Eragon (2006) Téma: Egyéb kategória

Szeretem ha könyvekből alkotnak filmeket, mert ezzel ritkán lőnek mellé. Ez most se történt meg, szerencsére. Egy csodálatos mesefilm került ugyanis terítékre, ami bárkinek bearanyozhatja a napját. A képi világ zseniális, a tájak pedig annyira gyönyörűek. Még a sárkány ábrázolása is jó lett, annak ellenére hogy talán túl “számítógépes” lett. De lássuk be: az utóbbi években a technika fejlődésével, ez elkerülhetetlenné vált. A filmkészítők pedig ritkán jutnak a legjobb elhatározásra: a kevesebb néha több

A szereplők kiválogatása tetszett. Főhősünk, Ed Speeleers remek választás. Maga a karakter nem volt rossz, és jól látható volt a fejlődés. Nem láttam semmi jelét annak hogy elhamarkodott lett volna, volt eleje, közepe és vége. Ez tetszik. Akire még érdemes szót emlegetni az Brom, azaz Jeremy Irons. Tud a színész, nagyon! Egyébként nagyon tetszett még az a motívum, hogy a gonosz király fia átállt az “ellenséghez”, a “jó oldalhoz”. Pláne amikor ezt mondta: “Nem tehetek róla hogy ő az apám”. Milyen igaza van.

Összességében nagyon tetszett a film, elhozta azt a mesevilágot amire néha szükség van. Úgy tudom maga a könyvsorozat több részből áll, remélem ezt is folytatják még.