5 gondolat a Riverdale első évadának a végéről Téma: Egyéb kategória

Tegnap este megnéztem a Riverdale évadzáróját. Magáról a részről és a szezonról nem igazán van mit mesélni, nem sok minden változott a legutóbbi értékelésem óta. Viszont öt dolog feltűnt az évadzáróban, ezt most összegzem.

#1 – Riverdale-ben meleg hó esik?

Csak mert olyan lazán sétáltak alig felöltözve a hóesésben. Archie pedig a suliban pont úgy pólóban és kabátban rohangált, mint odakint. Oké, jól néz ki a hóeséssel teli kisváros, de most komolyan, télikabátról hallottak már?

#2 – Végre már, hogy több Kevint kapunk

Az évadzáróban szerencsétlen Kevinnek alig több, mint egy mondat jutott, ennél azért többet érdemel a karakter. Szerencsére nemrég bejelentették, a második évadra Kevin már állandó szereplő lesz – ez talán azt is jelenti, hogy kap kiemeltebb önálló szálakat.

#3 – Bettyék családja indul a polgármesterválasztáson?

Betty nagy – és kissé erőltetett – beszéde után nekem rögtöm ez volt az első gondolatom. A polgármesterasszony egyre kevésbé tudja a kezében tartani a dolgokat, nem lepne meg, ha Betty anyja és apja lecsapna a következő választáson.

#4 – Cheryl, mit forgatsz a fejedben?

Az évadzáróban Cheryl öngyilkosságot kísérelt meg, de előtte gyorsan küldött egy sms-t Veronicának, és nagyon okosan csak akkor ugrott a jeges folyóba, amikor már megérkezett a segítség. Mire volt vajon jó ez az egész? És a házuk felgyújtása? Vajon valami fondorlatos terven töri az agyát, netán egyszerűen megőrült?

#5 – Ugye nem lesz Archie klisé a következő évadban?

Gondolom mindenkit a cliffhanger tart lázban, amivel én nem is foglalkozom, alap, hogy senki se hal meg. Viszont egy dolog böki a csőröm. Archie keze eltört, amíg megpróbálta megmenteni Cherylt. Hát nagyon remélem, hogy nem az lesz a második évad fő szála, hogy emiatt nem tud zenélni. Bizakodásra ad okot a fellépése.