Laura D. – Szex és Tandíj Téma: Egyéb kategória

A könyv megjelenése idején tele volt a metro a könyvet hirdető plakátokkal, amiken ez a szöveg állt: “Éjjel-nappal nyomtam“. Valahogy érdekelni kezdett a könyv, a minap pedig megláttam az Árpád hídon egy kiárusításban, 700 forintért meg is vettem. Egy nap alatt kivégeztem, olvastatta magát, dacára annak hogy Laura végig sírta az alkotást.
A stílus egyszerű, mintha egy titkos naplót olvasna az ember. A téma tetszetős, adott egy szorgalmas jó kislány-diáklány, aki elkezdi a főiskolát, belép a nagybetűs életbe. Azonban a szülei nem tudják anyagilag támogatni, ezért beáll prostinak. Kb. ennyi lenne az egész, a könyv pedig végigkíséri Laura szenvedéseit amíg prostituáltként keresi a nutellára valót.
Ilyen hülye regényhősnővel is rég találkoztam. Itt panaszkodik hogy a heti 20 egyetemi órája mellett mennyire nehezére esik tizenötöt dolgozni. Uhh, annyira nem tudom őt sajnálni! Mindenki aki hasonló cipőben van – iskola mellett munka – rögtön álljon be prostituáltnak?. Az hogy netán levelezőn végezze a tanulmányait, hogy hitelt vegyen fel, vagy hétvégén dolgozzon szombat-vasárnap 12-12 órát fel sem merült benne. Nem, a könyvben azután hogy leírta Laura milyen éhes, a pasija nem hajlandó eltartani őt, netes böngészés közben talál egy weboldalt, rá pár napra pedig már megy is az ügyfélhez. Próbáltam sajnálni szerencsétlen, de nem ment. Aki hülye az megérdemli a sorsát.
Persze ezzel nem azt mondom hogy elítélem azt aki a prostituáltként dolgozik, bizonyára nehéz lehet ezt a szakmát űzni. De azt nehezen tudom elhinni hogy ne lenne más mód arra hogy valaki finanszírozza a tanulmányait és a lakhatását iskola mellett.
A könyv egyébként pár száz oldal siránkozás, amiben Laura hol arról sír milyen gonosz az apja, mennyire éhes, miért kéri el a barátja tőle a lakbért dacára annak hogy vele lakik avagy mit képzelnek a kuncsaftok, hogy merészelik őt megérinteni netán belé hatolni. Jó, aláírom hogy durva volt amikor a szexmoziban egyszerre több pasit kellett volna kielégítenie, de ha valaki beáll prostinak ne lepődjön meg azon hogy bizonyos elvárásoknak eleget kell hogy tegyen.
Azt hiszem ezentúl óvatosabb leszek a nagy dirrel-durral reklámozott könyveket illetően.
Ohh, a végére egy hatalmas bölcsesség Laurától. “A pénzhiány már az egészségemet veszélyeztette, s ebbe nem akartam belenyugodni. Felháborított, hogy annyit kell gályázni, csak azért, hogy egyek, miközben azért kell ennem, hogy tudjak dolgozni.” Ő, ez az élet nem?
Értékelés: 5/10