Filmkritika: Nine Lives – Kilenc élet (2016) Téma: Egyéb kategória

Vannak olyan sztorik, amiket már rengetegszer láttunk, de mégis, mindig hozzányúlnak az alkotók. A Kilenc élet is a jól ismert sémáról szól: a lélekcseréről. Csak ezúttal nem egy fiú, és egy lány cserélt lelket/testet, hanem egy, a családját elhanyagoló apából lett a kislánya macskája, hogy megtanulja értékelni a családját és az életét.

A film tulajdonképpen a végéig semmi meglepetést nem okozott. A jól ismert klisékből építkezik, mint a gyerekeit elhanyagoló apa, aki csak a pénzt hajhássza, és persze az emiatt szenvedő gyerekei. Nekem pedig alapvetően nincs bajom a klisékkel, ha sikerült azt jól, és szórakoztatóan felhasználni. Itt pedig ez összejött.

Mert ez a film szórakoztató, vicces, és mindez leginkább a macska-apának köszönhető. Hát ez van, vicces tud lenni egy beszélő macska, pláne az, hogy milyen jelenteket csinál. Mint amikor összetöri a teljes bárszekrényt, csak hogy whiskeyt ihasson, vagy nem akarja megenni a macskakaját, netán vicceseket “beszól” a jelenlévőkre. Tényleg semmi új a nap alatt, de a bevált poénokon miért ne lehetne nevetni?

Megvolt persze a karakterfejlődés is, ki nem találnátok, hogy mi történt az apával. Megtanulta értékelni a családját, átfogalmazta magában az életét, és még a gonosz is megkapta a méltó büntetését.

A színészeket szerettem ám. Kevin Spacey tökéletesen hozta a figurát, és a macska hangjaként is zseniális volt. Jennifer Garnert még mindig imádom, nagyon jól hozta az anya karaktert. A legjobban naná, hogy Robbie Amellnek örültem. Végre, már nem tini szerepeket kapott. Á, és az ő karaktere okozta a film egyetlen, és legnagyobb meglepetését a végén. Nagyon jó kis csavar volt.

Értékelés: 7/10

Ez a film nem más, mint másfél órányi családi szórakozás, amiben a gyerek és a szülő is megtalálhatja a neki szóló poént. Szombat délutáni matinénak tökéletes, annál többet viszont kár remélni tőle.

Kinek ajánlom megtekintésre? Ha csípitek a jópofa és vicces családi filmeket, ahol nincs olyan sok meglepetés, totálisan kiszámítható, DE mindezzel együtt képes mosolyt csalni az arcokra, akkor ezt mindenképpen nézzétek meg.