Könyvajánló: Nicholas Sparks – Az utolsó dal Téma: Egyéb kategória

Pár napja Magyarországon is megjelent Nicholas Sparks könyve, “Az utolsó dal” címmel. A fordítást Szabó Ágnesnek, a könyv kiadását pedig a General Pressnek köszönhetjük. A könyv kereskedelmi ára 2900 forint, interneten 2300 forint körüli áron lehet megrendelni.

Én személy szerint a könyv elolvasásával megvárom a filmet, nem szeretném előre lelőni a poénokat. A film megnézése után meg külön érdekes lesz azt ecsetelni mennyivel másabb, jobb netán rosszabb a könyv, mint a film. Ha már “Az utolsó dal“-ról van szó, az még mindig nem derült ki hogy Miley Cyrus új filmjét mikor mutatják be a hazai mozik.

Egyébként én nagyon bízom abban, hogy amiért Miley és Liam rákerült a borítóra, ez majd több fiatalt ösztökél a könyv elolvasására, gondolok itt elsősorban a tizenéves Hannah Montana rajongókra, akik egyébként nem olvasnak könyveket.

Nicholas Sparks legújabb könyve egyszerre két ember megható történetét hozza közel hozzánk: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól. Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják. Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmesregény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön. Mint a szerző annyi korábbi könyve, ez a mű is megihlette a mozgókép világát, Miley Cyrus és Greg Kinnear főszereplésével filmvászonra álmodva figuráit.