartok. Szeretem őt utánozni“. Naná, hogy Szandi megérkezett a próbára, amúgy jópofa az a nő 🙂 No erre kíváncsi leszek, és végre Nika kieresztheti a hangját. “Semmi szexis mozgás ne legyen benne” – javasolja Szandi. “Nekem az a legfontosabb, hogy olyan legyek, amire azt mondja, hogy ez jó volt” – nyal be tövig Nika.

– 22:01: Jujj, ezt a dalt mennyiszer hallgattam gyerekként. Meg eleve Szandi munkássága volt a menő úgy 7-8 éves koromig. Ez a dal kellemes emlékeket ébresztett bennem 🙂 Úgy érzem hangban, stílusban és mozgásban Nika tökéletesen hozta a tini Szandit. Nálam ez 9/10, ezen az estén ez tetszett a legjobban. Remélem a zsűri sem pontozza alul. Azok a rekesztések pedig nagyon tutik voltak Nikánál. Végre! Három hétig kellett várni rá, hogy “A Voice” valami igazán jót csináljon 🙂

– 22:05: “Nem gondoltam volna, hogy abból a hangból, ami neked van, ilyen cuki 14 éves Szandi hangot tudsz produkálni. Én először azt hittem, hogy én vagyok” – mondja Szandi. “Fenyő Miki bácsi a legnagyobb stylist volt a ’80-as években” – Lakatos Márk ezt komolyan is gondolja. És elmondták a svájci sapka sztoriját is. “Nagyon nehéz Mick Jagger után nekem ezt. Ez még egy visszafogott Szandi korszak volt, nem esett bele az amfetamin bödönbe” – LOL Majka 🙂 A zsűri szerint összesen: 32 pont.

– 22:07: Reklám. Friderikusznak pedig nem megy jól a szavazatokért való tarhálás. Érkezik a reklám után Varga Viktor, Feke Pál és Nótár Mary.

– 22:14 – Varga Viktor, mint Lady Gaga: “Már megint csupasz csiga leszek, pedig én egy szőrös ember vagyok. Egy majmoktól származó férfi” – mehh, ez a pasi. Már látom, hogy nagyon fogok röhögni ezen az előadáson 😀 “Én biztos, hogy nem lennék nő. Úgy érzem magam, mint egy zsiráfbaba, aki próbál megtanulni az anyja mellett” – Viktor szerint ilyen magassarkú cipőben járni.

– 22:20: Azok a lábak. LOL. Ez zseniális volt. No meg a karmolás. Az a mozgás. Hát behalok ezen a pasin. Oké, tudom, lehetett volna sokkal jobb is, Gaga többet mozog, és nem csak a kezével, de a fenébe is, három percig sírva röhögtem, a műsornak pedig ez lenne a lényege. 10/10, Viktor pedig többet ne öltözzön pasinak, mert nőként lehet igazán röhögni rajta 😀

– 22:23: Az a pofa a dal végén. Jesszusom, még mindig röhögök. Azok a lábak. XD. Hát ez kész. “Esküszöm, ez egy olyan jó show, ha nem fizetnének, akkor is itt lennék minden pénteken” – Friderikusz megmondta. “Viktornak van az egyik legfantasztikusabb hangja. Tisztán énekel, nagyon nehéz Gagát énekelni” – Liptainak bejött. “Egy országgal együtt szurkolok, hogy mikor nőhet ki megint a lábszőröd” – Hajós drukkol, és megint mutatták Varga lábát. LOL. Lakatos Márk szerint Viktor be volt durcizva, és megunta, hogy megint nőt alakított. Ó, pedig csak azt kellene neki. “Annak örülj, hogy van olyan előadó, aki csúnyább nálad” – Majka megmondta. A zsűri szerint összesen: 35 pont. (Hát ez kész. “Gaga” és “Madonna” megtépték egymást :D)

– 22:25 – Nótár Mary, mint Dolly: “Én Dollyra úgy nézek föl, mint a legnagyobb sztárra. Öt éves voltam, amikor egy Dolly kazettát kértem karácsonyra” – bizony, régen még kazetták voltak. Nohát, mily meglepő, Dolly is megérkezett, méghozzá hozott egy szoknyát, meg szemüveget neki. “Annyira örültem neki, elszálltam a boldogságtól” – Marynek minek a redbull, ha egy találkozástól szárnyakat kap.

