High School Musical: El Desafio Téma: Egyéb kategória

Azt hiszitek a HSM Magyarországon hisztéria volt? Hát el kell hogy keserítselek titeket, ami nálunk lezajlott semmi volt a kultuszfilm dél-amerikai hatásához képest. Ugyanis több latin-amerikai országban tehetségkutatót szerveztek a film köré, amiben a szereplők annak dalait énekelhették el, illetve volt aki más dallal nevezett. A nyereményük pedig egy színházi szerep volt, amit mellesleg a film hatására készült el. De mindez semmi, ahhoz képest hogy az argentin Disney Channel úgy döntött, elkészíti a saját HSM-jét, High School Musical: El Desafio címmel.

A forgatás 2008. februárjában indult, amelyben nyolc vadonatúj dal is helyet kapott. A dalokat a méltán elismert Alejandro Lerner komponálta. A film főszereplői az argentin High School Musical: La Selección győzteseiből kerültek ki. Továbbá kiemelt szerepet kapott az alkotásban az argentin színészek egyik legismertebbike, Andrea del Boca, akit mi a Perla illetve a Celese c. telenovellákból ismerhetünk.

A film végül 2008. július 17-én debütált az argentin mozikban, rögtön a második helyen nyitott a box-office listán. Mellesleg ez volt a latin-amerikai Disney Channel első önálló márkájú játékfilmje. Mivel egész Dél-amerikán végigsöpört a HSM láz, később Mexikó is elkészítette a saját változatát, idén pedig Brazília lépett be a sorba.