Az ének iskolája – Az első adásról | HQ Fotókkal! Téma: Egyéb kategória

Bevallom őszintén, én nagyon vártam már ezt a műsort. Alapvetően szeretem a gyerekeket, a kicsikkel készült műsorokat, és “A nagy hang igenis ott van a kicsikben is” elvet vallom én is. Szimptikus volt továbbá az egész műsor koncepciója, legalábbis a mód, hogy a Tv2 meghirdette azt. Mert azok alapján itt nem kiesős rendszer van, nem akarnak a gyerekeknek traumát okozni, hanem fejleszteni akarják őket, hogy még jobbak lehessenek. Már többször írtam, de fontos elmondani, hogy a Tv2 mennyire okos, hiszen a most tizenhárom-tizennégy éves gyerekekből két-három év múlva simán a The Voice egyik reménysége lehet majd, szóval jó és pozitív dolog az, ha már most fejlesztik az utánpótlást, mert nagyon nem úgy tűnik, hogy a zenés tehetségkutatók eltűnnének a hazai képernyőről. Ha valaki lemaradt volna az első adásról, akkor előre szólok, hogy a gyerekek produkcióit a nevük alá linkeltem.

Tehát, Az ének iskolája. Amint elkezdődött a műsor, már mosolyra húztam a számat, és amikor betipegett a nyolc éves kis Tabatabai Nejad Flóra, és olyan aranyosan álldogált, hát végigfutott bennem a “jajj de aranyos, hihi” gondolat, aztán mikor elkezdett énekelni, az állam leesett. Ennivaló kis tündér, akire nagy jövő várhat. Tóth Magdus talpraesett kis csaj, de amikor feltűnt a képernyőn simán harminc évesnek néztem, és sokáig tartott mire leesett, hogy ő csak egy tizenhárom éves kislány. Viszont személyiségből jelesre vizsgázott, az általa előadott Meghalok, hogyha rám nézel pedig nagyon szép volt. A műsor legnagyobb személyisége eddig kétségkívül Izsó Bogika, aki nem csak szépen énekel, hanem jó beszólásai is voltak, és az, ahogy örült és ujjongott, hát nagyon megindító volt. Utolsó lányként egy Amy Winehouse dallal érkezett Valovics Marcella, akire nagy hatással volt Anglia, és az idősebb tesói zenei ízlése. Kétségkívül stramp kiscsaj, aki a szabad rappelős produkcióban idegesített, de a szóló éneklése nagyon tetszett. Kétségkívül a kislányok lesznek a műsor legérdekesebb pontjai…

 

Az adás előtt elgondolkodtam azon, hogy a mutálás előtt álló kisfiúk remegő, lányos hangja mennyire lesz majd olyan tónusú, amit én is be tudok fogadni. Irritáló volt Farkas Zsolti és a Lehet zöld az ég is, az unalomig hallott Mizuról – Veres Roli előadásában, – már nem is beszélve. De a legjobban ezekben a srácokban nem is az ének zavart, hanem az a flegma viselkedés. Leginkább erre a Rolikára férne rá egy-két atyai pofon, úgy érzem nagyon el van kapatva az a gyerek. Amikor Farkas Zsolti előadta a “nagyon menő vagyok, csajozok, majd belémzúgnak a csajok” magánszámát, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Egy viszont biztos, elkönyveltem magamban a kissrácot egy kis görcsnek az ember hátán. A továbbiakban erre a három kisfiúra semmiképp se leszek kíváncsi, amint lehetőségem nyílik rá, át fogom tekerni őket.

Azonban, a negyedik kisfiú, azaz Bari Lacika jött, látott és győzött, de nem csak hangilag, hanem viselkedésmódban is. Úgy tűnik Lacika nincs elkényeztetve, agyon babusgatva, nem egy idegesítő mini-”csajozógép” vagy egy deszkás kis görcs, hanem egy szorgalmas, jólelkű és kedves gyerek, akinek nagyon drukkolok, hogy elérje a céljait, vágyait. Ami pedig a hangját illeti, jesszmpepi, ahogy elénekelte a Caruso c. dalt, szó szerint libabőrös lettem tőle. Őstehetség ez a srác, méghozzá a jobbik fajtából.

Gondolkodom, mit érdemes még elmondani az első adásról, de úgy vagyok vele, hogy inkább nézzétek meg, nem bánjátok meg. Ó, még a zsűri/tanári kar. Kicsit tartottam tőlük, leginkább Király Viktornál húztam a számat, hogy mégis mit keres a műsorban, de most már látom, milyen jól működnek, és megvan a kémia is köztük. Konkrétan viccesebb harcot lebonyolítottak azért, hogy melyik gyerek kinek az osztályába kerüljön, mint amit a The Voice-ban láthattunk. Nagyon baró volt az egész. A műsor legérzelmesebb pontjának pedig egyértelműen azt mondanám, amikor meglepték a kicsiket, hogy elmeséljék nekik sikerült, bekerültek a műsorba. Szóval, én már nagyon várom a jövőheti adást, kíváncsi leszek hogyan fognak fejlődni a gyerekek. Hajrá, Ének iskolája.

UPDATE: A hozzászólásokat és az írás Dani Matyi-ról szóló részét töröltem, miután megkaptam Dani Matyi édesanyjának a kérését Facebookon. Mivel a fia még kiskorú, így természetesen figyelembe veszem a kérését. Ehhez a poszthoz többet nem lehet hozzászólni, a Dani Matyiról szóló kommentek pedig a továbbiakban törölve lesznek.