Glee – 1.13. Téma: Egyéb kategória

Gyerekek, most először megnéztem angol felirattal, mivel magyar még nincs. A poénok fele átjött, majd Sue dumáit megnézem pár hét múlva felirattal.
Annyira de annyira jó sorozat ez a Glee. Komolyan mondom, százszor jobb mint a tavalyi kedvencem a 90210. Kenterbe veri, nem is akármennyire.

Mercedes kirohanása nagyon tetszett az elején. Valahol igaza van, mindig Rachel (és Finn) azok akik megkapják a szólókat, holott többen is tehetségesek a bandából. Az “And I’m Telling You” nagyon profin elő lett adva, de nekem túlságosan hasonlított ahhoz az előadásmódhoz amit az Oscar-Díjjal jutalmazott Jennifer Hudson adott elő a Dreamgirls-ben, így kevésbé tudtam értékelni a produkciót. De azt el kell ismerni hogy nem volt semmi!
Rachel helyében egyébként én is elmondtam volna Finnek hogy a Puck-Quinn dolgot. Mert szerencsétlen srác majd beleőrül hogy gyereke lesz, holott nem is. Az lehet hogy önző érdekek vezették Rachelt, de a végeredmény számít ebben az esetben. Legalábbis  az én értelmezésemben mindenképp!

A konfliktus a versenyen külön jó volt. Sue húzása nagyot ütött, és sok izgalmat csempészett a történetbe. Bár azt nemértem miért panaszkodtak hogy nincs mit előadniuk, meg jajj milesz, amikor vagy harminc dalt elénekeltek az elmúlt tizenkettő epizódban…. Rachel szólója egyébként isteni volt, szinte beleremegtem a gyönyörűségbe. Istenáldotta teheség ez a Lea Michele.
Az epizód végi “My Life Suck Without You” volt a sorozat csúcspontja. Nekem először fel sem tűnt, Becky mondta hogy figyeljek rá, és akkor rájöttem: az eddig előadott dalok koreográfiájából állítottak össze egy montázst…

Az ősszel látott epizódok egytől egyik tökéletesek voltak. A zenék isteniek, nagyon vicces a sorozat, és a karakterek sem a szokásos papírmasé figurák. Igen, klisékkel élnek a készítők, de megtalálják azon módját a kiaknázásnak hogy élvezetes maradjon. Így kell ezt csinálni!
Nem tudom hogy fogjuk kibírni Áprilisig. Olyan messze van még...