Híd Terabithia földjére – Bridge to Terabithia (2007) Téma: Egyéb kategória

Ma megnéztem a Híd Terabithia földjére című Disney filmet. Annyira jó volt, az eleje. Aztán történt valami…. Ne nézze meg egy Disney-Fan se, mert SZOMORÚ a vége! Ahhoz hogy minden érthető legyen, minisztorival kezdek. Jess (Josh Hutcherson) egy jó fej srác, de a családja nem fordít rá elég figyelmet, a társai pedig kirekesztik. Megérkezik az osztályba Leslie (AnnaSophia Robb) akivel hamar összebarátkozik. Az erdőben van a búvóhelyük, ott pedig megálmodják Terabithia csodálatos világát, ahol a Sötét Úrral veszik fel a harcot, az életben pedig az iskolai bajkeverőkkel küzdenek meg… Innen spoileresen folytatom!

Igen, ez így nagyon cuki. És az eleje tényleg az. Kapjuk a szokásos Disney adagunkat. Aztán bumm, történik valami és majdnem sírsz… Leslie meghal. Át akar kelni a hídon és bamm beleesik a tóba és meghal, Jess pedig nincs ott. Ez egész egyszerűen szemétség. Disney és a halál? A film végén? Igaz hogy Jess és a húga kapcsolata tökéletessé válik, de ez nem érdekel. Mert engem Leslie érdekelt. És meghalt! Csalódtam, nagyon csalódtam benned Disney!

Színészi játékok tekintetében hozta a szokásos Disney színvonalat. Különös fénypont volt Zooey Deschannel feltűnése a jó fej tanárnő szerepében. Szeretem azt a nőt. A gyerekszereplők hozták a kellő
színvonalat, 5 év múlva Josh nagyon dögös lesz, az hót ziher. Most még csak gyerek 🙂 A szinkron kivételesen jólett! Könyörgöm, engedjétek Csifó Dorinát szinkronstúdióba!!! Amilyen béna volt a Brátok Közt-ben annyira tetszik magyarhangként. A Jéghercegnőben is isteni Hayden Panettiere volt, és AnnaSophia Robb karakterét is nagyon eltalálta.

Összességében ez egy nagyon jó Disney film, de szomorú a vége. Amolyan bambis…! Egy ember meg úgy ül le Disneyt nézni hogy vidáman keljen fel a székből. Én szomorú és dühös vagyok.