Az ABC és a két “Halálsáv” Téma: Egyéb kategória

Halálsávról ritkán beszélünk, mert igazából az ABC az egyetlen csatorna, aminek van ilyen, igaz, nekik csak pár éve, és nem is túl büszkék rá. A halálsáv lényege az, hogy bármilyen újonc szériát tesznek oda, az megbukik és szó szerint belehal, holott ha más időpontban – vagy napon, – kerülnének képernyőre, akkor talán még ma is közöttünk lehetnének. De mik ezek a sávok, és mik haltak meg ott? Íme, egy kis összesítés.

CSÜTÖRTÖK – 20:0

Immáron négy éve, hogy az ABC egy sorozattal sem tud jó nézettséget elérni csütörtökön, a Grace Klinika előtti sávban, az utolsó sikeres, csütörtöki nyolc órás sorozatuk pedig az Ugly Betty volt. Azóta pedig hat sorozat hasalt már el ott, közöttük tartandó számon a nemrég elstartolt Zero Hour is, ami kvázi már a premierjével megbukott, és az is nagy szónak lesz mondható, ha az ABC kegyeskedik befejezni az évadot. Ami a hat áldozat teljesítményét illeti, a legnagyobb zuhanórepülést kétségkívül a Flashfoward hajtotta végre, így annak a kaszája teljesen érthető volt, de igazából ez így van az összes ott lévő sorozattal is. A főpoén pedig az, hogy szinte mindegyikben benne volt az optimális siker lehetősége, különösképpen a Last Resort, vagy mostanában a Zero Hour kapcsán. Vajon jövőre lesz olyan újonc, ami megél a Grace Klinika előtt?

VASÁRNAP – 22:00

Az igazat megvallva, még nem feltétlenül biztos, hogy a vasárnap tíz óra az tényleg halálsáv, hiszen egyelőre csak három sorozat bukott meg ott. Pedig korábban dicsőséges volt a vasárnap este az ABC-n, hiszen anno a Született Feleségek mögött lett sikeres a Grace Klinika, és öt évadon át a Brothers and Sisters is. Végül utóbbi kaszája után egyszerűen nem talál az ABC semmit, ami tartósan hozna egy bizonyos szintet. Egy azonban száz százalék, hogy a GCB kaszáját már ők is bánják. Igaz, a texasi feleségekről szóló sorozat nézettségben nem váltotta meg a világot, de alig veszített a premier számaiból, és végig hozott egy szintet, így az ABC mindenképp rossz döntést hozott, amikor elkaszálta azt.

A legnagyobb talány pedig az lesz, hogy miképpen teljesít majd a most vasárnap bemutatkozó Red Widow, de igazából jövőhéten dől el, mennyire lesz életképes, hiszen most vasárnap dupla résszel jelentkezik. A sorozat egyébként egy olyan nőről szól majd, akinek a férje meghal, és átveszi annak a maffiában betöltött helyét. Ígéretesnek tűnik, és ki tudja, talán megtisztítja az ABC halálsávját … vagy mégsem. Kíváncsian várom!