The Walking Dead – A pilot Téma: Egyéb kategória

Tudjátok, azért is szeretem csinálni a blogot, mert sokszor kapok tőletek e-mailt, amiben sorozatot vagy filmet ajánlotok nekem. Egy kedves látogató épp a The Walking Dead kapcsán emelte ki a pozitívumokat, és annyira meghozta a kedvem a sorozathoz, hogy meg is néztem az első részt. Röviden-tömören: tetszik, folytatom is.

A történet egyszerű és nagyszerű: főhősünk, Rick, a sheriff helyettes kómába kerül, mikor pedig felébred, rájön, hogy a világot ellepték a zombik, akik mindent megesznek, ami mozog. Hősünk pedig úgy dönt, megkeresi a családját, és megpróbál túlélni ebben a vad világban. Minden egyes történést Rick szemén keresztül látunk, a kérdés pedig egyre inkább dübörög bennünk: mi történt? Mit lehet tenni? Hogyan lehet túlélni? Maga az alaptörténet egyszerűen zseniális, nekem amúgy is el lehet adni a posztapokaliptikus sorozatokat és filmeket.

Tisztában vagyok a The Walking Dead elismertségével, a minőségéről pedig nemcsak a kritikusok, de a közönség is ódákat zengett, így nekem is voltak bizonyos elvárásaim, mielőtt nekikezdtem volna. Be kell, hogy valljam, nem csalódtam. A nyitás zseniális volt, ahogy Rick kijött a kórházból, és aprodozva felfedezte a dolgokat, és eleve a nyitó jelenet, ahogy ott tökéletes csendben sétál, az a rettegés, egyszerűen isteni volt. Teljesen magával ragadott érzelmileg, bele tudtam képzelni magam a szituációba, és szó szerint végigrettegtem a “félős” részeket. A zombik megalkotása mellesleg profi lett, némelyiktől még én is betojtam. A jelenet, amikor ették szerencsétlen lovat, hát az félelmetes volt.

Ami miatt még külön pacsit érdemel a pilot, az a feszült drámai helyzetek megteremtése volt. Igen, a felvázolt szerelmi háromszög eléggé idejétmúlt, és sokszor láttunk már ilyet, de van egy olyan sejtésem, hogy itt remekül kezelik majd a témát. Viszont, mindezt kenterbe verte fekete család kálváriája. Ahogy a kissrác sírt, amikor a zombivá vált anyja az ajtó előtt állt, hát az valami félelmetesen felkavaró volt.

Értékelés: 10/10
Sose gondoltam volna, hogy valaha pont ezt a sorozatot fogom megszeretni, de tessék, mindig képesek vagyunk önmagunk meglepésére. A hétvégén nézem tovább a folytatást, nincs is jobb, mint a mínuszokban, jó meleg takaró alatt valami vérfagyasztó drámai félelmetes műsort nézni 🙂