AVENIDA BRASIL – A MÚLT FOGSÁGÁBAN AZ M1 MŰSORÁN Téma: Egyéb kategória

Azt már egy ideje tudjuk, hogy az m1 vásárolta meg a nagysikerű brazil telenovella, az Avenida Brasil bemutatásának a jogát. Azonban pár plusz információt is sikerült megtudnom erről a többszörösen díjnyertes telenovelláról, amit Magyarország elsők között szinkronizálhat le, hiszen a legjobb helyen felirattal fut. Magyar keresztségben a címe “A múlt fogságában” lesz, és vélhetően augusztusban kerül képernyőre, de utóbbiról még nincs pontos döntés.

Ami a magyar szinkron kapcsán még érdekes lehet, azok a nevek. Brazíliában ugyanis a portugál a hivatalos nyelv, így eredetileg olyan karakterek szerepelnek benne, mint Tufao, Caminha vagy Joginho. A magyar verzió azonban egy spanyol fordítás alapján készül, így a karakterek nevei is jobban viszonyulnak az általunk inkább megszokott spanyolos keresztnevekhez, így lett Tufaóból Tifón, Caminhából Carmina és Joginhóból Jorgito. Azoknak pedig, akiknek felkeltette a figyelmét ez a teleregény, ajánlom elolvasásra a történetet, igaz, ebben a leírásban még az eredeti, portugál nevek szerepelnek.

Az Avenida Brasil egy bosszú története. Genésio egyedül neveli lányát, Ritát, majd újra házasodik. Választottja Carminha (Adriana Esteves) ambiciózus, gonosz asszony, aki szeretõjével, Maxszal csapdát állít Genésio-nak, akit a híres riói Avenida Brasil sugárúton a futballsztár Tufao (Murilo Benício) halálra gázol. Hogy egyedüli örököse lehessen férje hagyatékának, Carminha a kis Ritát a külváros egyik szeméttelepén hagyja. A kislányt egy Lucinda nevû asszony veszi magához, aki nagy szeretettel gondozza. Rita a szeméttelepen megismeri Batatát, akivel életre szóló barátságot kötnek. Batata tehetséges focista, így hamar felkelti a futballsztár Tufao érdeklõdését, aki idõközben feleségül vette az özvegy Carminhát. Tufao és Carminha örökbe fogadják és Jorginho-nak keresztelik a fiút, aki iránt Carminha különleges köteléket érez, hiszen a fiú valójában az õ és egykori szeretõje, Max gyermeke. Ritát miután elveszíti gyerekkori barátját, örökbe fogadja egy argentin család, akiktõl a Nina nevet kapja. 12 évvel késõbb Nina (Débora Falabella), aki idõközben sikeres konyhafõnök lett, örökbefogadó szülei halála után visszatér Brazíliába, hogy bosszút álljon a nõn, aki miatt egykor elveszítette otthonát, és szeretett édesapját. Ekkor még nem is sejti, hogy a sors szeszélye folytán újra találkozik gyermekkori szerelmével a felnõtt Jorginho-val is (Caua Reymond)… Forrás: Telenovelas.Hu