Kaszák & Teljes évad berendelések az új sorozatoknál Téma: Egyéb kategória

Az amerikai tévés évad már javában tart, és a Draculát kivéve már az összes őszi újonc elstartolt az országos csatornákon. Egyelőre elmaradtak a nagyobb sikerek, a S.H.I.E.L.D. is hiába nyitott óriási nézettséggel, ha hétről-hétre csökkenő tendenciát mutat. Egy biztos, tavasszal ismét nagy vérengzés lesz, szóval addig szeressük az újoncokat, amíg lehet.

A csatornák egyébként kivártak, majdnem minden újoncukból lement már két-három rész, így jobban ráláttak arra, hogy mit érdemes kaszálni, és mit nem. Nézzük tehát az eddigi hivatalos döntéseket és információkat annak a kapcsán, hogy mi maradt életben (egyelőre), és mi nem. Fontos tudni, hogy a kaszált szériáknál a maradék epizódokat akkor láthatjuk, ha van olyan ország, amelyik megvásárolta az adott sorozatot, és levetíti a kaszált részeket is. Úgy, mint nálunk az HBO tette a Partners esetében tavaly.

KASZÁK:

– Lucky 7: Az évad első kaszájaként már október 4-én lelőtte az ABC, azóta Scandal, mostantól pedig Shark Tank ismétlések futnak majd a helyén. A lottónyertes csapat életéről öt epizód biztos elkészült, vélhetően több azonban nem.

– We Are Men: A CBS két rész után lőtte le Jerry O’Connel új komédiáját. Elvileg itt elkészült a teljes évad, azaz mind a tizenhárom rész, akárcsak tavaly a Partners esetében.

– Ironside: A tolószékes mega-zsaru sem váltotta meg a világot, a sorozatból öt rész biztosan elkészült.

– Welcome To The Family: Hadd kezdjem azzal, hogy mennyire szomorú vagyok a döntés miatt. Kevés pilotot néztem meg, de ez egyike volt a 10/10-eseknek. Kár érte nagyon. Elvileg ebből csak hat epizódot fejeztek be a készítők, de legalább az a rész adásba került, amiben feltűnt Eva Longoria.

BERENDELÉSEK:

– Brooklyn Nine-Nine: Juhú! Érkezik ám a teljes évad, hovatovább, a sorozat megkapta a New Girl mögötti időpontot a Super Bowl után. Értsd: Amerika legnépszerűbb sporteseményét a New Girl követi majd, azt pedig a Brooklyn Nine-Nine, így pár millió plusz néző garantált, kérdés csak az, ott maradnak-e a következő hétre is.

– Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D: Hatalmas hype előzte meg a sorozatot, rekordnézettséggel nyitott, de azóta folyamatosan csökkenő tendenciát mutat nézettség terén. Jelenleg így fest demóban: 4.7; 3.3; 2.9 legutóbb pedig 2.8-at hozott. Hosszútávon még így is menő, mert ha az ABC-n valami 2.0 felett hoz 18-49ben, akkor nem bántják, a kérdés azonban az, mikor fog megállni a csökkenés, és mennyire rendelkezik egy stabil, masszív nézőtáborral a széria.

– Mom: Annak ellenére, hogy kevesebb nézőhöz jut el hétfőn, mint a The Big Bang Theory ismétlése, a CBS mégis berendelte a teljes első évadot. Ez vélhetően Anna Farisnak szólt, meg persze a kreátornak, Chuck Lorre-nak, májusban azonban retteghet a széria, ha nem szedi össze magát.

– Sleepy Hollow: A FOX biztosra ment, és a rövid évadokban bízik: berendelte ugyanis a sorozat második évadát! Ez azt takarja, hogy leadásra kerül az elkészült tizenhárom epizód, jövőre pedig érkezik a folytatás.

– The Millers: Sokaknak nem tetszik, eddig nekem még nem volt szerencsém hozzá. Megkapta ám a teljes évadot, még úgy is, hogy nem tartja megfelelően meg a TBBT magas adatait.

– The Crazy Ones: Sarah Michelle Gellar fanok nagyon boldogok, ugyanis megvan a teljes évad. Juhú!

– The Blacklist: Jobban megtartja a The Voice adatait, mint tavaly a Revolution, így egyértelmű volt a berendelés.

– The Michael J. Fox Show: Még a premierje előtt megkapta a teljes évados berendelést, amit azóta szerintem meg is bánt már az NBC. Legutóbb ugyanis csak 1.2-es demót ért el a sorozat – majdnem elkapta a Reign (0.8) premierje Michael J. Fox-ot. Nem lesz ám ebből második évad, pedig kár érte.