Grant Gustinnal készül az Arrow spin-off Téma: Egyéb kategória

Remek hírrel szolgálhatok mindenkinek: a The CW kérésére Greg Berlanti és Andrew Kreisberg előkészítette A Zöld íjász spin-off sorozatát, a The Flasht, ami Barry Allen életéről szólna majd. A karakter ismerős lehet a Smallville nézőinek, ugyanis Villám ott is felbukkant már, de akárcsak Olvier Queen esetében, itt is jelentős módosítások lesznek a Smallville univerzumához képest, és egy új eredettörténetet kaphat majd Barry karaktere – ez pedig nagyon szimpatikus hozzáállás.

Barry az Arrow 2×08-ban fog feltűnni először, aki átlagemberként, törvényszéki szakértőként dolgozik majd a rendőrségen, aztán a 2×09-ben is marad, végül a 2×20-ban tér vissza. Utóbbiban kapni fog egy eredettörténetet, azaz ez lesz a The Flash spin-off backdoor pilotja, akárcsak a The Originals esetében, ami ugye a The Vampire Diaires 4×20-ban mutatkozott be. Ha jók lesznek a nézői reakcók a The Flash-re, és szimpatizálnak majd a karakterrel, akkor a csatorna berendelheti sorozatként 2014 őszére (vagy 2015 telére-tavaszára). Perpillanat nem nagyon tudom elképzelni azt, hogy ebből ne készülne sorozat, hogy a pilot fázison ne jutna tovább a széria, de persze mindig vannak meglepetések, mint a tavalyi évadban az NCIS: Red. Mindenesetre a The Flash mellett szól még az is, hogy a két készítő Greg Berlanti és Andrew Kreisberg lennének, továbbá a backdoor pilotot David Nutter rendezi majd, akinek eddigi tizenkilenc pilot rendezéséből, mint a Roswell, Smallville, Arrow, Jack & Bobby vagy az Eastwick, csupán kettő, azaz kettő pilot nem került sorozat-berendelésre.

Eddig is szimpatizáltam ám a spin-off ötletével, azonban amit megláttam azt, hogy ki lesz a főszereplő, már teljes lázzal abban a vágyban élek, hogy ebből sorozat legyen. Barry karakterét ugyanis Grant Gustin kapta meg, aki a Glee, majd a 90210-béli szerepével teljesen meggyőzött engem a tehetségéről, a nyilatkozatai alapján pedig egy végtelenül szimpatikus és értelmes fiatalemberről van szó, aki ráadásul nagyon is jóképű. A casting hír kapcsán egyébként Stephen Amell is üdvözölte a leendő kollégát, Gustin pedig a következőképpen örömködött: “Nem tudom szavakba önteni az izgalmamat. Köszönöm mindenkinek, aki osztozik az örömömben, és kedves szavakat küld felém. Alig várom, hogy elkezdjük“. Az is kiderült továbbá, hogy Grant nagy rajongója a DCS képregényeknek, ezáltal pedig The Flash karakterének is. Úgy tűnik ezáltal egy álom vált számára valóra, ami akár akkor is az maradhat, ha 2014 májusában a The CW valami csoda folytán ne kérne a The Flash-ből.

Zárójeles megjegyzés: Glee rajongóknak jó hírem van, Gustin visszatér a Glee-be is, igaz csak egy pár részes vendégszerepre lehet számítani.