Aranymosás 2013: E-bookon A gyilkos áldozat? Téma: Egyéb kategória

Pár hete megírtam nektek, hogy idén is jelentkeztem a Könyvmolyképző Kiadó által indított Aranymosás Irodalmi Pályázatra. Mielőtt azonban megosztanám az engem érintő részt, íme, némi rövid infó a pályázatról. Először is, erre a weboldalra kerülnek fel a pályázati művek első részletei, amit lehet értékelni, hozzászólni és így tovább. Több, mint 200 pályázóból sikerült a top40-be jutnom, így A gyilkos áldozat két részlete is olvasható (1. részlet + 2. részlet). Minden hétnap kerültek fel a regényekből a friss részletek, és eközben a háttérben a lektorok elolvasták a nekik megtetsző regények és mesék teljes változatát, majd döntöttek. A negatív lektorit kapó mű kiesett. Aki pozitív lektorit kapott, az tovább izgulhat, és majd egy második lektor is értékeli a művét, majd végül Katona Ildikó, a kiadó vezetője eldönti, alkalmas-e az adott a mű a papír és/vagy az e-book megjelentetésre.

Pár napja kiderült, ezen a héten egy lektor az én regényemet is el fogja olvasni, szóval nagyon izgatott voltam. Így persze nyilvánvaló volt az is, hogy javarészt ma reggel eldől, lesz-e valami ebből A gyilkos áldozatból. Nos, a lektortól a következő értékelést kaptam: e-bookra ajánlva. Ez azt takarja, hogy majd a nyáron a kiadó vezetője fogja eldönteni azt, kiadják-e a könyvemet e-bookon, ami azért nagyon nagy szó egy olyan kezdő írótól, mint amilyen én vagyok. A teljes lektori véleményezést nem kaptam meg, de egy szeletét megírta a pályázatot szervező Aranymosó. Íme:

“A gyilkos áldozat valóban problémás nyelvileg, főleg az eleje. Viszont két olyan témát ötvöz, ami hiány idehaza, és olyan erős dramaturgiailag, hogy a lektor hajnalig olvasta, ami nagy szó. A szerző vért fog izzadni szerkesztéskor, ez biztos.”

Nos, elhihetitek mennyire boldog vagyok, de persze nem bízom el magam, mert még korai örülni, hiszen a kiadó vezetőjén múlik az, megkaphatom-e az e-book lehetőséget. Viszont, a pályázat idei újítása az, hogy lájkok alapján is el lehet dönteni azt, hogy mely regény jelenhet meg e-bookon. Jelenleg elég jól állok a lájk-versenyben, de ha szeretnéd e-bookon látni A gyilkos áldozatot, és persze tetszik az, ami eddig olvasható belőle, akkor megköszönök minden lájkot és persze támogatást is. Nagyon szeretnék a nyáron vért izzadni a regényem szerkesztésén, még úgy is, ha kevesebb időm lesz sorozatokat darálni – de a blogot se hanyagolnám ám el 🙂

Szóval, Tibi most a fellegekben jár, de nemsokára leszáll, mert ma este Arrow évad-kritikát akar írni nektek. Meg persze szeretne kicsit újítani a blog külsején is. Addig is megiszik egy pohár bodza szörpöt, mert nagyon szereti 🙂