Glee 3×15 – Big Brother Téma: Egyéb kategória

Majd’ másfél hónapos szünet után a fenomén végre visszatért, új epizóddal jelentkezett a kedvenc sorozatom, a Glee. A comeback fenomálisra sikeredett, végre, nem egy unalmas visszatérő epizóddal, hanem egy izgalmas és lehetőségekkel teli reboot-ígérettel csattant a sorozat ostora – a hátamon pedig még mindig ott az izzó bélyeg, ami csak a magyar feliratra vár, hogy újra megnézhessem, és még jobban megérthessem az epizódban látottakat.

Megismerhettek egy kicsit Blaine családját, megjelent ugyanis Cooper Anderson, a srác bátyja, aki Los Angelesben próbálgatja a szárnyait, és egy reklám miatt már rendelkezik egy kissebb fajta népszerűséggel. A karakter mellesleg zseniális lett, és a felvázolt konfliktus is tetszett, noha az öt dalból hármat erre pazarolni kicsit túlzás volt, ennek ellenére így sokkal nagyobb mélységet adott az egész résznek, hovatovább, így már kicsit érthetőbb Blaine karaktere – oka van annak, hogy egy kicsit visszahúzódóbb, halk szavúbb, és nem is igazán bízik a saját tehetségében … ez az ok pedig Cooper. Így már tényleg jobban átlátható Blaine, és az ilyet imádom minden sorozatban, amikor egy epizódot egy szereplőnek szentelnek, akinek a korábbi – és remélhetőleg – jövőbéli tettei ezáltal sokkal relevánsabbá, megérthetőbbé válhatnak. Azt mondanom sem kell, hogy Matt Boomer mennyire elvarázsolt, imádom a pasit, a hangja csodaszép, és azok a beszólások meg arcmimikák amikkel elkáprázatott minket, az valami zseniális volt.

Spoiler-féleség: Ugye sokan aggódtunk arról, hogy mi lesz Quinnel. Nos, kiderült, a lány tolószékbe került, ezzel pedig még inkább nyilvánvalóvá vált a már sokat emlegetett tény, az írók elég mostohán bánnak a karakterrel. Quinn már volt terhes, punk, lázadó, most pedig béna – mi jön még? Ennek ellenére élvezettel néztem végig a lány jeleneteit, mivel ez a vihar előtti csend nagyon jól prezentálta Quinn jellemét. Az, ahogy saját magát próbálta győzködni arról, hogy fel fog állni abból a székből, valami zseniális volt. Olyan komolyan mondta, hogy mindenki elhitte neki – de vajon ő, elhitte magának? Ami tetszett még az egészben, az Artie viselkedése, és nem csak a féltékenykedés szikrája (miszerint Quinn meggyógyulhat, de ő nem), hanem a jótanácsok is, amikkel ellátta a lányt. Spoiler-féleség vége.

Zenei téren ismét odacsaptak rendesen, Christina Aguilera egyik legjobb dalát, a Fightert remekül adta elő Darren Criss, és a Dianna Agron & Kevin McHale duettek is nagyon bejöttek, kettejük hangja pedig remekül passzolt egymáshoz. Hála a zenéknek is, végig fenntartotta az epizód az érdeklődésem, és abszolút nem bánom azt, hogy most majd’ elalszom, mert egy órával korábban felkeltem, hogy munka előtt láthassam a visszatérést. Jövőhéten pedig folytatódik a móka, végre-valahára visszatés Jesse St. James (Jonathan Groff) – legalábbis a wikipedia szerint, – és felbukkan Alex Newell (The Glee Project) is, utóbbiról pedig már megjelent pár kép is.

Értékelés: 10/10
Ilyen egy pofás visszatérés, máskor is ilyet kell produkálni ahhoz, hogy méltón hívhassam kedvencemnek ezt a sokat szidott – és oh, mennyit dícsért – szériát, aminek alleluja a Fox be is rendelte a negyedik évadját.