Lehullt a lepel – Íme, az RTL II sorozatai Téma: Egyéb kategória

Az RTL csoport nagy terveket szövöget, a legújabb kereskedelmi csatorjájukon, az RTL II-n pedig olyan erős programstruktúrával jelentkezik, ami akár az anya-csatornának is a becsületére válhatna. Számos új amerikai sorozat premierben lesz részünk, emellett érkeznek telenovellák is, és olyan saját gyártású produkciók, amiket már sokan hiányoltunk az RTL Klub palettájáról. Így bátran kijelenthető, az RTL II olyan erős tartalmas állított össze, hogy jobb, ha a tv2 felköti a gatyáját, mert hamarosan harmadikok lehetnek a nézettségét folyó küzdelemben. Nézzétek csak, mennyi minden várható majd az RTL II-n!

AMERIKAI SOROZATOK
– A nagy svindli (White Collar): Az USA csatorna tévésorozatában adott egy zseniális fehér-galléros bűnöző, akit beszervez az FBI, hogy az egyik legjobb ügynök segítségével kerítsék kézre az agyafúrt bűnözőket. A főszerepben Matt Bomer, aki legutóbb a Magic Mike című mozifilmben bűvölte el a nézőket.
– Az utazó (Journeyman): A sorozat egy családdal rendelkező újságíróról szó, Danrőll, aki megmagyarázhatatlan módon képes utazni az időben, a múltban pedig segítenie kell az embereknek. Felesége, Lívia szép lassan elfogadja a férje különös képességét, és megpróbálja segíteni őt. A házaspár szerepében Kevin McKidd (Grace Klinika) és Moon Bloodgold (Falling Skies) látható.
– Elfelejtve (Forgotten): Alex Donovan egy önkéntes csapatot irányít, akik a megoldatlan rendőrségi bűnügyek végére tesznek pontot, és ismeretlen áldozatok személyazonosságát kutatják fel. A sorozat főszerepében a mozisztár Christian Slater, aki a sorozatok világában is aktív az utóbbi években, legutóbb a Breaking In komédiában szerepelt.

– Egy rém modern család (Modern Family): Habár az HBO már bemutatta mind a három évadát ennek a többszörösen díjnyertes sorozatnak, de most először lesz látható a széria egy nem fizetős csatornán. Az RTL II új szinkront készít hozzá, hiszen ragaszkodnak ahhoz, hogy Ed O’Neill magyar hangja ismét Csuja Imre legyen. A széria mellesleg egy nagy család hétköznapjait mutatja be, ahol a nagypapa egy dögös latin nővel, és annak a fiával él, egy másik házban egy meleg pár neveli örökbefogadott lányukat Lilyt, illetve a nagypapa lánya, és annak a férje három nem hétköznapi lurkója is a sorozat főszereplői, mellesleg utóbbiak a legviccesebb karakterek.
– Életre-halálra (Chase): Az akciódús krimiben egy dél-texasi rendőr különyítmény, és hírhedt bűnözők macska-egér játékába nyerhetünk betekintést, hiszen a zsaruk célja elkapni a rosszfiúkat. Az egyik főszerepben Jesse Metcalfe, a Dallas és a Született Feleségek szépfiúja.


– Jóbarátok (Friends): A rivális tv2-n, és a Viasat 3 csatornán remek nézettséget ért el a klasszikus sorozat, a hat jóbarát kalandjait pedig nem lehet megunni, az ismétlések így az RTL II nézőit is a képernyő elég vonszolják.
– Minden lében négy kanál (Burn Notice): Vélhetően a második évaddal startol a széria, hiszen az elsőt már leadta az RTL Klub. A történet főszereplője Michael, egy CIA ügynök, aki egy nap fekete listára kerül, és Miamiban ragad. Ex-barátnője és barátja segítégével próbál rájönni arra, ki tehette ezt vele. A főszerepben Jeffrey Donovan, a Randiguru és az Elcserélt életek sztárja.
– Terra Nova – Az új világ: Steven Spielberg nevével fémjelzett új sorozatban 2149-et írunk, a Föld haldoklik, az életkörülmények szörnyűek. A tudósok egy kísérlet folytán kaput nyitnak a múltba, ahol a 85 millió évvel ezelőtti Új Világ lehet a megmenekülés záloga a jövő generációja számára. Itt hoznak létre az odatelepített telepesek egy kolóniát, de semmi sem olyan egyszerű, mint hinnénk, az emberi faj pedig mindig a saját önző érdekeit tartja szem előtt…

 

TELENOVELLÁK
– A végső akarat (Elveda Derken): Egy török nő szívbemarkoló történetét mutatj be. Egy családanya vívódásait és hányattatásait követhetjük nyomon, akit arra kényszerít a sors, hogy családját elhagyva élje életét. Az élet azonban mit sem ér szerető család nélkül! A sorozatot számos országban látható óriási sikerrel.
– Kitartó szerelem (Mi corazón insiste): Többszörösen díjnyertes telenovellát vásárolt az RTL II, hiszen a nyár végén a Premios tu mundo díjátadón elnyerte a legjobb telenovella, és a legjobb férfi főszereplő (Jencarlos Canela) és a legjobb jelenet (az esküvő) díját is a Kitartó szerelem. A főszerepben hazánkban is ismert arcok, azaz Jencarlos Canela (Ördögi kör), Carmen Villalobos (Csajok, szilikon, ez lesz a paradicsom) és Ana Layevska (A Mostoha). Ebben a kifordított Hamupipőke történetben hősnőnk egy rossz lány, aki a börtönből kiszabadulván próbálja összerakni az életét, míg közbe nem szól a szerelem.

HETI MŰSOROK, SHOW MŰSOROK
Ahogy az várható volt, a Humor nagyágyúi itt folytatják, a Heti Hetes lehet az RTL II egyik húzóműsora, akárcsak az I Love Gjoni címre keresztelt Delhusa Gjon társkereső műsor, amit már két éve leforgattak, de még csak most mutatják be a nagyérdeműnek. Máté Krisztinát is leigazolta az RTL II, ő vezeti majd ismét a Forró Nyomon című műsort, ami egykoron a tv2-n volt látható. A Legyen ön is millios is folytatódik Friderikusz Sándor műsorvezetésével. Az RTL II legnagyobb dobása pedig a Szombat esti láz lehet, aminek a műsorvezetői posztárja sikerült megnyerni Oroszlán Szonja színésznőt, partnere pedig Csonka András lesz majd.

Ahogy látjátok, az RTL II nagyon belehúzott, színes és sokrétű műsorstruktúrájával pedig sok nézői igényt fog vélhetően kielégíteni. A csatorna indulási ideje 2012 Október 1, és az előzetes hírek szerint a legnagyobb kábelcsatorna szolgáltatók már fel is vették az adót a csatornakiosztásba.