– 22:28: Mindig elámulok azon, hogy milyen jó hangja van Nótár Marynek, pedig Whitneyként kieresztette. Most sem rossz, pedig nem mozogta túl. De talán nem is kellett. Ezt a dalt viszont szeretem, és szerintem Nótár Mary hozta a Dolly feelinget. Nálam ez 8/10, de talán túlpontozok.

– 22:33: “Dollyval kapcsolatban mindig az volt az érzésem, hogy olyan, mint egy behéliumozott pandalány” – hát ez kész, Lakatos Márk beszólt. Majka megtapsoltatta a Hungária együttest, mert onnan erednek a klasszikus magyar előadóink, mint Szikora Róbert. “Szerintem most érezted magad a legjobban. Én még többet, még többet szeretnék látni” – követei Claudia, Mary pedig egyetértően bólogat. A zsűri szerint összesen: 34 pont. Friderikusz szerint múlt héten a szentlélek mentette meg Nótár Maryt a kieséstől. xD

Feke Pál | Sztárban Sztár | Fotó: Tv2

– 22:35 – Feke Pál, mint Adele: “Rögtön le is fagytam. Életemben egyszer álltam színpadon nőként, akkor is transzvesztitán alakítottam. Adele nyilvánvalóan egy teltkarcsú nő, de az a nőiesség, ami belőle árad, a tévén keresztül lesodorja az embert” – mennyire igaza van Feke Pálnak. Adele egyszerűen csodálatos. Kívül és belül egyaránt. “Adele-t az érzelmessége miatt nagyon szeretem. Örülök, hogy őt kaptam

– 22:38: Külsőre nemigazán jött át, a fodrász rossz munkát végzett, pedig azon sok minden múlt. Az arcjátékot és a mimikát erőltetettnek érzem, míg Adele-nál olyan természetes. Hangilag odarakta magát, és jó volt hallgatnom, viszont a múltheti Pavarottihoz képest ez az előadás jelentős visszaesés. Mármint, színvonalában, pedg Adele-ből sokkal többet, és sokkal jobban ki lehetett volna hozni. Különösen egy olyan jó énekesnek, mint amilyen Feke Pál is. Ez most 6/10, ami a csalódottságomnak szól, nem feltétlenül a produkció színvonalának. (Feke Pálnál eleve magasabbak az elvárásaim).

– 22:41: “Most nem könnyes a szemem. Nagyon szeretem a Palit, mert ő nekem egy olyan művész, aki iszonyatos alázattal van a színpad iránt. De úgy gondolom abszolút nem változott át nővé. Nem volt Adele, de a refrénnél jobban megjött a hang, mint a versénél” – Liptai Claudia is hasonlóan érzett, mint én. “Ez Feke Pál volt, ahogy acapellában elénekelt egy jó számot nőnek öltözve. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy a Feke Pál milyen, hanem arra, hogy Adele milyen” – igaza van Majkának. Oké, Majoros Péternek. Lakatos Márk szerint Feke Pál szemeiben benne volt az a szomorúság, ami Adele szemeiben. A zsűri szerint összesen: 32 pont.

– 22:44: Felidézzük az eddigi produkciókat, utána pedig tutira jön a reklám.

– 22:55: A kakaómat pont megittam, mire véget ért a reklám. Friderikusz szerint pedig a Sztárban Sztár az ország első számú élő tévéműsora. Nézettségben pedig fele annyian sem nézik, mint az X-Faktort.

Szinetár Dóra | Sztárban Sztár | Fotó: Tv2

– 22:58 – Szinetár Dóra, mint Jennifer Lopez: “Szerintem J.Lo egy bombajó nő. Lehet, hogy nagy a feneke, de azért nagyon rendben van” – micsoda értelmes gondolatok, miközben arról panaszkodik, hogy nem fog tudni táncolni és énekelni egyszerre. A fenék túráztatásról nem is beszélve. “Ha én elhiszem magamról, hogy egy szexi, szerethető nő vagyok, akkor ők is el fogják hinni” – mármint mi, a nézők? Nem lehetne inkább megint Britney? 😀

– 23:01: Sem külsőben, sem hangban, sem mozgáskultúrában nem ért J. Lo nyomába. Az élő éneklés még mindig problémákat okoz neki, de ez már a Nagy Duettben is feltűnt. Azt aláírom, hogy a dal vége felé már kezdett belejönni, és a seggrázást is komolyabbra fordította. Viszont míg a Britney előadásán sírva röhögtem, múlt héten meg ledöbbentően jó volt, addig most… 6.5/10 – a félpont pedig csak egy kis jóindulat.

