Nyílt levél Freddie-nek, aki minősíthetetlen volt az Eurovízió kommentátoraként Téma: Egyéb kategória

Gundel Takács Gábor elment a köztévétől, oda a minőség… Szerintem mindannyian sejthettük, hogy Gundi távozásával teljesen más lesz az Eurovízió idei hangulata is, arra viszont szerintem senki nem számított, hogy mit kaptunk helyette. Fehérvári Gábor Alfréd “Freddie” kommentátori ámokfutása pont a döntőn csúcsosodott ki, és öltött elviselhetetlen mértéket. Egyszerűen borzasztó volt amit művelt a srác.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az a szerencsétlen azt hitte, róla szól a műsor. Mindezt csak azért, mert kapott egy mikrofont és lehetőséget arra, hogy egy egész ország több ezer nézője élőben hallja a gondolatait. Szegénynek pedig mintha senki sem szólt volna, hogy mit is jelent kommentátornak lenni. Na akkor majd most én.

Kedves Freddie!

A kommentátor nem azt jelenti, hogy te beülsz oda, és minden előadóról elmondod a véleményed. “Ő jó volt, ő szar, ő bejött” – hidd el, pont nem érdekel, hogy te mit gondolsz a dalról. Hadd döntsem már el én anélkül, hogy befolyásolni akarnál!

Tedd inkább a dolgod! Azt, amiért megfizetnek! Úgymond vezesd a műsort, mutasd be az énekeseket, mondj el Eurovíziós kulisszatitkokat és tájékoztass. És kérlek, ne hidd azt, hogy a tájékoztatás kimerül annyiban, hogy szerinted XY-nak jó-e a hangja. A tájékoztatás az, ha elmondod, ki ő, mit csinál a hazájában, hogyan került ide, vagy éppen milyen a Jocihoz fűződő viszonya. És így tovább. Tudod, tények és érdekességek. Nem a te véleményed.

Ami azt illeti, tökéletesen megértem, hogy miért akarod annyira lökni a saját véleményed. Van, hát megosztod, de nem mindegy hol teszed. Csinálj te is blogot, írd meg a Facebook oldaladon, és ott azok fogják látni, akiket érdekel a véleményed. Ne erőszakold rá egy egész országra. Azért kapcsoltam a Dunára, hogy megnézzem az Eurovziót, nem azért, hogy te elmondd mi volt benne szerinted a jó.

De a leggusztustalanabb az volt, amikor bemondtad a pontokat, és te kifejezted, mennyire utálod a portugál dalt és előadót. Mondd, neked elment az eszed? Így kell gyűlölölködni élő adásban? Neked hogy esett volna, ha más ország kommentátora utálkozik így rajtad, amikor a tavalyi szánalmas pontszámaid beolvassa? És amúgy is. Pártatlanságról hallottál már? Oké, neked nem tetszett a portugál dal, de hidd el, leszarom. Az pedig, hogy Joci pontjait majdnem elfelejted bemondani, mert épp a portugál dalt szidod, na az mindennek az alja. Remélem szégyelled magad.

Csak mondom, majdnem tönkrevágdtad a kedvenc zenei ünnepem, az Eurovíziót. Őszintén remélem, hogy jövőre inkább koncertezni fogsz az Eurovízió alatt, mert ahhoz értesz. Vagy modellkedj aprócska atlétában a Coca Cólának, zuhanyozz a kamera előtt pucéran, és nyilatkozd azt, hogy nem a külsőddel akarsz érvényesülni. Akárhogyis, maradj a kaptafánál, és hagyd inkább Krisztát érvényesülni, és lehetőleg ne add át neki a hülyeséged. Belőle még lehet jó kommentátor.

Üdvözlettel,
Tibi / Egy volt Freddie rajongó / Egy továbbra is lelkes Eurovízió fan