2013/14 Upfronts: THE CW – Véleményem az újoncokról Téma: Egyéb kategória

A mai napon a CW-n volt a sor, hogy elmondja, miként is tervezi a sorozatait a következő évadban – ezzel pedig az igencsak mozgalmasra sikeredett Upfronts hét le is zárult. A CW túl sok sorozatot nem kaszált el, a 90210 és a Gossip Girl megkapta a lezárást, az Emily Owens MD is szegről-végről, a Cultból vannak egyedül le nem adott epizódok. Úgy tűnik Mark Pedowitz, a csatorna elnöke komolyan gondolja azt, hogy megadja a több-évados szériák rajongói számára a megfelelő lezárást, ezért a Nikita is kapott egy hat epizódos utolsó etapot, ami midseason-ben kerülhet majd képernyőre.

Öt új sorozatot rendelt be a CW, ezek közül a The 100 és a Star-Crossed (korábbi nevén Oxygen) legkorábban télen kerül képernyőre. Mint minden évben, a CW most is alaposan átmozgatta a hétköznapjait. Hétfő estére került párba a Hart of Dixie, és a Beauty and the Beast. Utóbbi most már egyértelműen a romantikusabb irányvonalon mozog, így ez a párosítás egész jónak tűnik. Kedden természetfeletti napot tart a CW, a The Originals felvezetésével fut majd a Supernatural kilencedik évada. Szerdán nyolctól megmaradt az Arrow, utána pedig Greg Berlanti új, természetfeletti sorozata, a The Tomorrow People bizonyíthat. Csütörtökön a The Vampire Diaries felvezetését a Reign kapta meg, ez szerintem nem hétköznapi páros, de meglátjuk mire mennek majd együtt. A TVD mögötti sáv amúgy sem szerencsés, hiszen eddig egy olyan széria sem volt, ami megfelelően tudott volna táplálkozni a vámpírok adta felvezetésből. A The Carrie Diaries ugyan megkapta a bizalmat a második évadra, de pénteki nap nem feltétlenül szívderítő, ennek ellenére ha aznap hozza a 0.4-es demókat, akár életben is maradhat. Carriet követi az America’s Next Top Model új évada.

Ami az újoncokat illeti, úgy érzem a CW most jó sorozatokat rendelt be, amikkel akár számottevő sikereket is elérhet a következő évadban. Véleményem szerint a The Tomorrow People hozni fogja az Arrow szintjét, a The Originals szerintem meg fog bukni, a Reign pedig nagyon kétesélyes. A midseason szériáiról pedig kár elmélkedni, nagyon sok minden fog majd akkor és ott szerepet játszani. Következzék tehát az értékelése, a várási fokaim az új szériákról.

THE ORIGINALS
Vélemény: A backdoor pilot szerintem szörnyű volt, de ezt meg is írtam nektek. Ritka az, ha 1/10-re értékelek valamit, de úgy érzem, hogy a The Originals megérdemelte. Ennek ellenére pár résznyi esélyt kapni fog tőlem a sorozat, mert alapvetően Klaus egy jó karakter, de aki miatt megkapja a lehetőséget, az Rebekkah, az én kedvenc originál vámpírom. Plusz, úgy érzem a The Originals egy jó guilty pleasure lehet, azt viszont kétlem, hogy hosszútávon megszeretném.
Várási fok 30%: Ha nem rendelték volna be, akkor se bánnám, sőt! Inkább elnéztem volna a The Selectiont helyette. De ha már itt van, akkor üsse kavics, pár résznyi esélyt megkapja tőlem. Mindenesetre nem bánnám, ha ez lenne az évad első kaszája, és ki tudja, talán az is lesz. Az NCIS és a S.H.I.E.L.D.S. mindenképp kemény ellenfelek lesznek.

THE TOMORROW PEOPLE
Vélemény: Tini-Xmen vagy Tini-Hősök, nekem édes mindegy, hiszen csak azzal foglalkozom, hogy ez egy természetfeletti sorozat lesz, ahol átlagos emberek ébrednek rá a különleges képességeikre. Kíváncsi vagyok, miképp valósítják ezt meg, de Greg Berlanti miatt abszolút látom benne a potenciált. A casting pedig tele lesz dögös pasikkal, számomra Luke Mitchell viszi a pálmát, de Robbie Amell se rossz.
Várási fok 90%: Adnék én rá százat is, de Berlanti mellett a másik executive producer Julie Plec asszonyság, ami nem sok jót sejtet. Remélem nem fog az asszonyság tevékenyen részt venni a The Tomorrow People epizódjainak az elkészítésében, és így akkor a profikra bízhatja majd a munkát, mondjuk Greg Berlantira.

REIGN
Vélemény: Franciaország, kvázi középkor, és történelmi tények vegyítve a képzelet szüleményével, mi mást mondhatnék, mint ez érdekes lesz. Oké, pontosítok, érdekes lehet. Nagyon sok az olyan banánhéj, amin ez a sorozat elcsúszhat, és az igazat megvallva nem is hiszem, hogy passzolna a CW imidzséhez, de kit érdekel, csak az számít, hogy jó legyen, és a történet alapján erre megvan minden esélye.
Várási fok 100%: Úgy érzem a CW beleszeretett a Reign pilotjába, de több oldal is megírta, hogy nagyon jól sikerült (az amerikai nagy oldalak hozzájutnak ám az exkluzív cuccokhoz), szóval, száz százalékosan bizalmat szavazok, aztán majd eldől, mennyire tudott élni vele. Ami pedig pozitív, hogy a Teen Wolf miatt Adelaide Kane pont ismert lesz, mire elkezdődik a Reign.

STAR-CROSSED
Vélemény: A CW által kiadott szinopszis nagyon megnyugtatott, hiszen a földi lány, és a földönkívüli fiú nem a gimiben szeretnek egymásba, hanem már gyerekként, amikor találkoznak. Kíváncsian várom egyébként, hogy milyen világot teremtenek majd meg a kreátorok. Tekintve, hogy itt lesz Meredith Averill A férjem védelmében egyik alkotója, kicsit már nyugodtabb vagyok, pláne, mert ő is írta a pilotot. Elszomorít, amiért ez a felcsigázó Roswell-klón csak midseasont kapot, de a lényeg az, hogy berendelték.
Várási fok 100%: Igazából kevesebbet kellett volna, mert Matt Lanter már nem hihető tiniként, de üsse kavics, annyira jó a sztori, és a casting is kiváló (Aimee Teegarden, Grey Damon, Malese Jow és Greg Finley), ezt a sorozatot egyszerűen nekem találták ki. Oké, nekünk! 🙂

THE 100
Vélemény: Ismét egy sci-fi-szerűség, de nem baj ez, szeretem az ilyeneket. Itt érdekes a sztori, a jövőben járunk, ismét egy érdekes társadalmi képet kaphatunk majd meg ezáltal. Úgy érzem okkal rendelték be, ráadásul itt is egész jó lett a casting, szóval, mi mást is mondhatnék, ide vele!
Várási fok 80%: Várom én, ne értsétek félre, csak vannak olyan sorozatok, amiket jobban. 🙂