– 23:04: “Ne hallgass most Friderikuszra, hogy most jó nő vagy-e vagy sem, mert te az vagy” – Lakatos Márk. “Éljen a nő, aki behozta a nagy segget a divatba. Nyilván a Jennifer Lopezre gondolok” – Majka már megint megmondta. “Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés Dórinak. Azt gondolom, hogy saját magához képest így iderakta magát a színpadra, az nagyon nagy dolog volt. És keress, amennyit a J. Lo keres, azt kívánom neked” – Liptai Claudia dícsér, de örülne, ha már öreg tatát alakítana Dóri. Hajós András már megint jön azzal, hogy nem ismeri/érdekli a külföldi világsztár, mert a magyar a jobb. Ja. A zsűri szerint összesen: 34 pont.

Soma | Friderikusz Sándor | Sztárban Sztár | Fotó: Tv2

– 23:07 – Soma, mint Elvis Presley: “Nekem is van egy jó kis pofám, tokám, mint ami neki volt. Elvis ha ide belépne, most itt olvadoznánk” – utóbbival nagyon egyetértek ám 🙂 Mármint, a fiatal Elvisre vonatkozóan – “Miközben kijön a színpadra, egy istenkirályt látsz, aki otthon egy begyógyszerezett papamaci” – folytatja Soma, aki szerint Elvis él, és ő maga az. Vagy valami ilyesmi.

– 23:09: Bevallom őszintén, soha nem szerettem Soma hangját. Most sem tetszik a hangja, de kétségkívül karakteres. Ami az előadását illeti, úgy érzem hozta az Elvis figurát, de jobb lett volna ha egy pörgősebb, mozgósabb dalt hoz el, mint ezt az egyhelyben-állóst. Leginkább azért, mert így csak a hangra tudtam koncentrálni, ami nálam 4/10. De ez csak azért, mert nem szeretem Soma énekhangját.

– 23:12: “Szeretem, ha Soma férfihangon énekel. Nagyon nehéz.” – Liptainak gyorsan be is szólt Soma, miszerint nem a saját hangján énekelt. Nekem egyik sem tetszett. “Azok a pontok voltak a legerősebbek, amikor elhittem, hogy ez egy élete végében járó szomorú pasi, akinek minden mindegy, csak énekelje a dalát” – folytatja Lakatos Márk. “Nekem ez megint Soma volt” – mondja Majka, akivel Soma megint vitázik. Mert maximálisan igyekezett, hogy beleélje magát satöbbi. A zsűri szerint összesen: 35 pont.

Puskás Peti | Sztárban Sztár | Fotó: Tv2

– 23:15 – Puskás Peti, mint Kiki (Első emelet): “Most kiléphetek a női szerepből, és végre farmer gatyát húzhatok. Neki egy jellegzetessége volt: hogy megállás nélkül futkorászott a színpadon” – és most akadt ki, hogy lesznek-e fürdőruhás csajok-e a színpadon. Kikitől pedig segítséget kértek az “áh-áh-áhzáshoz”. Höhö.

– 23:18: No csak megkapta a csajokat 🙂 Szerintem egész jól hozta a figurát, mármint, ami a folytonos mozgást illeti. Ez a srác tényleg egy energiabomba a színpadon, a Megasztárban is ezért szerettem. Hangilag sem akkor, sem most nincs a toppon, de ha valaki így körberohangálja a színpadot, akkor elnézem még én is. 8/10, ezen jót szórakoztam.

