A címlaplány – Véget ért a reality első évada Téma: Egyéb kategória

Nyolc hete kezdődött el A címlaplány c. műsor, az első adása után pedig már vártam a folytatást, bármennyi hibája is volt. Tudjátok, ritkán nézek reality műsorokat, de ha belekezdek egybe, és egy kicsit is megtetszik, akkor mese nincs, el lettem bűvölve. A címlaplány is hasonló kategóriába esett. Az elején szeretve-rühelltem, mert nem szimpatizáltam a szereplőkkel, és eleve a koncepció is idegesített. Aztán a második adástól már kezdtem igazán megszeretni. A szereplők egyre szimpatikusabbak voltak, Aljonka, Szandra és Luca pedig már a második-harmadik adástól a kedvenceim lettek, így volt kinek drukkolni, szóval ahogy telt az idő, úgy lett egyre jobb a műsor. Konkrétan a végén már sajnáltam, hogy máris véget ér, mert ezzel a bagázzsal elnéztem volna még pár adást. Maya kilépésével sajnos egy héttel meg is rövidült a műsoridő, emiatt picit haragszom is rá, plusz érdekesebb lett volna a verseny kimenetele, ha ő is bent marad, hiszen mégiscsak egy szépségkirálynő.

 

Az első adásról írt kritikámban a formátumot és Horváth Évát is kritizáltam, de be kell lássam, hétről-hétre egyre jobb lett minden. Éva már kevésbé volt robot, sőt, mintha kezdte volna egyre jobban megkedvelni a lányokat, és látszott a műsorvezetői stílusán is. A vége felé már tök közvetlen és szimpatikus volt, és ezek feledtették azt is, amikor a kötelezőt továbbra is robot-üzzemódban olvasta fel. Az a pillanat amúgy, amikor Hujber Feri és Horváth Éva egy tánccal felszántották a színpadot, jesszumpepi, de jót nevettem rajtuk. Ami a zsűrit illeti, egy ideig viaskodtam azzal, mi a csudát keresnek is ott. Oké, ez javarészt a végére sem változott, a HOT főszerkesztőjétől kivert a víz, mert akkora balgaságokat képes volt összehordani, miközben megpróbált vicces lenni – mielőtt kérdeznétek, nem jött neki össze. Mindettől függetlenül viszont nagyon jól szórakoztam A címlaplány első évada alatt, ha pedig lesz folytatás, arra biztos benevezek majd

Ahogy mondtam, az én legnagyobb kedvencem Aljona, Szandra és Luca voltak, így elképzelhetitek mekkora sokként ért, amikor Aljonka és Szandra között döntött a zsűri az egyik adásban. Nem is tudtam hirtelen kinek drukkoljak, de aztán rájöttem, Aljonka volt a műsor lelke, az, akit a legjobban megszerettem. Naná, hogy ő esett ki. Ennek ellenére azért élvezettel néztem tovább, afféle guilty pleasure-ként tökéletesen funkcionált a reality. Amit felettébb meg kell említeni, azok a jó vágások. Tök ügyesen oldották meg, pláne amikor az egyik lány mondott valamit, aztán meg a másik hátba támadta őt. Igazából ezt is vártam az egésztől, látni akartam, hogy ezek a cicababák egymásnak esnek, furkálódnak, és próbálnak helyezkedni. És meg is kaptam, olyan gyönyörű “a szemedbe mosolygok, a hátad mögött kipofázlak” rítusok zajlottak le a szemeim előtt, amiket öröm volt nézni. Az életben nem csípem az ilyet, de a műsorban nagyon bejött.

Persze azért A címlaplány mutatott jó dolgokat is. Első blikkre partipicsáknak tűntek ezek a lányok, olyanoknak, akiknek nincs egy értelmes gondolatuk sem. Erre erősített a sztereotípiára erősített rá az első adás is, de aztán mindez tovaszállt, és egyre jobban megmutatta a lányok hétköznapi arcát is. A furkálódások ellenére (vagy éppen azért) valamilyen szinten mindegyik egyéniség volt, és volt bennük valami. A műsor szerkezetét is sikerült megszokni, még a kifutós vonulás is bejött a végére, sőt, talán azokat élveztem a legjobban. Olyan pózokba verték magukat a lányok, amiket öröm volt nézni. Ha pedig valami jó kis programot kerestek a nyárra, én mindenképp ajánlom megtekintésre A címlaplányt. A kép alatt viszont spoileresen folytatom a fináléval, szóval óvatosan olvassátook.

Az utolsó rész. Hmm. A döntőbe bejutott Alexa, Luca és Fruzsi. Mint tudjátok, teljes gőzzel Lucának drukkoltam, úgy éreztem emberileg ő érdemelné meg a legjobban, külső tekintetében is őt találtam a legszebbnek. Amellett viszont nem mehetek el szó nélkül, hogy Fruzsi milyen jókat produkált az adások alatt. Leginkább a kifutón volt elemében a lány, de összességében a fotókon is jót teljesített. Ennek ellenére nem csíptem őt, azok alapján amit bevágtak róla, emberileg nem volt toppon a lány, de ez csak magán-vélemény. Alexa számomra olyan semmilyen volt. Néha akadtak jó beszólásai, alapvetően szimpatizáltam is vele, külsőre is totál rendben, de ő nekem az átlagos kategóriát képviselte. Luca különleges, Fruzsi irritáló, de Alexa olyan semmilyen, ha pedig valami Címlaplány akar lenni, akkor azt hiszem az utóbbi a lehető legrosszabb opció. A semmilyen.

Természetesen Alexa lett a győztes, hát, nem örültem neki. Az igazat megvallva elég igazságtalannak éreztem az eredményhirdetést, mert Luca és Alexa is két-két vokssal állt az élen, és Nánási Pálnak kellett döntenie, mert ő Fruzsira szavazott, aki ugye harmadik lett. Szerintem jobb lett volna, ha a végső győztest mondjuk a korábbi kiesettek döntik el, vagy az ő közös döntésük is egy teljes értékű voksnak számít. Külföldön ettől a legtöbb reality csak jobb, mert így úgy kell győzni, és alakítani magad, hogy a végén a kiesett versenyzők szava is számít. Akárhogyis, Alexa győzött, de úgy tűnik a műsor legnagyobb győztese Szandra lett a Playboy címlappal, és Aljonka a Bravo Otto műsorvezetéssel. Azt hiszem a médiában kettejüknek van a legnagyobb esélye elhelyezkedni, és Aljonkát például szívesen is látnám műsorvezetőként. Szóval, jó kis műsor volt ez, köszönöm az élményt 🙂