Mi lett veletek? – A Megasztár 6 versenyzői Téma: Egyéb kategória

Majdnem egy éve debütált a hatodik Megasztár, ami eddigi egyedülálló módon csupa fiatal versenyzőből állt. A szériát végül Radics Gigi nyerte meg, akinek a karrierje csodálatosan ível felfelé, de mi a helyzet a többiekkel? Hol tartanak most az ifjú megasztárok, kinek jött össze az “amerikai álom”-nak titulált énekesi karrier lehetősége, és kik azok, akik kénytelenek visszatérni a régi, jól megszokott életükbe? Az alábbi összesítésből kiderül.

RÉTI NÓRA
Elsőkét esett ki a szériából, miután az I Kiss The Girl című slágert kornyikálta el egész szörnyűen. A gyors búcsúzás ellenére Nóra megmaradt a zeneparban, vagy legalábbis keményen próbálkozik, aztán majd eldől mennyire lesz nagy sikere. Pár napja debütált ugyanis új dala, ami egy duett, méghozzá a Megasztár 4-ből ismerős Fekete Dávid oldalán. Körülbelül egy hét alatt csupán 2.600 megtekintést produkált az “Utazás” című dal hivatalos kópiája a youtube videómegosztóján. Viszont, egy kis szerencsével akár rádiós sláger is válhat belőle, bár, erre sok esélyt nem látok. Mindenesetre próbálkoznak rendesen, a Szerencse szombat c. műsorba is hívták őket haknizni.

SZŰCS ÁDÁM
Gondolom senkit se ér meglepetésként a hír, miszerint Szűcs Ádám eltűnt. A hivatalos Facebook lapján július 8-án még azt írta, hogy írt egy dalt, és majd ha eljön az ideje, megosztja, de erre ezidáig nem került sor. Október 19-én még elmésen kiírta a Facebookra, hogy “Sajt?“, majd a “Ki a kedvencetek a Voice-ban?” üzenettel búcsúzott egy nappal később, azóta nem hallani felőle. Visszaemlékezve a hangjára, talán nem is baj.

HORVÁTH ISTVÁN
A Megasztár 6 harmadik búcsúzójának sem jött be az élet úgy tűnik. Utoljára augusztus 3-án adott magáról életjelet, akkor a zalaegerszegi Aquacity-ben adott koncertet, és júliusban haknizott még a zalakarosi Strandfürdőn is. Van egy olyan érzésem, hogy senki sem fogja telesírni a párnáját azért, mert Horváth Istvánból nem lett igazi mega-Sztár.

KULLAI TÍMEA
Azt hiszem nem túlzok, amikor azt mondom, hogy Bereczki Zoltán legnagyobb hibája volt kiejtenie Kullai Tímeát a mezőnyből. A viszonylag korai búcsúzás ellenére azonban Timi nem tűnt el a süllyesztőben, sőt, a karrierje egyre jobban ível felfelé. Ő a frontembere az All About Band nevezetű formációnak. Jelentkeztek is az Eurovíziós Dalfesztiválra, méghozzá a “Divat mindig velem tart” című dalukkal. Az MTVA tetszését ugyan nem nyerték el, de az internetre kikerült a dal angol és magyar verziója is, amiket érdemes meghallgatni, mert nagyon jól sikerültek.

BIHAL ROLAND
Már a Megasztár 6 előtt ismert volt Roland neve, hiszen a No Thanx formáció tagjaként megtapasztalhatta azt, milyen is az a bizonyos hírnév. A műsor után sem dúskált azonban a lehetőségekben, pedig vannak kapcsolatai, utóbbiról és a zenész lét nehézségeiről egy kecskeméti lapnak adott interjújában beszélt. Facebook bejegyzéseiben folyamatosan egy saját dalt emleget, amit még mindig nem osztott meg a nagyérdeművel, ennek ellenére nem tűnt el teljesen, nemrég például szerepelt a Nekem 8 című műsorban, amit a nagybecsű Nóta TV fog majd sugározni agyba-főve. Éneklésen túl pedig szinkronszínészként is próbálkozott, de úgy tűnik ott – sem? – alkotott maradandót, de legalább egy vámpírpincérnek kölcsönözhette a hangját a Vámpírunk a gyerekcsősz c. sorozat egyik epizódjában.

NAGY ADRI
Mindig is voltak olyan törtetők, akik mindent megtettek azért, hogy előretörjenek a választott szakmájukban. Adri is ezen törtetők egyike – de nevezhetjük őket akár állhatatos és elszánt embereknek is, akik teljes gőzzel küzdenek az álmaikért. Kinek mi a szimpatikusabb. Adri pedig a Megasztár 6 óta folyamatosan teper. A rádiók ismét előszedték a Szinglik éjszakája főcímdalát, ami továbbra is az egyetlen slágere. Ennek ellenére folyamatosan képben van a nő. Nemrég elkezdett a színészet felé is kacsingatni, pályázott egy főszerepre a Thalia színház készülő musicaljéhez, de döntés még nem született meg. Emetlett nyáron elvégzett a szinkronszínész tanfolyamot, és azóta folyamatosan kapja a felkéréseket – igaz, apróbb mellékszerepeket. Emellett az éneklést sem hanyagolja el, januárban új dalt rögzített, amihez februárban forgat videoklippet, második nagylemeze pedig márciusra készülhet majd el. Karrierjében pedig a tv2 is nagyban segíti őt, Szilveszter este például Németh Lajos időjóssal duettezett a Frizbiben, de állandó vendége a Mokkának is. Egyelőre úgy tűnik Adri jól sáfárkodik a hírnevével, majd aztán később eldől, hogy ez mire elég.

