Breaking: Készül az új Harry Potter-film! Téma: Egyéb kategória

Úgy tűnik J.K. Rowling nem tud elszakadni Harry Potter világától, ennek pedig én csak örülni tudok, hisz ezzel jómagam is így vagyok – mármint, nem nagyon akaródzik elszakadni a varázsvilágtól. A héten robbant a hírbomba, miszerint Rowling egy forgatókönyvön dolgozik a Warner Bros. stúdióval karöltve, amiből bizony film készül. Igen, jól látod – egy újabb Harry Potter film lesz a mozikban, de más megközelítésben, és Harry, és a barátai sem nagyon fognak feltűnni az alkotásban.

Rowling a Magyarországon is megjelent “Legendás állatok és megfigyelésük” Harry Potter-kiadvány kapcsán készíti a forgatókönyvet. Tervei szerint a helyszín New York lesz, a történet pedig a ’40-es évektől indul. A lényeg a “magizoológia” lesz, azaz a mágikus lények kapják a főszerepet, akiket a film bemutat majd, de persze vélhetően emberek is szerepelnek majd benne. “A misztikus varázslóvilág törvényei, illetve jelmezei mindenki számára ismerősek lesznek, akik olvasták a Harry Potter-könyveket, avagy megnézték a filmeket” – állt Rowling Facebook közleményében.

Egyelőre tehát nem sokat lehet pontosan tudni, a részletek is elég homályosak, de egy a lényeg: új HP film lesz, méghozzá abban a zseniális varázsvilágban, amit Rowling megalkotott. Nem mondom, hogy nem örülök a hírnek, hisz nagy HP-fan vagyok, de valahogy jobban örültem volna, ha Dumbledore fiatalkora, vagy Draco Malfoy élete kerül terítékre, vagy az, miképp építik újjá a varázs-társadalmat Voldemort bukása után, mint a legendás lények. Mivel HP, és Rowling írja a forgatókönyvet mindenképp jelen leszek, sőt, kíváncsian várom, csak… De örülök ám, ne értsétek félre, különösen azután, hogy Rowling többször azt nyilatkozta, lezárta a HP-világot magában, és nem fog folytatást csinálni. Persze most önmagának mondott ellent az írónő, de ez nekem nem számít, mert lemondtam már arról, hogy újra halljam a mozikban azt a szót, hogy mugli vagy Lumos 🙂 Szóval, nagyon kíváncsi leszek az egész projektre. Hajrá Rowling!