A sikerért mindent? Az X-Faktoros Liza mintha elvesztette volna önmagát… Téma: Egyéb kategória

Pár jó pár hete véget ért az X-Faktor, így ahogy az várható volt, érkeznek a friss évad döntőseinek az egyéni próbálkozásai is. Pár hete meg is jelent Vince Alíz “Liza” dala, a Te Itt Maradsz.

A dalt hallgatva rögtön két gondolatom támadt. Az első, hogy mennyire jól hangzik Liza rekedtes hangja. Iszonyatosan fel lehet javítva, az élő adásokból tudjuk, ha megszakad, akkor se tudna fele ekkora minőséget produkálni. De legalább – auto tunes ide vagy oda – nem próbálkozott a magas hangokkal.

Ami a másik gondolat volt: a háttérzaj. Egyszerűen szokatlan ez a tüc-tüc alap egy Liza dalnál. Egy szál gitárral éreztem őt az igazinak, pont, ahogy megismertük.

Van egy olyan érzésem, hogy egy éve Liza sem hitte volna, hogy ennyire feladja majd önmagát csak azért, hogy sikeres lehessen. Vagy csak számomra tűnik úgy, hogy ezt tette? Az is lehet, hogy csak egyszerű változásról van szó? Egy év végülis sorsdöntő lehet… Mindenesetre csatoltam a saját dal mellett egy covert is, ami mögött csak egy gitár szól. Mintha ő lenne az igazi Liza.