Top5 – 2011 legjobb sorozatai Téma: Egyéb kategória

És itt a vége, a legjobb sorozat kategória. Előre elmondom annak aki kíváncsi, még véletlenül sem a Glee az első. Tavaly még simán odakerült volna… Annak, aki ismeri a blogot, nem meglepetés, hogy a fő profil a sorozatok világa, egyszerűen ez az a műfaj, amit szeretek és élvezek. Nálam a zsarus, nyomozós sorozatok egyértelműen kiesnek, a dráma és a vígjáték a hozzám közelálló műfaj, és értelemszerűen ezekből találtok majd egy csokorral a listában.

Jó szokásunkhoz híven, jöjjön a “futottak még” kategória, azokkal a szériákkal, amiket így is nagyon szerettem, de a top5-ben már nem fértek el. Ők a Született Feleségek (korántsem olyan erős, mint régen), Modern család (ledaráltam, megszerettem, írni fogok róla), Gossip Girl (guilty pleasure) vagy a The Middle (továbbra is imádom, de már nem olyan funny).

5. How I Met Your Mother
Hihetetlen, hogy amikor legelőször láttam a pilotot, nem tetszett, mostanra pedig teljesen beleszerettem a sorozatba. Hét évadon túl is sikerül mindig valami újat és eredetit letenniük az asztalra, ami nagyszerű és csodaszámba menő dolog a mai televíziózás világában, ahol x évadon nincs semmi eredeti tartalom (öhm, Született Feleségek). Szóval, hajrá HIMYM – és nem felejtem ám el, hogy hét éve baszogatsz azzal, ki is lesz az anya. Ideje lenne megmondani, úgyis szívesen továbbnézlek.

4. Pretty Little Liars
Még mindig a pilotban felépített rejtélyen lovagolnak, ami két évad távlatából már unalmasnak hat, viszont, elvileg most már kiderül, kicsoda is “A”, amit nagyon várok. Annak ellenére, hogy a rejtély szálat egyre gyengébben kezelik, nagyon szeretem a PLL-t, mert a négy főszereplő magánéleti szálait remekül keverik, egyedül Aria untat néha, pedig Lucy Halet azóta imádom, hogy megláttam őt a szépemlékű Privilegedben.

3. 90210
Amióta csak képernyőn van imádom, az első három évadnál pedig gyönyörű ívet írt le, minőségfejlődés szempontjából, a harmadik szezon pedig egyszerűen eszméletlenül jó lett, volt itt aztán minden, nem tudtam nem imádni egy részét sem. A negyedik évad kicsit csökkent ugyan színvonalát tekintve, mintha megpróbáltak felvenni egy kicsit más, talán felnőttesebb irányt, ami még gyerekcipőben jár, de bízom az alkotókban.

2. Glee
Az évad egyik legnagyobb csalódása a számomra – de gondolom sokan vagytok ezzel így. Aki olvasta a blogot, minden résznél megtalálta a részletes kritikám, így nem is magyarázom túl. Hivatalosan, minőségileg csak az ötödik hely lett volna neki elég jó, de mivel 2011-ben mentek második évados részek, amiket szerettem, és fanboy vagyok, ezért kapta meg a második helyet. Remélem most már összeszedik magukat az alkotók.

1. The Vampire Diaries
A tökéletes szórakozás. A legjobb sorozat, ami a tévékben jelenleg fut. Minden része maga az izgalom, a meglepetés faktorok odacsapnak rendesen, és egyszerűen nem tudod kivonni magad a sorozat hatása alól. Pénteken pedig végre új részt nézhetünk, emiatt nem is sajnálja az ember, hogy eljött a Január…

Ennyi lett volna a 2011 legjobbjai listám, ezzel a posttal a cikksorozat véget is ért. A hozzászólásokban természetesen örömmel várom a ti listáitok is 🙂