Szavazz – Kik legyenek a Nagy Duett győztesei? Téma: Egyéb kategória

Vasárnap ér véget a SuperTv2 műsorán a Nagy Duett, az adás végén pedig győztest avat a produkció. A kritikámban szerintem minden lényegeset leírtam, és azóta is a műsor lelkes nézője vagyok, azzal a különbséggel, hogy csak az előadásokat nézem végig, meg néha a kisfilmeket, a többit pedig szimplán áttekerem. Azonban még így is szórakoztató a műsor, annak ellenére, hogy rettentően sok a hamis énekhang, sokszor még a profik is bénák, de legalább a hangulat az ezerrel beüt. Nagyon ritka az, ha valamelyik páros nagyon komolyan veszi a feladatát, itt inkább csak a szórakoztatás a cél, annak minden buktatójával együtt.

A finálé hetére három páros maradt talpon. Cseke Katinka és Kökény Attila, akiknek neve a  Megasztárhoz is fűzhető. Attila lett az ötödik széria második helyezettje, Katinka pedig a harmadikban próbált szerencsét, ahol a legjobb ötven előadóig jutott el. Utólag felmerül bennem a kérdés, hogy a fenébe sikerült odáig elverekednie magát, hiszen rémségesen hamis, nagyon ritkán tudja eltalálnia a tiszta hangokat. Kettejük párosa számomra már a “túl sok” kategória, főleg Katinka miatt. Elhiszem én, hogy szórakoztatni akarnak, meg viccesek lenni, de az esetek többségében ennek pont az ellenkezőjét érik el, szóval remélem nem ők győznek.

Talpon maradt a Király Linda és a Szabó Győző páros is. Kettejüket leginkább a profizmus jellemzi, Linda énekhangjára nem lehet panasz. Minden adásban öröm hallani azokat a csodálatosan tiszta hangokat, amiket a nő játszi könnyedséggel énekel ki. Hasonló profizmusra meg csak Keresztes Ildikó és Radics Gigi képes. A páros produkciói közül az összes bejött, volt, amelyik szórakoztatott is, de alapvetően csak a profizmus maradt meg bennem kettejükkel kapcsolatban. Nem feltétlenül a lelkesedés, sem a szórakoztatni akarás, hanem a profizmus. Mondhatnám azt is, lélektelen. De ha ők győznének, nem lennék szomorú, mert megérdemelnék. A szívem azonban …

… Bangó Margité. Az a nő hihetetlen nagy meglepetés nekem a műsor alatt, a fene se hitte volna, hogy 62 évesen lehet még valaki ennyire felhőtlen és jópofa. Ezen felül meg, hát haláli, ahogy Bangó Margit mindent megoldott. Lenyomta a Mizut Belehalok-ot, énekelt népdalt, de a legjobban persze a hozzá közel álló cigány dalt nyomta el. Habár Lakatos Márk sose volt nekem szimpatikus, de a Nagy Duett alatt sikerült megismerni egy másik énjét, amivel talán már én is tudok szimpatizálni. Szóval, bármennyire is esetlenek ők ketten, hiába nem énekel úgy, Bangó Margit, mint Király Linda, a szívem mégis a Bangó-Lakatos párosé. Remélem ők nyerik majd meg a versenyt.

Nos, ez az én véleményem, de természetesen kíváncsi vagyok a tiétekre is, érkezzen az akár komment, akár szavazás formájában. Hajrá!

 

Melyik páros nyerje meg a „Nagy Duett” második évadát?

  •  
  •  
  •