A szexkszel mindent el lehet adni? Könyvet is? Téma: Egyéb kategória

Tavasszal újra megjelenik Lakatos Levente két sikerkönyve, méghozzá új borítókkal, amiket a fenti képen is meg lehet csodálni. A naiv kérdés persze bennem ismét felmerült, a szexxel mindent el lehet adni? Mert a Barbibébit azt végigolvastam, tetszett is, az eredeti borítója is tök jó volt, nem értem, mi értelme így kiadni megint. Bár, az Ulpiusról van szó, akik a Szürke ötven árnyalata sikerén felbuzdulva nagyon rákaptak a szexre, mint hívószóra. Na jó, ne legyek ilyen gonosz, előtte is volt már Szex és nyugdíj és Szex és tandíj című könyvük. És mi lesz a következő? Szex és vedd meg?

Azt még valahol megértem, hogy Lakatos Levente könyveinél felmerült ez a “szex-borítós-kiadás”, mert valóban, a munkássága miatt alkalmas rá, bár, fáj a szívem az eredeti borítókért, azokban volt spiritusz. De hogy még Fejős Éva könyveit is újra kiadják, szexi pasikkal, undorító tipográfiával, az kész röhej. De tényleg. Most nézzétek meg, itt van néhány példa a borítókra.

Tudom, nem kellene vaskalaposnak lennem, de akkor is, ez irodalom. Méghozzá magyar irodalom. Az Ulpius húzását pedig ezekkel az új borítókkal nem tudom másnak tartani, mint ami: egy undorító marketing fogásnak. Ti megvennétek egyáltalán ilyen borítójú könyveket? A Lakatos Levente könyveké még kinéznek valahogy, de a Fejős Éva stílus, hát, mit mondjak… Gagyi. Persze ez elsősorban saját vélemény, épp ezért érdekelne a tiétek is.