Kasszasiker – érkezik a “Smash” az m1 műsorára! Téma: Egyéb kategória

Nem sokkal az amerikai premier után Magyarországra is megérkezik a midseason leginkább várt sorozata, a Smash. A széria története pofonegyszerű, egy írópáros megálmodik egy Marilyn Monroe életéről szóló musicalt, az epizódok során pedig ennek a darabnak a megszületését, színpadra kerülését követhetjük figyelemmel, olyan tehetséges fiatalok főszereplésével, mint az American Idol ezüst érmes Katherine McPhee vagy Megan Hilty. Az idősebb korosztályban is igazi sztárok láthatók, Debra Messing (Will & Grace) mellett a legendás színésznő, Anjelica Huston is a főbb szereplők között látható.

A sorozat Amerikában elég vegyes nézettséget produkál, az NBC pedig korántsem elégedett, hiszen több millió dollárt költöttek marketingre, a sorozat forgatása sem olcsó. Magával a nézettséggel pedig önmagában nem lenne gond, csak előtte a The Voice c. tehetségkutató műsor fut, annak tizenhat milliós nézettségéből pedig tízmillió csatornát vált (vagy lefekszik aludni), mire érkezne a Smash. Éppen ezért elég labilis a második évad lehetősége, de azért még nincs veszve semmi.

Én személy szerint még csak az első két részt láttam, hamarosan pótlok, és akkor kritika mindenféleképpen lesz róla. Röviden, tömören annyit tudok mondani, hogy sokkal kevesebb attól, amit elvártam volna tőle az előzetesek alapján, nem érzek benne annyi potenciált, mint lehetne. Viszont, a betétdalok egész jók, és van egy-két nagyon erős jelenet is. De bővebben majd pár nap múlva, egy hosszabb kritika berkein belül. Addig is, örüljünk a hírnek, az egész buta magyar cím ellenére rekordgyorsasággal nézhetik a hazai rajongók is szinkronosan a szériát.