Revenge – És eljött a kaszás az áldozatáért… Téma: Egyéb kategória

Miközben a Revenge minősége habár lassan, de még javul, addig szépen sorozat minimumot ért el nézettségben, amiért egyedül az ABC-t lehet okolni, meg azt a hektikus vetítési rendet, amit a csatorna művel mostanság. Például most két új rész után ismét lepihen a sorozat két hétre, nehogy már nyugodtan lehessen követni a szériát. Korábban még száz százalékosnak tűnt a harmadik évad berendelési esélye, de mostanra el lehet mondani azt is, hogy kvázi kasza-szintre ért a show, ettől a vasárnap este 9-es sáv többet tud. Sokkal többet. De ne temessük előre a sorozatot, szerintem tavasszal feltámad. Pláne ha figyelembe vesszük, hogy milyen remek rész után mentek szünetre.

Az évad elején láttunk egy süllyedő hajót, és nagyon úgy tűnt, hogy valaki meghalt. Nem hiszem, hogy sokan emlékszünk rá, meg igazából jelentőségét se nagyon láttam anno, de ez lett volna az évad első felének a rejtélyszála, amit mostanra sikerült rendesen lezárni. Megvolt a nagy halál, kaptunk egy csomó érzelmes pillanatot, és úgy érzem, hogy ez kellett ahhoz, hogy jobb és izgalmasabb lehessen a folytatás. Még akkor is, ha pont az egyik legjobb és legeredetibb karakter búcsúzott, akiből olyan sok mindent ki lehetett volna hozni. Spoileresen folytatom.

Tudom, sokan nem szerettétek Amandát. És valahol meg is értem, mert tényleg voltak idegesítő húzásai, és eleve Margarita Levieva feje sem túl szimpatikus. Viszont én nagyon megszerettem Amandát, szerintem rengeteg lehetőség volt benne. Tetszett az a kettősség, amivel felvértezték. Egyrészt a Jack iránti szerelme, másfelől az Emily iránti hűsége, sok jó momentumot eredményezett, és a későbbiekben is jó ütőkártya lehetett volna a lány. Jobban jártunk volna, ha Jack hal meg Emily karjaiban, mert egy bosszúért lihegő Amanda, aki nem retten meg a gyilkolástól sem, nagyon feldobta volna a folytatást. A halála viszont nagyon megható volt, végre, először láttam Emily arcán igazi, kőkemény érzelmeket. Annyira gyönyörű volt az a pár perc, Emily VanCamp pedig tényleg bebizonyította a kétkedők számára is azt, hogy mennyire tehetséges. A sorozat eddigi legmeghatóbb pillanata volt Amanda haláltusája, az kétségtelen. És persze, így is érdekes az, hogy mit hozhat a folytatás, Emilyben mennyire indul be újra a bosszú gépezet, és persze mi lesz a kisbabával. De akkor is, sajnálom Amandát.

Ami magát a sorozatot illeti, túl sok változás nincs a korábbi kritikám óta. Továbbra is kőkemény guilty pleasure, pár meglepő momentummal. Még mindig távol állunk attól a minőségtől, amit az első részek képviseltek, és azzal, hogy behozták az Initiative-t, több a baj, mint a jó, de továbbra is el kell ismernem, hogy írói szempontból helyes lépés volt felmenteni Graysonékat a fő bűnösök pozíciójából, mert így nagyobb teret kaphatnak ők is, no meg jöhet a sok új karakter, Takeda újabb tanítványai. De én még mindig visszasírom a régi minőséget, gondolom ezzel sokan vagyunk így. De elkalandoztam. Már megint.

Mindent összevetve nekem tetszettek az idei részek, és ha tülkön nem is ülök, de kíváncsi vagyok arra, hogy mit hozhat a folytatás. Érdekes szálakat vetettek fel, a Padma és Nolan közti interakció tetszik, csak egyszerűen képtelen vagyok Nolant elfogadni egy nő mellett, legyen Padma bármennyire is aranyos. Kíváncsi leszek azért, hogy mi lesz kettejükkel. Victoria gyilkossága is érdekesen sült el, és nagy WTF pillanat volt, és úgy tűnik Daniel is átértékeli majd a család iránti lojalitás lényegét. Viszont Declan, Charlotte és legfőképpen Jack továbbra is mélységesen unalmas, pedig kaptak egy külön bosszús szálat is. Utóbbit most elvileg lezárták, de nagyon remélem, hogy az életben maradt Ryan testvér nem kezd önálló akcióba, hogy megtorolja az öccse halálát. Gondolom Amanda halála miatt sok szomorkodó Jack jelenet lesz, meg vélhetően Declan és Charlotte átváltanak szülő üzemmódba, de valahogy nem érzem azt, hogy hosszútávon érdekesek lehetnének, sőt, ők azok általában, akik az amúgy sem túl magas színvonalat még lejjebb húzzák. Ezért merül fel bennem a kérdés, mi a csudáért Amanda halt meg, miért nem más, aki kevésbé uncsi?

Értékelés: 7/10
Továbbra is tartom magam ehhez a hét ponthoz, ami igazából nem is rossz, pláne, ha azt nézem, hogy mennyire untatnak bizonyos karakterek. A bosszú motívum továbbra is erőteljesen jelen van, a színészi játék is erős, és vannak ám pozitív vonulatai a sorozatnak. No meg, kőkemény guilty pleasure az egész, ha tetszik, ha nem. És egyelőre tetszik. Úgy hét pontnyira 🙂