The Voice – A Bulvár-Faktor árnyoldalai Téma: Egyéb kategória

A  Megatánc óta nem volt akkora szavazós-tehetségkutatós bukás a TV2 műsorán, mint a The Voice – kivéve talán a tavalyi Összeesküvőket, de az napi reality, így ne keverjük a műfajokat. Igazából szomorú az, hogy a The Voice megbukott Magyarországon, méghozzá azért, mert egész jó mezőnyt szedtek össze az élő adásokra, és alapvetően tetszik is a műsor, és az, amit képvisel. Bocsánat, képviselT. Mert kell a múlt idő, hiszen, ahogy láthattuk, a gyenge nézettség miatt a The Voice is “lement kutyába”, nyomatják a bulvárt ezerrel, már megvannak a házon belüli botrányok, megszülettek a hülyébbnél hülyébb döntések, és a mesterek is úton-útfélen – sőt, még élő adásban is, – beszólnak a kollégáknak. Azt nem mondom, hogy X-Faktor szintre süllyedt a The Voice, mert ott legalább a háttérben dolgozók jól végezték a munkájukat, és a mentorok sem haraptak bele abba a kézbe, ami enni ad. Hangok tekintetében viszont a The Voice mindent üt, utoljára a Megasztár 3-ban volt ennyire erős a mezőny. Csak sajnos ez nem elég.

Szomorú az, ami a harmadik elő döntőn folyt, és ezért elsősorban a készítők tehetnek. Mekkora gáz már, hogy összekeverték az ikreket? Persze, én se tudom, melyik a Saci és a Böbe, csak azt, hogy egyiknek hullámos a haja a másiknak meg egyenes, és mindkettő rohadtul idegesít. Elhiszem, hogy őket is, sőt, meg is értem, no de összekeverni őket? Hát a csudába már, ennyire ne legyenek hülyék. Bányai Miklós is, a reklám előtt benyögi, hogy Henderson Dávid érkezik a szünet után rögtön a színpadra, aztán naná, hogy nem ő volt az, aki jött, és komolyan, már ezerszer hallottuk, hogy fájt a farka a repüléstől… Szintén a készítők hibája az is, hogy sokszor keresik az énekest a színpadon, és nem találják őket sehol. Engem idegesít az is, ahogy a kamerával bánnak, Ezek a “felülről ráközelítek az énekesre, és közben majd‘ elejtem a kamerát” módszer nálam nem menő, túlságosan összezavar és a fejem is megfájdul tőle. Elegem van a villódzó fényekből is, majd kiszakad tőle a szemem, ahogy a színekkel is bánhatnának óvatosabban. Persze, értem én, showműsor, és megpróbálnak nekünk azt adni, de könyörgöm, nem akarok miattuk epilepsziás rohamot kapni.

A mesterek pedig ezen a héten elég gázul viselkedtek. Gondolok itt elsősorban Somló Tamásra, akinek fogalma sincs arról hol van, mit csinál, és hogy mondania is kellene valamit. Szerintem elgurult Somló gyógyszere, a stáb pedig röhög a markában és nem adja vissza neki. Ami nekik jó poén, nekem kínszenvedés, mert szerencsétlen már tényleg nem bír kinyögni egy értelmes mondatot sem. A legszomorúbb pedig az, hogy a sok éves pályafutása után, amikor már szerzett elég elismerést, pont ezzel a hülyéskedéssel, amit csinál, teszi magát teljesen hülyévé… Malek Andrea és Mező Misi vitái bár érdekesek és kellőképpen bulvárosak is, de nem az jelenti a kémiát két mester között, hogy üvöltöznek egymásnak. Caramel pedig, már rém unalmas ezzel a “hujj de nehéz döntenem, jajj, mit tegyek” dilemmájával. Pontosan tisztában volt azzal, hogy milyen döntéseket kell majd meghoznia amikor elvállalta a műsort, most akkor ne sírjon, mert már unalmas. (a tovább mögött is van még olvasnivaló, rengeteg UHQ képpel :))

 

Az este másik nagy röheje az volt, amikor Mező Misi a feliratra mutogatott Veres Mónika értékelésénél, de a kamerásnak nem volt elég esze, hogy megkeresse és megmutassa a nézőknek, mi az. Persze, egyértelmű volt, hogy a “Voice – Magyarország hangja” logóra utalt a mester, tudatván ezzel a nézőkkel, hogy Veres Mónika Magyaroszág Hangja (tökéletesen egyetértek). Nem tudom, hogy a kamerát kezelő fazonok mit szívtak péntek este, de remélem, hogy a dílerük nem szállít nekik belőle jövőhétre. Igazából az is talány a számomra, miképp lehetett ilyen gázra megcsinálni ezt az adást? Egyrészt ott van a licenc kézikönyve, ráadásul az X-Faktortól csábítottak át szerkesztőket, akik azért értik az ipart. Talán ez egy partizán akció volt, a célból, hogy a földbe állítsa a műsort? Ha igen, akkor sikerült. A nézettség múlt héten alig volt egymillió fölött, és ki tudja, hogy ez az adás felfelé viszi-e a mérleget. Ettől még a Megasztár 6 is sikeresebb volt, pedig ott aztán nem volt látnivaló, Radics Gigi és Szakos Andrea mellett maximum Kullai Tímea és Farkas-Jenser Balázs hozták a színvonalat… Bezzeg itt, tényleg sok a jó hang, a potencionális győztes, miért kell ennyire kilopni a lábuk alól a talajt, és a kevésbé profi hozzáállásukkal elvenni tőlük a ragyogás lehetőségét?