– 23:21: “Vannak olyan időszakok, amiket el akarunk felejteni. Ez volt a ’80-as, ’90-es évek eleje. Már Aki. Ahogy a Puskás Peti kinéz… Ez egy jó cucc.” – Majka mondandójába néha könnyű belekavarodni. “Nekem ez Kiki megette Szandit, mert olyan módon pörgött. Ő az, akibe szerelmes voltam ebben az adásban” – Liptai Claudiának, most akkor ez bejött? Lakatos Márk most divatról beszél, mert ahhoz ért igazán. “40 felett nem szeretem ez nézni… Annyit ugrál, hogy megfájdul a fejem. Fáradj már el, Peti” – Hajós András humorát még szoknom kell, mert néha nagyon beteg. A zsűri szerint összesen:  38 pont.

– 23:25: A zsűri pontjai szerint alulról felfelé: Nika & Feke Pál -> Nótár Mary & Szinetár Dóra -> Szandi & Soma & Varga Viktor -> 3. Biga -> 2. Puskás Peti -> 1. Bereczki Zoltán. No most jön a legutóbbi három dal 1-1 részlete, egy reklám és 30 perc unalom, mire eredményt hirdetnek.

– 23:34: Igen Fridi, már későre jár. És most fél óráig megy majd az unalom. A zsűri pontjait most versenypontokra váltják. De izgalmas -.-

– 23:40: No eltelt hat perc, ez alatt megismételték a dalokat röviden, megmutatták azt, mit nyerhet az, aki szavaz. Most elmegy egy rakat idő azzal, hogy behívják a cölöpöket a színpadra. Időhúzás ezerrel. Tényleg nem éri meg ezt a műsort élőben nézni.

Szandi | Varga Viktor | Sztárban Sztár | Fotó: Tv2

– 23:43: Friderikusz megkérdi a zsűritagok véleményét, de rosszat szokás szerint nem szabad mondani. Miért fél mindenki a kritikától? “Ez egy nagyon jó út, amin elindultunk, hogy ilyen szórakoztató lett ez a műsor” – Majka jól érezte magát az este. “Örülök, hogy ennyi világsztárral ülhetek egy stúdióban. Egyre újabb színei kerülnek elő az énekesnek, és a műsornak is. Minden este, minden művész új megoldást hoz” – amitől elájult Lakatos Márk. “Az a helyzet, hogy a Sztárban Sztár hosszú idő óta a legszórakoztatóbb műsor, amit a tévében láttam” – Liptai Claudia SP-t idézett. Hajós Andrástól nem tudtam idézni. Elpoénkodta, és se füle, se farka se volt. Arra akart kilyukadni, hogy minden előadó jobb, mint ő, de nagyon gázul adta elő.

– 23:44: A visszaszámlálás elindítva. Ó, mikor lesz már vége. Fridi kezd belejönni az sms tarhálásba, de olyan szarul áll neki.

– 23:47: “Szólítom az énekeseket a továbbjutás, de lehet, hogy nem a továbbjutás sorrendjében” -> Bereczki Zoltán; Szandi; Varga Viktor (jajj, csak legyen megint nő :p); Heincz Gábor Biga; Puskás Peti; Szinetár Dóra; Nótár Mary valamint Feke Pál.

– 23:48: A két kiesőjelölt Soma és Nika. Remélem Soma fog távozni. “Aki velünk lesz a következő alkalommal, nem más, mint Nika“. Ezaz! Soma az e-heti kieső. Juhú!

– 23:49: Maximálisan elégedett voltam a mai produkciómmal. Úgy érzem kihoztam ebből a maximumot. Az mindig feljön bennem, hogy aki a legvégén van, mint produkció, annak kevesebb esélye van a szavazásnál” – ehh, micsoda mentalitás. Miért nem lehet elismerni azt, ha gyenge volt? Nem fog hiányozni ez a nő.

23:52: A következő alkalommal: Bereczki Zoltán -> Presser Gábor; Nótár Mary -> Csipa – Hooligans; Biga -> Elton John; Feke Pál -> Horváth Charlie; Szandi -> Shakira (LOL); Puskás Peti -> Máté Péter; Nika -> Bruno Mars (ez vicces lesz); Szinetár Dóra -> Edith Piaf; Varga Viktor -> Prince (jajj ne már! és a cinege-lábak? :D). A szavazás pedig már meg is kezdődött. A show pedig két hét múlva, november 8-án folytatódik, mivel egy hét múlva halottak napja van. A műsor pedig véget is ért. Ritka hosszú volt 🙂 Remélem jól éreztétek magatokat az Élő Blog alatt.