Gossip Girl – 2.02. Téma: Egyéb kategória

Ha eltekintünk attól az unalomig ismételt szövegtől hogy “visszatérünk a városba” elég jó kis rész volt, majdnem visszahozza a Gossip Girl feelinget. Amúgy nemigazán értem ezt a visszatérni a városba dolgot, valószínűleg ezzel utaltak arra hogy Hampton falu, New York meg A VÁROS? Nemigazán értem, de szerintem nem is fogom.

Blair most igazán AHH volt. Nagyon tetszik ahogy küzd Marcusért, a legjobb az egészben, hogy teljesen nyilvánvaló, csak azért akarja a pasit mert lord és nemes… 🙂 A partin történtek nagyon tetszettek, amikor Nate és Cathrine épp a könyvtárban izéltek volna, Blair pedig rájuk nyit, egy csillagos ötös jelenet volt.

Serena és Dan kapcsolata engem idegesít. Most valahogy arra próbálnak rámenni hogy ez köztük nagyrészt vágy, csak az a baj hogy az első évad rohadtul nem erről szólt. Engem idegesít a köztük lévő románc, de amikor szakítanak az még rosszabb lesz, mert úgyis újra egymásra találnak. Jobb ha felkészülünk: megvan az új Marissa és Ryan…

Nate karaktere mostanság nagyon tetszik. Ez a családi gond, ráadásként szerelmi dolgok vegyítése, kitűnő volt. Nekem a rész alapján az jött le, hogy Nate szereti Vanessát és vele lenne, de Cathrine kisegíti a családját az anyagi gondokból, cserébe pedig “csak” a testét kéri. Elég morbid ábrázolás ez, a kezdeti málészájú félistenből, pénzért szexelő escort lett. Fura egy “karakterfejlődés”, vagy csak én értettem valamit félre…

Értékelés: 7/10
Ezzel a résszel a Gossip Girl magára talált, és kezd olyan lenni amilyennek megszerettem. A következő epizódban elkezdődik a suli – legalábbis nagyon remélem – és akkor talán még inkább önmaga lesz.