Ki lesz a Disney Channel új szupersztárja? Téma: Egyéb kategória

A Disney Channel műsorán már véget ért a Varázslók a Waverly Helyről, Hannah Montana és a Sonny a sztárjelölt jó pár hónappal ezelőtt, a korábbi disney sztárok pedig elhagyták a fedélzetet. A csatorna valaha volt legsikeresebb sztártriója volt a Demi Lovato, Miley Cyrus és Selena Gomez alkotta triumvirátus, kérdés lesznek-e még valaha ilyen sikeres sztárjai és sorozatai a csatornának. Az elmúlt két évben elkezdődött az utódépítés, Bridgit Mendler és a már régóta nevelt Debby Ryan egész jó úton halad, akárcsak az Indul a risza főhősnői, Zendaya és Bella Thorne. Vessünk tehát egy pillantást a Disney Channel jelenleg futó tévésorozataira, hiszen ezekből fog majd (?) kikerülni a Disney új szupersztárja. A hozzászólásokban pedig kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, például arra a kérdésre, hogy nektek tetszenek-e ezek a viszonylag új tévésorozatok? Vannak-e már új kedvencek a főhősök között?

Good Luck Charlie (Sok sikert Charlie) – premier: 2010, Április 4
A DC legrégebbi, és egyben legsikeresebb sorozata, ami a múlt év végén kapott egy karácsonyi különkiadás filmet is. Ebben a bájos családi történetben a kis Charlie születésétől követhetjük figyelemmel a Duncanek izgő-mozgó életét, afféle tipikus amerikai vígjátéksorozat formában. A széria idén kezdte meg a harmadik évadját, de még mindig sok lehetőség van benne.
Ki fog innen befutni? A főhősnő, Bridgit Mendler nagyon jó úton jár, hiszen énekesnőként is egyre ismertebb, a Disney pedig ezerrel támogatja a lány karrierjét, a Charlie mellett szerepeltette őt a Varázslók a Waverly Helyből c. szériában is, továbbá a Limonádé c. film tévéfilm főszerepét is neki adtál. 2012 tavaszában pedig stúdióba küldik, és kiadhatja első szólóalbumát.

Shake it up (Indul a rizsa) – premier: 2010 November 7
A történet főhősnője Cece és Rocky, akik bekerültek az Indul a risza: Chicago műsorba, ahol háttértáncosként dolgoznak. A néha idétlen humorral operáló sorozatot ugyan sorra érik a kritikák – nemrég Demi Lovato emelte fel a hangját, – ennek ellenére sok dologban meglepően jól megírt történetről van szó. Példának okáért, olyan problematikát is boncolgatott a széria, mint a diszlekszia. A sorozat második évadja most látható, és az első soundtrack után most márciusban jön az új soundtrack is, amin természetesen a sorozat hősnői is dalra fakadnak.
Ki fog innen befutni? A legnagyobb esélyes a most tizenöt éves Zendaya, hiszen az egzotikusan gyönyörű lányt imádják a fotósok, gyakran szerepel magazinok címlapján, ráadásul a Disney igencsak támogatja a karrierjét, filmbetétdalokon kívül már négy videoklippet kapott, a legújabb, tehát az ötödik pedig Március 9-én debütál majd. Kapott egy tévéfilmet is, Frenemies címmel, amiben Bella Thorne is szerepel.

A.N.T. Farm (Zsenipalánták) – premier: 2011 Május 6.
Egy átlagosnak tűnő középiskola a helyszín, ahol pár, valamiben kiemelkedő nyolc-tíz éves általános iskolás gyereket betesznek egy osztályba, ahol fejleszthetik a tehetségüket, mint az éneklés, művészet, tudomány. Az első évad még véget sem ért, de a DC már be is rendelte a másodikat, tehát még egész sokáig a képernyőn maradhat a széria.
Ki fog innen befutni? Egyértelműen a főszereplő, a most tizenhárom éves China Anne McClain. A lány egy őstehetség, már kislánykorától folyamatosan a képernyőn van és színészkedik, a hangja alapján pedig el sem lehetne hinni, hogy még gyerek – egyértelmű, hogy nagy jövő áll még előtte.

So Random! – premier: 2011 Június 5
Miután Demi Lovato a betegsége miatt kilépett a Sonny a sztárjelölt c. szériából, a DC fejesei bizalmat szavazva, az anyasorozatban látott “Tök véletlen“-t álmodták a tévére, tehát minden epizód egy show, olyan viccesnek szánt jelenetekkel, amiből láthattunk már már rövid percet. A széria egyetlen különlegessége, az aktuális heti zenei vendég, többek között Shane Harper, Christina Grimmie, Selena Gomez vagy Greyson Chance is szerepelt benne. Az első évad rendkívül gyenge nézettsége miatt minden bizonnyal a március végi évadzárót nem követik majd új epizódok.
Ki fog innen befutni? Senki. Tiffany Thornton már 26 éves, férjezett és terhes is, abszolút nem kompatibilis a DC elvárásaival, Sterling Knight pedig bár valamennyire ismert lett a show miatt, ő sem túl nyerő már a Disney fejeseinek.

Jesse – premier: 2011 Szeptember 30
Egy vidéki, tizennyolc éves lány New Yorkba költözik, ahol kap is egy zsíros állást: babysitter lesz, és egy broadaway producer gyerekeire kell vigyáznia – ne aggódjatok, ez nem egy Dadus klón, habár a történet eléggé hasonlít rá. A magas nézettség miatt pedig lesz második évad, a Deadline a napokban számolt be az örömhírről.
Ki fog innen befutni? Debby Ryan, akit már régóta próbál a Disney szupersztárrá faragni, és úgy tűnik a próbálkozásaikat most siker koronázhatja. A Jesse dübörög, a Radio Rebel c. tévéfilmje sikeres lett, és minden bizonnyal kapni fog egy szóló albumot is.

Austin & Ally – premier: 2011 December 2
Két Miamiban élő jóbarát, Ally a dalszövegíró, és Austin az énekes-előadó tinikori életét, további barátaikat bemutató vígjátéksorozat, ami kiemelt nézettséggel nyitott, és a 21 epizódos első évadot követi majd a második is, amit idén rendeltek be.
Ki fog innen befutni? Érdekes módon itt nem a női hősnőt futtatják, hanem a férfi főszereplő, Ross Lynch élvezi a csatorna támogatását. A tizenhét éves srác az R5 zenekar frontembere, színészi tapasztalata egyelőre csak az Ally&Austin, utóbbiban viszont számos dalt elénekelt már, és egyértelműen érezhető a DC kommunikációjából, hogy nagy terveik vannak még a fiatalemberrel, hiszen ő kapta meg az új disney tévéfilm musical, a Teen Beach Musical főszerepét. Csaknem őt akarják Zac Efron utódjának? A szőke fizimiska stimmel. Ross mellesleg megérett a sikerre, hiszen nem csak kíváló táncos és énekes, de játszik gitáron, dobon és zongorázni is tud.