Cult – A Pilot Téma: Egyéb kategória

A The CW fennállása óta ez az első sorozatuk, ami abszolút, teljesen és száz százalékosan hidegen hagyott. Nem csak a nehezen kezelhető történet zavart, hanem a stílus is, ami a The CW-től teljesen idegen, és semmiféleképpen sem könnyen kezelhető. Azt is el kell mondjam, már régóta nem láttam ennyire gyenge és érdektelen sorozatos első részt, talán csak a Vegas-szintű nyomortanyához tudnám hasonlítani a Cult első részét. De míg a Vegasban legalább egy-két színész jól boldogult, addig itt szemmel láthatólag nem tudott egyik sem mit kezdeni a karakterével. Még Robert Knepper se nyűgözött le, pedig azért tőle a Szökés után valami nagyot vártam volna el.

A legfájóbb a Cult szerencsétlenségében mindenképp a színészek, ez megérdemel egy külön bekezdést. Nem csak CW-szinten, hanem amúgy is egy egész jó gárdát szedtek össze, nyugodtan mondhatjuk azt, hogy ez ha nem is sztárparádé, de ismert szereplők vannak benne. Ráadásul több olyan, akiket szeretek is, mint a Vámpírnaplókból Matthew Davis, a Melrose Place 2.0.-ból Jessica Lucas no és a rövid életű The Beautiful Life legcukibbja, Ben Hollingsworth, aki miatt eleve hajlandó voltam belenézni a pilotba, és szomorúan tapasztaltam, hogy nincs itt, mert csak a folytatásban lesz jelen Tök szomorú az, hogy egy ennyire jó szereplőgárdával rendelkező sorozatot egy ilyen vacakra pocsékolnak el. No de miről szól a Cult?

Hát, a Cult az a Cult c. tévésorozatról szól, ami a The CW-n megy – azt hiszem ez a legegyszerűbb leírás. De bővebben is kifejtem. Sorozat a sorozatban tematikát alkalmazunk, a sorozatbéli sorozatot pedig egy titokzatos showrunner irányítja, akinek a kilétét a homály fedi. A Cult-béli Cult pedig egy szektáról szól, aminek a vezetője Billy, és egy nyomozónő nyomoz ellene, aki sikeresen elmenekült a szektából. A Cult-béli Cult pedig nagy népszerűségnek örvend, a rajongók pedig a nyomokat keresik, és rájönnek arra, hogy eltűnnek az emberek és szektatagok vagy mik lesznek. A főhős öccse is eltűnik, és őt keresi majd az új öribarinőjével. Ehh, ez nem a történet jó leírása. De képtelen vagyok ezt normálisan leírni,…

Annyira high concept akar ez lenni, tele mindenféle csillivilinek beállított összeesküvés elmélettel, és egyéb nyalánkságnak beállított kaksigággal, hogy az már fájdalmas. Már bocsánat, a nyers őszinteségért. Követelem vissza az életemből azt a negyven percet, amit erre a förtelemre elpocsékoltam. A sorozat amúgy – hála az égnek, – óriási bukás, minden idők legrosszabb network sorozat premier nézettségét hozta, és csak abban bízom, hogy jövőhéten lesz ettől lejjebb is. Sajnálom srácok, tudom, hogy sokan szerettétek, de ez nekem harmatgyenge volt.

Értékelés: 1/10
De csak mert a nulla per tíz hülyén vette volna ki magát. Ami a közízlést illeti, a legtöbb helyen éltetik a showt, tehát valószínűleg csak én vagyok az, akinek ennyire nem jött be. Szerintem érdemes bepróbálni annak, akiket érdekelnek a szektás, nyomozós high concept sorozatok, és aki olyan néznivalót keres, ami egyedi. Én csak azt sajnálom, hogy amennyire próbált jó lenni, pont annyira lett rossz és gagyi. Akarásnak nyögés a vége.