Carrie Naplója: Végre, elkezdődött a második évad! Téma: Egyéb kategória

Ezen a héten végre visszatért a képernyőre a The Carrie Diaries! Annyira megörültem a folytatásnak, hogy most először nekiveselkedtem, és angol felirattal néztem meg. Nagy meglepetésemre mindent megértettem, így ha másra nem is, de az angol nyelvtudásom fejlesztésére mindenképpen jó hatással vannak a sorozatok 🙂 Ami pedig Carrie-t illeti: kicsit gyenguskán indult ez az évad, de az epizód végén már láttam a lehetőségét annak, hogy kihozzanak ebből valami jót.

Kicsit úgy éreztem magam a rész nézése közepette, mint a Glee negyedik évadának az elején. Az írók ugyanis egyszerre akartak foglalkozni a kisvárosban maradt haverokkal – Mouse, Maggie, Dorrit, Apu -, és a New Yorkba menekült Carrie-vel és Walttal. Ennek valahogy az lett a vége, hogy egyikük sem kapott megfelelő megvilágítást. Nem bántam volna, ha a kisvárosiak kimaradnak amíg Carrie New Yorkban van, és örülnék, ha a közeljövőben rá, és persze Waltra koncentrálhatnánk. Most, hogy Maggie és Mouse kibékültek, Dorrit pedig úgy tűnik lenyugodott, nem is látom értelmét annak, hogy elhagyjuk New Yorkot. Egy Szex és New York spin-off/előzmény sorozat pedig játszódjon már teljes egészében New Yorkban. Legalább addig, amíg a széria szerint nyár van :

Végre, megérkezett Samantha Jones is! Ütős debütálás volt, de azt meg kell jegyeznem, hogy a könyvhöz képest jelentősen átalakult Samantha karaktere. A Nyár és New Yorkban – amit ugye a sorozat és a könyvek kreátora, Candace Bushnell írt -, Samantha egy puccos, nagymenő nőt, aki éppen esküvőre készül egy gazdag pasival. Itt, a sorozatban már egy lepukkant anyagi helyzetű csaj, de ugyanolyan nagy pofával, mint amit Samanthától elvárna az ember. Mivel Samantha volt a kedvenc karakterem az anyasorozatban, ezért szó szerint elvárom, hogy a továbbiakban is ugyanennyire király és belevaló legyen.

Ami Carriet illeti, egyre jobban mutatják a felnőtté válást, a táska szimbólikus elvesztése pedig jól reflektált a Carrie lelkében dúló változásokra. Persze, még mindig ott van benne a szelíd és ártatlan kisvárosi lány, de egyre jobban felveszi a New Yorki attitüdöt, ami piszok jól áll Anna Sophia Robb-nak. Ó, és Walt. Annyira kedvelem azt a srácot. A beszélgetése Sebastiannal isteni volt. A hivatalos fotók tanulsága szerint szépen lassan beindul a szerelmi szála is, amit alig győzök kivárni.

Értékelés: 6/10
Ha csak New Yorkra koncentrálunk, akkor lehetett volna ez sokkal jobb is. Számomra a Carrie Naplója egyenlő Walt és Carrie kalandjaival. A többiek között hiába vannak jó karakterek, meg olyan dögös színészek, mint Austin Butler, engem elsősorban “Warrie” érdekel. Szóval, több New Yorkot, Carriet, több Waltot és még több Samanthát kérek a folytatásban. (OMG el se hiszem, egy hét múlva új epizódot nézhetek! Guilty Pleasure a felsőfokon 🙂)