Túlképzetlenek január 27től az MTV-n Téma: Egyéb kategória

Kevés olyan sorozat van, ami már a trailerjével elcsavarja a fejemet – érdemes csekkolni. Általában ezek a kapcsolatok nem is szoktak jól működni. Mert ha egy trailer annyira jó és szerethető képet fest le egy sorozatról, akkor illik gyanakodni arra, hogy kiragadták tizenkét rész néhány vállalható momentumát, és azt gyömöszölték össze két és fél percbe azért, hogy átverhessék a nagyérdeműt. És most erre a gyanakvásra ok is van, lévén az Underemployed annyira megbukott az Egyesült Államokban, hogy volt olyan premier rész, ami 230.000 nézőt hozott – így a kasza elkerülhetetlen. Vagy, ez is csak egy olyan “meg nem értett” széria lenne, ami nem találta meg a közönségét? Netán rosszul sikerült a promóció, nem volt felvezetés? Sok dolog lehet ám a háttérben.

De csacsogok itt össze-vissza, ahelyett, hogy a lényegre térnék. Az MTV Hungary bemutatja Túlképzetlenek (Underemployed) című sorozatát. Premier: január 27. És miről szól? Hát, a trailer mindent elárul. Röviden: az egyetem elvégzése után azt hihették övék lesz a világ, különösen Raviva, aki a búcsúbeszédet mondta az ünnepségen …. hogy aztán egy McDonaldsban dolgozhasson diplomával a zsebében. Igen, én pont emiatt várom ezt a sorozatot, mert a fiatalság olyan létformáját mutatja be, amiről kevés szó esik. Tudjátok, amikor végzünk a sulival, amikor nem vagyunk már diákok, de még igazából felnőttek sem, és keressük a helyünket a világban. Munkát keresünk, elképzeljük magunkat valahol, aztán a legnagyobb rémálom, hogy a Mekiben találhatjuk magunkat hirtelen – mint munkaerő. És tök jó, hogy erről az állapotról sorozat készül, még akkor is, ha ez MTV, és mindenütt negatív róla a kritika, és a nézettsége is a földbe állt.

Ami miatt én biztos nézni fogom az pont a történet. Én is abban a korban vagyok, hogy végeztem a sulival, és még keresem a helyem a világban, ergó, jó lesz olyanokat nézni a tévében, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint én. És szerintem vagyunk még ezzel így néhányan. Aztán, majd kiderül minőségileg mit tud produkálni a sorozat, mert az, ha olyan problémákat vet fel, amik engem érdekelnek, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy jó is lesz a végtermék. Mindenesetre én nagyon várom már a premiert, bízva benne, hogy jó lesz. Plusz, magyar fordítója sincsen, így bepróbálni sem tudtam eddig, úgyhogy, a pilotról mindenképp lesz majd kritika – még ebben a hónapban

Azt pedig már tényleg csak utolsó gondolatként teszem hozzá, hogy az egyik főszereplő Diego Boneta, aki … egyszerűen …. annyira …. 🙂 De örülnék, ha kapna egy új sorozatot. Vagy mehetne a Glee-be, énekelni úgy is tud. Mindenesetre remélem nem itt látom utoljára Mexikó egyik büszkeségét.