Amúgy, szerintem még nem is fordult elő a hazai tehetségkutatók történelmében az, hogy ennyire beszóljon a “zsűri” a felsővezetés döntésének. Malek Andrea a felkötő szövegeket írt emberkéknek pofázott be élő adásba, Caramel és Mező Misi a stylist munkáját pocskondiázta, Mező Misi pedig kiszólt, hogy nincs szükség a bulvárra és a félpucér nőkre a színpadon. Somló pedig csak azért hallgatott, mert éppen aludt. És persze teljesen jogos volt mindegyik mester felvetése, nem mondtak semmi olyat, amit ne gondolt volna a néző. Minden héten látjuk, milyen röhejes munkát végez Lakatos Márk, meg is jegyezzük állandóan, de ezzel a nyilvános, élő adásban való beszólással elég tisztességtelen játszmát űznek a mesterek, mert az ő munkájukat is lehetne kritizálni bőven, méghozzá élő műsorban úgy, hogy ne tudjanak reagálni rá. Elég gáz dolog már azért beszólni a saját kollégáidnak, főnökeidnek, pláne élő műsorban… Bár, megtehetik, az évad végéig úgyse lesz kirúgva egyikük sem…

Most, hogy már körmöltem egy csomót, ideje némi szót ejteni az énekesekről is. Mint írtam, erős a mezőny, és szerencsére a leggyengébb láncszemek búcsúztak el. Büdi Szilárd, Quan és Torzsa Gabi sem fog hiányozni. Czerovszky Heni miatt viszont sopánkodom, mert őt nagyon tehetségesnek tartom, és nekem a személyisége is szimpatikus volt. Azt a húzását amúgy imádtam, hogy csak úgy lesétált a színpadról, és Szabó Kimmel üvölthetett utána. Az nagyon LOL pillanat volt, ami kellett is, mert eléggé felkaptam a vizet, amikor a Szécsi Lányokat megmentették a mesterek. Itt volt a lehetőség, hogy végre kiessenek, erre bumm, csak megmenekültek… Remélem jövőhéten lecsap majd a kaszás mindkettőre, mert rém idegesítőek a számomra.

Az estén a kedvencem Pál Dénes volt, és Veres Mónika, kár, hogy egy mesterhez tartoznak, így előbb-utóbb valamelyikük kiesik. És ha jövőhéten pont a Szécsi csaj megy tovább, és Dénes vagy Mónika búcsúzik, hát akkor leszek aztán rohadt zabos… Pál Dénes nagyon jól lenyomta a Most múlik pontosan című dalt, pedig már ezerszer hallottam, de eddig tőle tetszett a legjobban. Mónikát eddig az a vád érte, hogy nincsenek érzelmei, és rutinból énekel. Bízom benne, hogy ezt most már minden kétkedőnek sikerült megcáfolnia… Aki még tetszett, az Henderson Dávid. A srác uralta a színpadot, táncolt, jól énekelt, és még rappelt is. Tényleg rendkívül erős a színpadi jelenléte, szerintem a győzelemre is esélyes, amit nem is bánnék. Banyek, de tudnék örülni egy Radics Gigi – Henderson Dávid duettnek :

A mesterek kritizálták most Berkes Olivért, de nekem ez az előadása tetszett eddig a legjobban. Jó, hangilag talán nem volt a toppon, de már egyre jobban magáénak érzi a színpadot, végre táncol, mókázik és jól érzi magát. Ez tetszik. Nádor Dávid dala nagyon bejött, jó volt, hogy angolul énekelt, és ez a dal különösen jól állt neki, és a színpadi kép is remek volt. Nekem Czerovszky Heni is nagyon bejött, szerintem jól nyomatta Madonna ikonikus dalát. Viszont, a háttér elvonta róla a figyelmemet, a kitalált címlapokat böngésztem, vagy a táncos fiúkon legeltettem a szemem, így nem is nagyon tudom, hogy Heni mit produkált látványilag, de hang szempontjából nagyon ott volt a nő. Mint már mondtam, örültem volna, ha a Szécsi lányok távoznak. Az, amelyik a musicalt énekelte különösen gyenge volt, és az sem mentség, hogy 16 éves. Radics Gigi is annyi, mégis, úgy énekel, olyan technikával, mint egy igazi profi. A kor nem akadály a profizmusra, mert a kor csak egy állapot. A Szécsi ikrek állapota pedig az, hogy cukik, meg helyesek, meg ikrek, és majd ha emiatt lesznek nagy sztárok, akkor lesek egy hatalmasat. Gájer Bálintra viszont egyre idegesebb vagyok. Már unalmas, hogy mindent jazz stílusban nyomat. Megnézném már, hogy más stílusban mit tud, és tud-e egyáltalán produkálni.

A többi énekes sem volt rossz, de különösebben jó sem, így külön véleményt sem érdemelnek. Így azzal zárom soraim, hogy várom a jövőheti adást, bízom benne, hogy kevesebb bulvár anyagot kapunk erre a hétre, mert egy ilyen mezőnnyel jelentkező tehetségkutató sokkal többet is fel tud mutatni, mint pár ostoba botrányos anyagot. A másik nagy reményem pedig az, hogy valamelyik Szécsi lány a kettőből távozik –  de ha párban mennek, az lenne az igazi öröm 🙂 Mostanában olyan kegyesek hozzám a nézők, elküldik azokat, akik idegesítenek. Most az ikrek távozzanak, legalább az egyikük.