Top 5 – 2011 legjobb filmjei Téma: Egyéb kategória

Na igen, a jó öreg filmek. Személy szerint alapjáraton kevés filmet nézek, és meg is mondom miért. A legtöbb nem köt le, ha pedig igen, és csak másfél órányit kapok az általam megszeretett karakterekből, az pedig édes-kevés. Éppen emiatt alapjáraton kevés filmet nézek meg, és leginkább azokat, amiknek a témája közel áll hozzám, vagy szerepel bennük egy-egy kedvenc színészem. E rövid kis bevezető után következzék annak az öt, 2011-ben bemutatott filmnek a listája, amit a tavalyi esztendőben a legszórakoztatóbbnak találtam.

Mielőtt jönne a végleges lista, íme a “futottak még” kategória, azaz azok a filmek, amik kiszorultak a top5-ből, de rettentő mód bejöttek. Ilyen a Koszorúslányok, Super 8, Kung Fu Panda 2 vagy a Csajok Monte Carlóban. A hozzászólások között természetesen várom a saját listátokat is 🙂

1. A segítség (The Help)

Életem egyik legjobb filmjeként tartom számon. Hatalmas társadalmi üzenettel vértezték fel az alkotók, és mindezt a mondandót sikerült olyan drámaian átadni, hogy a szívem majd megszakadt, és eközben ellőtték itt az év egyik legnagyobb poénját (Eat my Shit), amire ha rágondolok, plusz a színésznők arcára, hát rám jön még mindig a nevetés. Nagyon remélem, az Oscar és a Golden Globe díjátadón is megjutalmazzák ezt a csodát.

2. Harry Potter és a halál ereklyéi (Harry Potter and the deathly hallows)

Hüpp-hüpp, nincs több Harry Potter. Tíz évig szórakoztatott, de most már vége. A halál ereklyéinek az első fele kicsit unalmas és vontatott lent, a második fele azonban odacsapott rendesen, az események pörögtek, és sikerült szépen átültetni a könyv világát a képernyőre. Nagyon fog hiányozni Harry, de büszke vagyok, amiért az összes részt sikerült jól megoldani.

3. A szép szörnyeteg (Beastly)

Erről a filmről még nem írtam, de mindenképpen fogok. Elöljáróban annyit, hogy a klasszikus Szépség és a Szörnyeteg sztorit sikerült átültetni a mai környezetünkbe, amihez adaptáltak egy kis eredetiséget, és sikerült Alex Pettyfernek olyan lehengerlő alakítást nyújtani a szörnyeteg szerepében, amiért mindenképp kijár neki a dicséret, és persze a filmnek is.

4. Lopott Idő (In Time)

Ahogy a kritikámban is írtam, egyszerre imádnivaló és taszítóan felháborító a film, mindennek ellenére itt a helye, mert mindent összevetve tetszett amit láttam, és idővel majd megnézem újra, hátha felfedezek benne valami újat. A színészi játék pedig csillagos ötös, Alex Pettyfer és Justin Timberlake különösen odatette magát.

5. Volt egyszer egy dal (A Cinderella Story: Once Upon a Song)

Igen, kiszámítható, túl sok eredetiség nincs benne, mégis, az unalomig ismételt recept ismét behálózott, és mivel csempésztek bele egy csipetnyi eredetiséget, amit megfűszereztek kíváló dalokkal, az elkészült finomságot nem tudtam nem szeretni. Ciki, nem ciki, nálam ez a romantikus szirup az ötödik.