Venezuelai telenovellát adaptál a The CW Téma: Egyéb kategória

Máris megvan a The CW második sorozatterve a 2014/15-ös tévés évadra, ez pedig a Juana la Virgen c. venezuelai telenovella feldolgozása. A csatorna fel is kérte Jennie Snyder Urmant, az Emily Owens, MD kreátorát, hogy kezdje el adaptálni a telenovellát, aminek a munkacíme Jane, the Virgin. A CBS Studios gondozásában készülő pilot-szkript elkészítésében részt vesz Ben Silverman is, aki nem először segíti a dél-amerikai telenovellák adaptálását az Egyesült Államokba, köze volt az Ugly Betty és a Killer Women elkészítéséhez is, mindkettő dél-amerikai felmenőkkel rendelkezik.

A Juana la Virgen volt az egyik legnépszerűbb telenovella a venezeulai RCN csatornán, 2002-es debütálása idején pedig nézettségi rekordokat döntögetett. A főszerepben Juana, egy ártatlan fiatal lány, akinek egy vizsgálaton összekeverik a betegkártyáját a nővérével, így véletlenül megtermékenyítik a lányt, annak a házaspárnak a gyermekével, akinek a férfi tagjánál munkát vállal. Mauricio boldogtalan házasságban él Carlotával, akiknek így akaratlanul is Juana lesz a béranyájuk, Juana és Mauricio pedig egymásba szeretnek.

Ne felejtsük el, a fent vázolt sztori az eredeti telenovelláé, az amerikai verzióban előfordulhatnak lényeges eltérések, plusz az sem biztos, hogy a Jane the Virgin eljut a pilot elkészítéséig, hiszen egyelőre csak a szkript-re adott megrendelést a The CW és a CBS Studios.