The CW újoncok: Black Lightning — A suli igazgatója amúg szuperhős Téma: Egyéb kategória

Minő meglepő, a The CW berendelt egy újabb képregénysorozatot. Már a sokadikat. És hogy ez miben lesz új? A történetleírás talán ad pár támpontot. A leírás forrása a Sorozatjunkie:

A DC képregényes karakterére építve. Egy, a bandák uralta New Orleans-ban a környékbéli gyerekeknek menedéket adó iskola, kvázi hősnek számító igazgatójáról, aki 9 évvel korábban valódi hős volt, aki képes volt irányítani az elektromosságot. Azonban amikor látta, hogy az életveszélyes helyzetek milyen hatással vannak családjára, visszavonult és képességei nélkül boldogul, két lányát segítve. Azonban a bűnözés és a korrupció napjainkban akkora méreteket ölt, ráadásul szerettei is egy helyi banda célkeresztjébe kerülnek, hogy kénytelen ismét maszkot ölteni, hogy családján és közösségén segítsen.

A biztonság kedvéért megnéztem a trailert is, és hát, egyelőre nem látom, hogy mi ebben a képregénysorozatban a pláne. Adott a hős, aki az apaság kedvéért visszavonul, majd amikot baj van visszatér, és a csavar gondolom az, hogy a lánya is érzékeli a szupererejét.

Ez a leírás, és amit eddig kaptunk nekem nagyon kevés ahhoz, hogy igazán felkeltse az érdeklődésem. Egy képregénysorozat nem hiszem, hogy napjainkra túl sok újat tud adni, és hát, kell valami nagyon extra, hogy igazán érdekeljen.

A casting viszont ütős. Cress Williamst a Hart of Dixie-ben imádtam, a Zsenipalántákból ismert China Anne McClain igazi tünemény, és a számomra ismeretlen Nafessa Williams is kellően szimpatikus. Az esélyt megadom, belenézek, de kétlem, hogy nagyon megszeretném.