GBF Trailer – Meleg legjobb barátért harcolnak a tinik Téma: Egyéb kategória

Ritka, ha egy plakát ennyire száz százalékosan árulkodik a film tartalmáról. GBF – azaz Gay Best Friend, ami a menő tinilányok legfőbb tartozéka, a film szerint legalábbis mindenképp. A központban két nagyon közeli barát, Tenner, aki szeretné észrevétlenül elvégezni a gimit, és Brent, aki népszerűségre vágyik, éppen ezért célja elérésének az érdekében úgy dönt, felvállalja a másságát, bízva abban, hogy az új tini-őrület, miszerint minden menő csajnak dukál egy “G.B.F. – Legjobb meleg barát”, majd népszerűvé teszik…

Igen, tudom… Egyszerűen ez a film több ponton is giccsesen rossznak tűnik, de azt hiszem semmivel sem lesz rosszabb – avagy ártalmasabb, – mint egy tipikus tinifilm, ahol a csajok azért ölik egymást, hogy megszerezzék a jópasit… Ugye? Mindenesetre a produkciónak nehéz dolga volt a forgatáshoz szükséges pénz megteremtéséhez, a színészek is szinte ingyen vállalták, sőt, egyikük ki is twittelte, hogy a saját ruháit hordta a jelenetek alatt. A producer, Darren Stein, aki már több tinifilmet elkészített, végül online adománygyűjtésbe fogott, ahol a film befejezésére gyűjtöttek. Végül összejött bő 11 ezer dollár, és ennyi elvileg elég volt ahhoz, hogy a Triberica Filmfesztiválon bemutathassák.

Az egyébként zseniális, hogy micsoda szereplőgárdát kerítettek a GBF-be! Persze, a legtöbb embernek ezek a nevek semmit sem mondanak, de az olyan megrögzött sorozatrajongóknak, mint én, ó, ez maga a mennyei manna! Sorolom, és remélem nem hagyok ki senkit. A  főhős, Tanner szerepében Paul Icono, a The Hard Times of R.J. Bergerből, akinek jót tett a frizuraváltás és a szemüveg elhagyása. Szintén központi alak Michael J. Willett a Tara alteregói-ból.. A G.B.F. birtoklásáért küzdi három színésznő is ismert: Sasha Pieterse (Pretty Little Liars), Andrea Bowen (Született Feleségek) és Xosha Roquemore (Precious). A filmben feltűnik az Awkward-ból megismert Molly Tarlow (You’re Welcome 🙂, keresztény tanuló lesz a Harry Potterből Evanna Lynch, az énekesnőként ismert JoJo alakítja az iskolai Meleg-Heteró “Egyesület/Klub” elnökét, Tanner túlságosan elfogadó anyja pedig Megan Mullally (Will és Grace) lesz.

Csak és kizárólag a színészek miatt biztos meg fogom nézni ezt a filmet, de persze ez jó sokára lesz, és azt hiszem a tinifilmek közérthető nyelvezete miatt bepróbálom majd felirat nélkül is. Mindenesetre azt már az alábbi behind the scenes videó, a trailer, és maga az alaptörténet is egyértelművé teszi, hogy sok jót ne várjak ettől az alkotástól. Oké, aláírom, rengeteget javult a melegek helyzete az utóbbi évek során, de azért az alapötletnek, hogy a melegségtől valaki menő legyen… anyám, borogass. Pedig lelkesednem kellene ezért a filmért, de azt hiszem képtelen vagyok rá.