Josh Hutcherson a toleranciáért harcol Téma: Egyéb kategória

Josh Hutcherson egy igencsak nyílt, egyenes és őszinte fiatalember, aki kiáll a melegek jogaiért, olyannyira, hogy Avan Jogiával (Twisted) karöltve létre is hozott egy egyesületet, ami a “Straight, but not narrow“, azaz magyar fordításban körülbelül “Heteró, de nem gyűlölködő”. A még csak húsz éves színész az elfogadásért és a toleranciáért végzett munkásságát a GLAAD szervezet is elismerte. A színész nemrég az OUT magazinnak nyilatkozott. Josh a toleranciát “otthonról” hozta, hiszen édesanyja és a családja is szintén kiáll az LMBT jogokért.

A cikkben több érdekesség is elhangzott. A The New York Times 2010-es felmérése például Hutcherson generációját ‘leginkább heteró’-nak nevezte. “Talán azt mondhatnám most, hogy 100 százalékosan heteró vagyok, de ki tudja? Egy kibaszott évben találkozhatok egy sráccal, akit megkedvelhetek, aztán wow, akár vonzódhatok is hozzá“. – nyilatkozta Hutcherson, aki Ohióban nőtt fel, de gyerekként számos filmben feltűnt. – “Találkoztam már olyan srácokkal, akikre ránéztem, és úgy voltam fele, a fenébe, de jól nézel ki, tudod? Sosem voltam úgy, hogy oh, meg akarom csókolni a srácot. Igazán szeretem a nőket. De azt gondolom, hogy önmagunkat száz százalékosan bármiben is meghatározni olyan rövidlátásra és zárt gondolkodásra vall”.

Josh azért is hozta létre a fiatalok részére a Straight but not narrow kampányt, hogy segíthesse őket az elfogadás terén. “Néha frusztráló látni azt, hogy vannak akik nem fogadják el azt, hogy léteznek melegek. Ha megpróbálod elmagyarázni nekem, hogy ez mennyire fáj neked, akkor te őrült vagy. Totál őrült. Például, mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy ez nem természetes? Még ha így is lenne – amivel nem értek egyet, de tegyük fel, hogy igen – akkor is, mi a francot érdekel téged?” – mondta Josh Hutcherson a magazinnak. A szervezetben nem csak Hutcherson volt az egyetlen, aki felszólalt az ügy érdekében, kampányvideó készült többek között Leon Thomas (Victorious), Cory Monteith (Glee) részvételével is. Továbbá az oldalon többféle lehetőséget kínálnak a fiataloknak arra, hogyan tehetik elfogadóbbá a közösséget, amiben élnek, például iskolai klubok létrehozásával.

Akárcsak sok nagy embernek, Josh Hutchersonnak is van egy álma. Ő nem egy Oscarról, vagy menő filmszerepekről álmodozik, hanem az elfogadásért harcol, pont úgy, ahogy az egész családja teszi. “Van ez az álmom, ahol egy napon a gyerekeim hazajönnek a suliból, és megszólalnak, ‘Apa, van ez a lány, akit kedvelek, de ott az a srác, akit szintén kedvelek, és nem tudom melyiket kedvelem jobban, így nem tudom mit csináljak’. És akkor ez egy ugyanolyan kérdés lesz, mint az, hogy Melyik a jobb ember? Melyik nevettet meg jobban” – nyilatkozta a magazinnak Hutcherson, majd hozzáfűzte – “Az én feladatom az, hogy hitet adjak. Azt szeretném, ha valaki nem ért velem egyet, akkor jöjjön, és beszélgessen el velem., mert meg tudom változtatni a gondolatait. Legalábbis, azt hiszem képes vagyok rá“.

Mi mást is fűzhetnék hozzá? Hajrá Josh!