NAGY KRISTÓF BOZONT
Miután ősszel kidobta őt Nagy Adri, eltűnt a bulvármédiából, ennek ellenére továbbra is a zeneiparban próbál elhelyezkedni. Három hónappal ezelőtt például saját videóklippel jelentkezett, aminek a dalszövegén túl a zenéjét is ő szerezte. A videóról amúgy cikkezett is a média, miszerint négy nővel fetrengett benne Bozont. Ennek ellenére az énekes hivatalos oldalán mindössze 14.300 megtekintést produkált a videoklipp, mindezt több, mint három hónap lefolyása alatt, ami valljuk be, elég gyér teljesítmény. Ráadásul a rádiók sem szerettek bele a dalba, pedig azért van benne potenciál. És úgy tűnik az auto tunes Bozont hangjával is csodákat művelt, egész hallgatható a hangszíne.

BURGESS BENJI
Gondolom mondanom sem kell, hogy megvolt a nagy “fake” szakítás Radics Gigi és Burgess Benji között, a tv2 megpróbálta felépíteni kettejük szerelmét, az újságok pedig voltak olyan hülyék, hogy bevegyék. Benji nyáron megpróbálta felépíteni itthon zenei karrierjét, Pont így jó címmel önálló dala és videoklippje volt, de a várt áttörés elmaradt . Pedig a dal egész dallamos és hallgatható. Benji és családja ősszel visszaköltözött az Egyesült Államokba, és ott jár suliba, ahol egy rendezvényen el is énekelte az amerikai himnuszt, az egyik iskolatársa pedig meg is jegyezte, hogy ez a srác tényleg tud énekelni. Nézzétek csak. Egyébként pár hetes hír, hogy egy musical főszerepét kapta meg Benji, arról nem szólt a fáma, hogy iskolai darabról, vagy valami komolyabbról volt szó. Mindenesetre Benji a boldogulását az Egyesült Államokban keresi, és ki tudja, talán pár év múlva hallhatunk róla, vagy láthatjuk is, amint Christina Aguilera látványosan fintorogva nem nyomja meg a forduló gombot a The Voice amerikai kiadásában.

FARKAS-JENSER BALÁZS
Kétségkívül az egyik legszimpatikusabb versenyzője volt a Megasztárnak, éppen ezért is sajnálom, hogy – még? – nem igazán sikerült befutnia. Igaz, voltak koncertjei, szilveszterkor sem unatkozott, és a Nóta TV “Bandázó” című műsorában is vendégeskedett. Ami viszont pozitív, hogy két hónappal ezelőtt videoklippel is jelentkezett, méghozzá a Nézz rám című dalához, amit a Farkas-Jenser Balázs és Zenekara néven promózott be. Igaz, ez a promóció nem sikerült túl jól, két hónap alatt alig 8.600-an kattintottak rá a videóra, hiába pakolták bele Megasztáros részletekkel. Pedig ha valakinek igazán drukkoltam a srácok közül a befutásra, az pont ő volt. Mindenesetre a videoklippet nézzétek meg, mert ezt is érdemes, van benne potenciál.

TALÁN ATTILA
Az év legjobb férfihangja lett – még leírni is szörnyű. Mindenesetre volt szimpatikus húzása is, méghozzá ez a Facebook üzenet: “Drága Gigim, azt hiszem mindannyian büszkék lehetünk Rá! Pörögjön a youtube!” Ami pedig a zenei karrierjét illeti, hát az pörög rendesen. Kustánci Lia modellből lett DJ oldalán alakította meg a Partyrockers formációt, a Szállj velem című daluk pedig pont a mai nap debütált. Nektek hogy tetszik?

 

SZAKOS ANDREA
Hiába lett a Megasztrár 6 második helyezettje, hiába volt végig méltó ellenfele Radics Giginek, a hőn áhított siker elmaradt. Legalábbis, egyelőre, karácsony előtt debütált ugyanis a Magányos éjszakák című dala, igaz, a rádiók ezt sem szerették meg. A bulvárban néha feltűnik, megírták, hogy otthagyta a pasiját, később cikkeztek arról, hogy egy görög fiúval vesztette el a szüzességét, december elején pedig az volt a breaking news, hogy egy tizennyolc éves fiúval költözött össze. Facebookon persze pörög az üzenőfala, néha beszámol egy-egy koncertről vagy néhány álmáról – itt szó szerint értsd, – de komolyabb terveket egyelőre nem írt meg. Kár érte, nagyon jó hangja van. Amit a Magányos éjszakák c. dalban is bizonyít.

 

Habár a legtöbb Megasztáros “felfedezett” jelentkezett önálló dallal, nyugodtan elmondhatjuk azt, hogy az áttörés és a nagy siker csak Radics Gigi életébe érkezett el. A youtubeon a videoklippje megtekintése egy millió felett jár, a rádiók rongyosra játsszák a dalait és ő az egyik fő esélyes arra, hogy képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. És pont ezek azok, amikre mindenki vágyott, aki jelentkezett a Megasztárba. Az eredményt pedig csak Gigi érte el, de ki tudja, idővel hátha csatlakozik hozzá valamelyik korábbi társa. Mindenesetre az esélye a legtöbb megasztárosnak megadatott, önálló dalokkal jelentkeztek, csak az – általuk, – várt siker elmaradt. Azt tudjuk róluk, hogy élőben nem szól a legjobban a hangjuk, de ez természetesen a videókon nem jelentkezik. A dalaik pedig egész szerethetőek lettek, van közöttük olyan, amelyik egész jó lett. Mégsem haraptak rá a rádiók. És a netezők sem. Úgy tűnik Radics Gigi lesz az egyetlen a Megasztár 6 énekeseiből, akire még évek múltán is emlékezni fogunk. De ki tudja, talán ez így is van rendjén.